Football Talk

Οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ αποτελούν το «φυτώριο» του… ελληνικού ποδοσφαίρου!

Οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ αποτελούν το «φυτώριο» του… ελληνικού ποδοσφαίρου!

Το «σχολείο» του ΠΑΟΚ βγάζει όλο και περισσότερους… άριστους μαθητές που αποτελούν βασικά μέλη της Εθνικής Νέων και έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους για συμμετοχή στην αντρική ομάδα, αλλά ακόμα και το ενδεχόμενο μεταγραφής στο εξωτερικό όπως οι Τζόλης, Γιαννούλης και Πέλκας!

Τα τελευταία χρόνια ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει εντείνει τις προσπάθειες του για να έχει τις καλύτερες δυνατές ακαδημίες στην Ελλάδα, και αυτό φαίνεται να έχει αποφέρει καρπούς, μιας και οι «ασπρόμαυροι», από τις τάξεις των Κ15-Κ21 έχουν κατακτήσει 14 Πρωταθλήματα Ελλάδας! Εκ των οποίων τα επτά από αυτά είναι τα τελευταία τέσσερα χρόνια. 

IMG_4394.jpg
Αναλυτικά τα πρωταθλήματα των ακαδημιών:

Κ19-Κ21 επτά πρωταθλήματα

Κ17-Κ18 τέσσερα πρωταθλήματα 

Κ15-Κ16 τρία πρωταθλήματα 

Τα «παιδιά» που στελεχώνουν τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ είναι τα ίδια που βρίσκονται και στα αντίστοιχα τμήματα της Εθνικής Ελλάδος. Με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον πρώτο αγώνα της Ελλάδας (Κ19) ενάντια στην Ελβετία για τα προκριματικά του Euro. Με την βασική 11άδα να αποτελείται από οκτώ παίκτες του «Δικέφαλου»! Συγκεκριμένα, οι Μοναστηρλής, Φίλων, Κώττας, Γεωργιάδης, Τσίκος, Σμυρλής, Σπυράκος και Κούτσιας. Ενώ ως αλλαγή πέρασαν και οι Γκούμας, Τασιούρας. 

Στιγμιότυπο_2022-09-21_11.58.05_μμ.png

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι στην αντρική ομάδα της Εθνικής έχουν αγωνιστεί/κληθεί και άλλα «προϊόντα» της ακαδημίας όπως οι Γιάννης Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Δημήτρης Πέλκας, Χρήστος Τζόλης, Δημήτρης Γιαννούλης, Ευθύμης Κουλούρης κ.α. Με τους τέσσερις τελευταίους να έχουν πάρει και σπουδαίες μεταγραφές στο εξωτερικό σε Φενέρμπαχτσε, Νόριτς και Τουλούζ αντίστοιχα. 

Οδηγώντας τον Ιβάν Σαββίδη στο να επενδύει (και) στο μέλλον της ομάδας, με τους προπονητές του ΠΑΟΚ και ΠΑΟΚ Β’, Ράζβαν Λουτσέσκου και Πάμπλο Γκαρσία αντίστοιχα, να είναι σε διαρκή επικοινωνία και με τον τεχνικό διευθυντή Ζοζέ Μπότο, όσον αφορά τη σωστή λειτουργία των ακαδημιών που θα στήσουν τα θεμέλια για τις επιτυχίες του συλλόγου.

IMG_4392_1.jpg

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0