Football Talk

Champions League: Έλαμψαν και ας μην είναι… αστέρες! (video)

Champions League: Έλαμψαν και ας μην είναι… αστέρες! (video)

Το Champions League έχει επιστρέψει δυναμικά και τη νέα φετινή σεζόν προσφέροντας μάλιστα πλούσιο θέαμα κάθε εβδομάδα, ελέω του ερχόμενου Μουντιάλ! Όλοι οι αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου παρελαύνουν κάθε Τρίτη και Τετάρτη ωστόσο υπάρχουν και μερικά ονόματα που ξεχώρισαν στις πρώτες αγωνιστικές των φετινών ομίλων χωρίς να έχουν τη λάμψη του Μέσι ή του Σαλάχ.

Το περιμέναμε όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου πως και πως. Το UEFA Champions League επέστρεψε και τη νέα χρονιά και μαζί του έφερε όλη αυτή την ποδοσφαιρική λάμψη που το διακατέχει. Φέτος το θέαμα είναι non-stop μιας και το πρόγραμμα έχει συμπιεστεί λόγω του επερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Τα παιχνίδια γίνονται κάθε εβδομάδα όπερ και σημαίνει ότι όλοι οι αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου παρελαύνουν συνεχώς!

Οι πρώτες αγωνιστικές των φετινών ομίλων στη διοργάνωση είχαν πολλά γκολ, ποδοσφαιρική μαγεία και κάποιους παίκτες που μπορεί να μην έχουν τη λάμψη ονομάτων όπως αυτό του Λιονέλ Μέσι ή του Σαλάχ ωστόσο έλαμψαν και ήταν πρωταγωνιστές για τις ομάδες τους.

Πιοτρ Ζιελίνσκι

Η πρώτη αγωνιστική των ομίλων σημαδεύτηκε από την ταπεινωτική ήττα της Λίβερπουλ από τη Νάπολι στο στάδιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Οι «παρτενοπέι» διέλυσαν την αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ με 4-1 έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πιοτρ Ζιελίνσκι! Ο Πολωνός επιτελικός μέσος ήταν απολαυστικός στην πρεμιέρα, με την άμυνα των «reds» να μη μπορεί να τον σταματήσει. Τέσσερα σουτ, τα τρία στην εστία, τα δύο γκολ. Αυτός ήταν ο απολογισμός του Ζιελίνσκι σε εκείνο το παιχνίδι, στο οποίο κυριάρχησε ολοκληρωτικά έναντι των αντιπάλων του.

Μάρκους Έντουαρντς

Ο Άγγλος «μικρός-Μέσι» όπως τον είχε χαρακτηρίσει κάποια στιγμή ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο, φαίνεται ότι δύσκολα θα βρίσκεται στο ρόστερ της Σπόρτινγκ την επόμενη σεζόν, εάν φυσικά συνεχίσει να κάνει όσα έκανε στις πρώτες αγωνιστικές των ομίλων του Champions League. Ο Έντουαρντς έκανε μία ονειρεμένο ντεμπούτο στη διοργάνωση κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Ο 22χρονος άσος πήρε από το χέρι την Σπόρτινγκ και την οδήγησε στο να φύγει με ένα μεγάλο «διπλό» σε μία από τις πιο καυτές έδρες του κόσμου! Άνοιξε το σκορ στο 65’ ενώ δύο λεπτά αργότερα έδωσε ασίστ στον Τρινκάο για το 2-0 των φιλοξενούμενων.

Μιχάιλο Μούντρικ

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός έχει δείξει για τα καλά ότι αποτελεί το επόμενο next big thing του ουκρανικού ποδοσφαίρου. Στην πρεμιέρα της Σαχτάρ κόντρα στη Λειψία, ο Μούντρικ έκανε «σμπαράλια» την άμυνα των Γερμανών, με την ουκρανική ομάδα να επικρατεί στο τέλος των «ταύρων» με το ευρύ 4-1! Ένα γκολ και δύο ασίστ έγραψε σε εκείνον τον αγώνα, όντας ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Την επόμενη αγωνιστική, ο χαρισματικός μεσοεπιθετικός σκόραρε ξανά στην ισοπαλία της ομάδας του κόντρα στη Σέλτικ και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο! Η συνέχεια θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για έναν ποδοσφαιριστή που θα απασχολήσει πολλές κορυφαίες ομάδες πολύ σύντομα!

Μοχάμεντ Κούντους

Ο Άγιαξ δεν θα σταματήσει ποτέ να βγάζει παίκτες… Ο Μοχάμεντ Κούντους είναι το επόμενο μεγάλο αστέρι του Αίαντα και παράλληλα η επόμενη μεγάλη… πώληση! Ο 22χρονος Γκανέζος επιθετικός συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο ευρωπαϊκό κοινό. Δεν πρόκειται για πρωτάρη ακριβώς ωστόσο ο Κούντους φαίνεται ότι έχει πολλά και μεγάλα περιθώρια εξέλιξης. Γκολ και ασίστ στην πρεμιέρα του Άγιαξ κόντρα στη Ρέιντζερς  και έπειτα ένα πανέμορφο γκολ κόντρα στη Λίβερπουλ την δεύτερη αγωνιστική. Καθόλου άσχημα για τον νεαρό επιθετικό που ανεβάζει κατακόρυφα τις ποδοσφαιρικές του μετοχές!

Χανς Βανάκεν

Ποιος είπε ότι πρωταγωνιστές θα είναι μόνο νέοι και εξελίξιμοι άσοι; Ο έμπειρος Χανς Βανάκεν έλαμψε με την φανέλα της Κλαμπ Μπριζ, η οποία έχει μείνει αήττητη μέχρι στιγμής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας 2 νίκες! Ο 30χρονος μέσος έχει σπουδαία προσόντα και είναι απορίας άξιο πως δεν πήρε κάποια μεταγραφή σε καλύτερο πρωτάθλημα από αυτό του Βελγίου. Ψηλός, με φανταστική τεχνική κατάρτιση και εξαιρετικά ευκίνητος για το μέγεθός του.

Τόσο στην πρεμιέρα με την Μπάγερ Λεβερκούζεν όσο και στο ματς με την Πόρτο, ο αρχηγός της Μπριζ ήταν εξαιρετικός, με κύριο χαρακτηριστικό του τα πολύ υψηλά ποσοστά ακρίβειας στις πάσες του. Αναμφίβολα από τα πιο σημαντικά χαρτιά της βελγικής ομάδας μέχρι στιγμής.

27ce25b5bf.jpg

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0