Football Talk

Γιουβέντους: Ο χρόνος του Αλέγκρι τελειώνει, με τον Ανιέλι να δίνει «συγχωροχάρτι» στον Κόντε!

Γιουβέντους: Ο χρόνος του Αλέγκρι τελειώνει, με τον Ανιέλι να δίνει «συγχωροχάρτι» στον Κόντε!

Η υπομονή του Αντρέα Ανιέλι φαίνεται να εξαντλείται μετά τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα της Γιουβέντους, με την καρέκλα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να «τρίζει» και τον Αντόνιο Κόντε έτοιμο να επιστρέψει στο Τορίνο!

Σχετικά Άρθρα

Τα... πάνω κάτω φέρνει δημοσίευμα από την Ιταλία σχετικά με το μέλλον του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στην Γιουβέντους. Ο ισχυρός άνδρας των «μπιανκονέρι», Αντρέα Ανιέλι, φαίνεται πως εξάντλησε την υπομονή του, μετά τα συνεχή κακά αποτελέσματα της ομάδας και είναι έτοιμος να δείξει στον Ιταλό τεχνικό την πόρτα της εξόδου.

Ως τώρα η Γιουβέντους μετράει μόλις δύο νίκες φέτος στο πρωτάθλημα, έχοντας ακόμα τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα, ενώ στο Champions League έχει ηττηθεί και στα δύο ματς που έχει δώσει, κόντρα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Μπενφίκα. Σαφώς πρόκειται για ένα πολύ κακό ξεκίνημα, με τον Αλέγκρι φυσικά να βρίσκεται στο επίκεντρο των κριτικών.

Ο Ανιέλι, ενώ αρχικά φάνηκε να δείχνει εμπιστοσύνη στον Ιταλό τεχνικό και να τονίζει πως δε πρόκειται να απολυθεί, μάλλον άλλαξε γνώμη. Βέβαια, δεν είναι... μυστικό πως ίσως ο μοναδικός λόγος που δεν έχει απομακρυνθεί από τον πάγκο της «Μεγάλης Κυρίας» ο Αλέγκρι είναι η αποζημίωση που θα πρέπει να λάβει. Ο 55χρονος αμείβεται με 9 εκατ. τον χρόνο και το συμβόλαιό του να έχει διάρκεια για τέσσερα έτη ακόμη. Κάτι τέτοιο θα αναγκάσει τον Ανιέλι να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, αν θέλει να τον απολύσει.

Όπως αναφέρει όμως σε δημοσίευμα ο Τανκρέντι Παλμιέρι, ο Ανιέλι σκέφτεται σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο, με τη διορία που δίνει στον Αλέγκρι να φτάνει ως τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, στα μέσα Νοέμβρη. Αν μέχρι τότε δεν έχει υπάρξει αγωνιστική ανάκαμψη ή αν η Γιούβε δεν προκριθεί στους «16» του Champions League, κάτι που είναι πολύ πιθανό πλέον, ο Ιταλός θα αποτελέσει παρελθόν.

Και ποιος θα τον διαδεχθεί; Ο Αντόνιο Κόντε! Μπορεί στο παρελθόν ο Ανιέλι να είχε αποκλείσει μια ενδεχόμενη επιστροφή του Ιταλού στον πάγκο της Γιουβέντους, αλλά τώρα δείχνει πρόθυμος να «βάλει νερό στο κρασί του» και να προτείνει τη θέση του προπονητή στον τωρινό τεχνικό της Τότεναμ. Ο Κόντε είχε περάσει μια τριετία (2011-14) στον πάγκο των «μπιανκονέρι», όμως μετά από διαφωνία με τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου σχετικά με την μεταγραφική πολιτική της ομάδας αποχώρησε. Μάλιστα, σε αναμέτρηση της Ίντερ με την Γιουβέντους ο Κόντε φάνηκε να δείχνει το «μεσαίο δάχτυλο» στον Ανιέλι, δείγμα των σχέσεων που έχουν πια οι δύο τους.

agnelli_conte_copertina.jpg

Υπέρμαχος αυτής της επανασύνδεσης είναι ο Πάβελ Νέτβεντ, ο οποίος επιθυμεί διακαώς την επιστροφή του Κόντε. Μένει όντως να φανεί αν ο Ανιέλι είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω και να δεχθεί τον Ιταλό για το καλό της Γιουβέντους.

Βέβαια, η περίπτωση αυτή μάλλον εξετάζεται για το επόμενο καλοκαίρι, καθώς το συμβόλαιο του Κόντε με την Τότεναμ λήγει τον Ιούνιο του 2023. Φυσικά, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, ο αντικαταστάτης του Αλέγκρι, να είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Ο Γάλλος άλλοτε παίκτης της Γιούβε περιμένει το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου για να δει που θα συνεχίσει την καριέρα του, καθώς επιθυμία του είναι να αναλάβει τον πάγκο της Εθνική Γαλλίας. Αν δεν υπάρξει «γάμος» μεταξύ Γαλλίας και Ζιντάν, τότε ένας από τους υποψηφίους για την Γιουβέντους θα είναι και ο Ζιζού...

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0