Football Talk

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει τον κορυφαίο σκόρερ, πασέρ και τερματοφύλακα στην Premier League, αλλά η Άρσεναλ είναι στην κορυφή! (video)

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει τον κορυφαίο σκόρερ, πασέρ και τερματοφύλακα στην Premier League, αλλά η Άρσεναλ είναι στην κορυφή! (video)

Γίνεται να έχεις στις τάξεις σου τον πρώτο σκόρερ της Premier League, τον κορυφαίο πασέρ στην Αγγλία και τον καλύτερο τερματοφύλακα, βάση αριθμών, στο «Νησί» και να μην βρίσκεσαι στην κορυφή; Φυσικά! Διότι αυτό αποδεικνύει η πορεία της Άρσεναλ στη Μάντσεστερ Σίτι, στις επτά πρώτες αγωνιστικές της σεζόν!

Πολλοί θα πουν πως οι αριθμοί εξηγούν εν μέρει το ποδόσφαιρο. Και δεν έχουν άδικο. Είναι μία πραγματικότητα άλλωστε πως η Μάντσεστερ Σίτι τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται στην κορυφή όλων… σχεδόν, των στατιστικών κατηγοριών στην Premier League.

Τουλάχιστον αυτών που έχουν τη μέγιστη σημασία, όπως οι αριθμοί των καλύτερων σκόρερ του πρωταθλήματος, των ποδοσφαιριστών που μοιράζουν τις ασίστ, ώστε να «τροφοδοτήσουν» τους επιθετικούς, τα clean sheet αλλά και την κατοχή της μπάλας.

Στις τέσσερις αυτές κατηγορίες, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα βρίσκονται στην κορυφή με χαρακτηριστική ευκολία. Ξεκινάμε από τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της Premier League, έχοντας «γράψει» ιστορία με την εκκίνησή του στο πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα του κόσμου.

Μετρά 11 γκολ σε 7 εμφανίσεις, ακόμη και αν βρισκόμαστε στην 8η αγωνιστική, την ώρα που είναι και ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των «πολιτών» που σκοράρει και στα 4 πρώτα του ματς με τη νέα του ομάδα, εκτός έδρας. Κανείς δεν έχει καταφέρει κάτι ανάλογο και δεν υπάρχει παίκτης, πλην του Νορβηγού, που έχει προβεί σε ανάλογο ξεκίνημα, τα τελευταία 30 χρόνια στο «Νησί».

Ακολουθεί ο Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ένας «σεληνιασμένος» Βέλγος, ο οποίος έχει καταγράψει μία ασίστ λιγότερη από τα ματς που έχει αγωνιστεί φέτος (6), με το 50% αυτών να έχει μετουσιωθεί σε γκολ από τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τον αρχηγό της Μάντσεστερ Σίτι, με κορυφαία του ασίστ φυσικά να είναι η πάσα κάτω από τα πόδια του Τζο Γουίλοκ, στο 3-3 της Μάντσεστερ Σίτι με τη Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Πλην όμως των αριθμών που αφορά την παραγωγή ευκαιριών και τα 23 γκολ της Μάντσεστερ Σίτι στη σεζόν, με καμία ομάδα σαφώς να μην έχει σημειώσει περισσότερα, κομβικό ρόλο διαδραματίζει και η ανασταλτική λειτουργία.

Και όσο περίεργο και αν ακούγεται, οι «πολίτες» είναι και εκεί στην κορυφή, καθώς μετρούν τα περισσότερα clean sheet στο πρωτάθλημα. Πόσα είναι αυτά; Τέσσερα, με τον Έντερσον να είναι πρωταγωνιστής σε όλα και τη Μάντσεστερ Σίτι να δέχεται… και φέτος, δύσκολα γκολ!

Όσον αφορά την κατοχή της μπάλας, εκεί δεν τίθεται καμία συζήτηση. Πώς άλλωστε θα μπορούσε μία ομάδα να μην βρίσκεται στην πρώτη θέση της εν λόγω στατιστικής κατηγορίας, όταν μετρά 4.952 μεταβιβάσεις σε 630 αγωνιστικά λεπτά;

Ωστόσο, το οξύμωρο της υπόθεσης, είναι το γεγονός πως ναι μεν η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στην κορυφή όλων των στατιστικών κατηγοριών, αλλά στο τέλος της ημέρας, δεν καταλαμβάνει τη δεδομένη χρονική στιγμή, και την πρώτη θέση στην Premier League. Και αυτό διότι η Άρσεναλ του Γκαμπριέλ Ζεσούς έχει κάνει το έξι στα επτά και παρότι έχει ηττηθεί, εν αντιθέσει με το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα, μετρά έναν περισσότερο βαθμό.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0