Football Talk

Το Μουσείο της Εθνικής Ελλάδας στα Χανιά, ένα «στολίδι» γαλανόλευκης ιστορίας και... τρέλας!

Το Μουσείο της Εθνικής Ελλάδας στα Χανιά, ένα «στολίδι» γαλανόλευκης ιστορίας και... τρέλας!

Σπάνιες φανέλες, συλλεκτικά εισιτήρια, ένας απόλυτα «γαλανόλευκος» χώρος. Το Μουσείο της Εθνικής Ελλάδας στα Χανιά, εκτός από μία υπέροχη έμπνευση του Νίκου Φλέκκα, είναι ένα «στολίδι» αφιερωμένο στην Εθνική Ελλάδας και την ιστορία της!

«Όπου και να παίζεις εγώ θα σε ακολουθώ». Σύνθημα που βγαίνει συχνά-πυκνά από πολλά χείλη φιλάθλων, αλλά λίγοι το κάνουν πράξη. Πόσω μάλλον, όταν δεν πρόκειται για έναν σύλλογο, αλλά για μία εθνική ομάδα. Η Ελλάδα, για καλή της τύχη, έχει τον δικό της «φύλακα άγγελο» στην εξέδρα, πάντα στο πλάι της, που ακούει στο όνομα «Γαλανόλευκος Φάρος».

Μία παρέα ωραίων... τρελών που δίνει το «παρών» για τη «γαλανόλευκη» σε κάθε γήπεδο της γης, θα βρίσκεται προφανώς και στην Κύπρο (24/09, 21:45) για την 5η αγωνιστική του Nations League, αλλά δεν έχει μείνει στην υποστήριξη από τις κερκίδες. Αντιθέτως, θεώρησε χρέος της να φτιάξει το Μουσείο Εθνικής Ελλάδας στα Χανιά. Μία έμπνευση και δημιουργία του προέδρου του συνδέσμου «Γαλανόλευκος Φάρος», Νίκου Φλέκκα.

Από το 2012 που «άνοιξε» τις πύλες του, έως σήμερα, άνθρωποι κάθε ηλικίας και εθνικότητας, το επισκέπτονται για να δουν από κοντά το πλούσιο υλικό του: φανέλες της Εθνικής Ελλάδας κι αντιπάλων της, κασκόλ, σπάνια εισιτήρια και πλήρθος συλλεκτικών αντικειμένων.

Μαζί με τον απλό κόσμο, και κάποιοι «ήρωες» της Εθνικής ομάδας, όπως ο αρχηγός της «χρυσής φουρνιάς» του EURO 2004, Θοδωρής Ζαγοράκης.

«Για όλους εμάς του "Γαλανολευκου Φάρου", η επίσκεψη του αρχηγού μας και Πρωταθλητή Ευρώπης 2004, Θεοδωρή Ζαγοράκη, στο μουσείο της Εθνικής μας είναι τεράστια τιμή! Αρχηγέ μας αυτό που ζήσαμε μαζί στο EURO 2004 ήταν μαγικό.. κάνατε όλους τους Έλληνες περηφανους! Για παντα θα'μαστε δίπλα σου!», δήλωνε περήφανα στις 19 Ιουλίου του τρέχοντος έτους ο Νίκος Φλέκκας, μετά την παρουσία του Θοδωρή Ζαγοράκη στο μουσείο.

Όπως φαίνεται από τις παρακάτω φωτογραφίες, ωστόσο, η λίστα των «εκλεκτών» επισκεπτών είναι ατελείωτη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται
Μπορεί να είναι εικόνα ‎κείμενο που λέει "‎D זבר EAMAE 3 (LXVI SLXVI SALPINGIDIS 14 官蜜 TZORVAS 12 +Lala O‎"‎Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0