Football Talk

Πότε έπαιξαν εκεί;: Οι 4+1 διάσημοι παίκτες που πιθανότατα δεν γνώριζες ότι αγωνίστηκαν σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης στο παρελθόν

Πότε έπαιξαν εκεί;: Οι 4+1 διάσημοι παίκτες που πιθανότατα δεν γνώριζες ότι αγωνίστηκαν σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης στο παρελθόν

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η καριέρα των παικτών είναι τόσο μεγάλη που μερικές φορές ξεχνάμε σε ποιους συλλόγους αγωνίστηκαν. Το BN Sports ανέσυρε 4+1 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που o περισσότερος κόσμος δεν θυμάται ότι έπαιξαν σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ τα προηγούμενα χρόνια. 

Τις τελευταίες δεκαετίες το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, με τις μετακινήσεις των ποδοσφαιριστών να είναι τόσες πολλές, που μερικές φορές ξεχνάμε πότε αγωνίστηκαν ακόμα σε ομάδες με αναγνωρισιμότητα στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Επίσης, δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που η απόδοση τους ήταν αποκαρδιωτική και αποχώρησαν σύντομα από τους συλλόγους που έπαιξαν, με αποτέλεσμα να ξεχαστούν.

Έτσι, το BN Sports έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει ποδοσφαιριστές με αξιόλογη καριέρα, που ίσως δεν γνωρίζατε ότι στο παρελθόν αγωνίστηκαν σε δημοφιλείς συλλόγους της Ευρώπης.

Φαμπίνιο-Ρεάλ Μαδρίτης

TKLFQFJO2BMF5ALU4ZQKDF3HDY.jpg

Η ποδοσφαιρική καριέρα του Φαμπίνιο που κάνει την διαφορά στη μεσαία γραμμή της Λίβερπουλ, ξεκίνησε με περίεργο τρόπο. Σε ηλικία 18 ετών, το καλοκαίρι του 2012 αποχώρησε από την Φλουμινένσε για το μεγάλο βήμα ευρωπαϊκό βήμα και βρέθηκε στην Πορτογαλική Ρίο Άβε όπου δόθηκε αμέσως δανεικός στη Β’ ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Εκεί, αγωνίστηκε σε 30 παιχνίδια, ενώ την ίδια σεζόν έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο, στην νίκη της «Βασίλισσας» με 6-2 επί της Μάλαγα όπου αγωνίστηκε για 14 λεπτά και έδωσε την ασίστ στο τελευταίο γκολ της Ρεάλ, με αποδέκτη τον Άνχελ Ντι Μαρία. Στη συνέχεια, δεν αγωνίστηκε σε κάποιο άλλο παιχνίδι της ισπανικής ομάδας και το καλοκαίρι του 2013 αποχώρησε με προορισμό την Γαλλία και την Μονακό.

Κάσπερ Σμάιχελ-Μάντσεστερ Σίτι

ea60d9ef8ab54efd8789eda69bcfa3c5.jpg

Ο Κάσπερ Σμάιχελ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τη Μάντσεστερ Σίτι και τη σεζόν 2005-06 πραγματοποίησε οκτώ εμφανίσεις στην Premier League. Στην αγγλική ομάδα παρέμεινε για τρία χρόνια και στο μεσοδιάστημα αυτό, δόθηκε δανεικός σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών αφού δεν βρισκόταν στις βασικές επιλογές των «Σίτιζεν». Το καλοκαίρι του 2009 πωλήθηκε στη Νοτς Κάουντι και επτά χρόνια αργότερα στέφθηκε πρωταθλητής Αγγλίας με την Λέστερ. Πως τα φέρνει η ζωή…

Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ-Μίλαν

Aubameyang-696x380.jpg

Ο Γκαμπονέζος επιθετικός με σπουδαία καριέρα στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, ξεκίνησε την καριέρα στην Μίλαν. Στον ιταλικό σύλλογο, εντάχθηκε στην ακαδημία νέων τον Ιανουάριο του 2007 και τον Αύγουστο του ίδιου έτους, ήταν μέλος της ομάδας νέων των «Ροσονέρι» που τερμάτισε στην τέταρτη θέση σε ένα τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στη Μαλαισία, όπου έκανε το όνομα του γνωστό, σκοράροντας επτά γκολ σε έξι αγώνες Εν τελεί, ο Ομπαμεγιάνγκ δεν αγωνίστηκε ποτέ σε επίσημο παιχνίδι με την φανέλα της Μίλαν συνεχίζοντας την καριέρα του σε συλλόγους της Γαλλίας.

Τσίρο Ιμόμπιλε-Γιουβέντους

1-pend-immobile.jpg

Ήταν καλοκαίρι του 2008, όταν ο Τσίρο Ιμόμπιλε έπειτα από σύσταση του Τσίρο Φεράρα έπαιρνε μεταγραφή από την άσημη Σορέντο στην Γιουβέντους με το ποσό των 80.000 χιλιάδων ευρώ. Ο Ιταλός αρχικά βρέθηκε στην ομάδα νέων και στις 14 Μαρτίου του 2009 έκανε το ντεμπούτο του στη Serie A σε μια εντός έδρας νίκη με 4–1 επί της Μπολόνια, αντικαθιστώντας τον αρχηγό, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Με την φανέλα της Γιουβέντους αγωνίστηκε σε ακόμη δύο παιχνίδια και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στην Σιένα που είχε υποβιβαστεί στη Serie B.

Φελίπε Κουτίνιο-Εσπανιόλ

coutinho-240270.jpeg

Αν και το ταλέντο του Φελίπε Κουτίνιο φαινόταν λαμπρό από μικρή ηλικία στη Βάσκο ντα Γκάμα και στη συνέχεια στην Ίντερ, η ποδοσφαιρική του ωρίμανση προήλθε από ένα σύντομο πέρασμα στην Ισπανία. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2011-12 δόθηκε δανεικός στην Εσπανιόλ και σε 16 συμμετοχές πέτυχε πέντε γκολ υπό τις οδηγίες του Μαουρίσιο Ποκετίνο με την παρουσία του να έχει θετικό πρόσημο. Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου επέστρεψε στην Ίντερ και τον Ιανουάριο του 2013 η Λίβερπουλ με το πόσο των 8,5 εκατομμυρίων λιρών απέκτησε τον Βραζιλιάνο, δίνοντας του, την φανέλα με τον αριθμό «10». Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0