Football Talk

Μπάγερν: Αριθμοί που γυρίζουν την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν πολλά χρόνια πίσω!

Μπάγερν: Αριθμοί που γυρίζουν την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν πολλά χρόνια πίσω!
Ιδανικό ξεκίνημα - κατήφορος. Ένα τσιγάρο δρόμος. Η Μπάγερν Μονάχου ζει το τρενάκι του... τρόμου. Πλέον είναι 4 ματς χωρίς νίκη στην Bundesliga και τα αρνητικά ρεκόρ δίνουν και παίρνουν. Το BN Sports τα καταγράφει...

Η πρώτη ήττα στο 11ο επίσημο παιχνίδι είναι γεγονός για την Μπάγερν. Τη γλίτωσε από την Μπαρτσελόνα, όχι, όμως, και από τη γειτόνισσα Άουγκσμπουργκ. Γίνεται χειρότερα από τις τρεις σερί ισοπαλίες; Εν τέλει γίνεται. Και με το παραπάνω. Ούτε γκολ δεν σημείωσε η βαυαρική ομάδα, που μπαίνει στη διακοπή ούσα στους 12 βαθμούς μετά από 7 αγωνιστικές στην Bundesliga.

Η συγκεκριμένη συγκομιδή αφενός είναι «λίγη» για το επίπεδο της Μπάγερν, αφετέρου πρέπει να ανατρέξουμε στο μακρινό 2010/11. Τότε στο τιμόνι ήταν ο Λουίς Φαν Χάαλ. Στο ίδιο διάστημα είχε μαζέψει μόλις οκτώ βαθμούς (!) στο σακούλι της και τερμάτισε εν τέλει 10 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Ντόρτμουντ. Μία από τις πλέον αρνητικές σεζόν την τελευταία 15ετία για τους Βαυαρούς τότε, με τον Ολλανδό κόουτς να μη γυρίζει τον τροχό. Τώρα διανύει το χειρότερο ξεκίνημα στα 12 τελευταία χρόνια.



Επειδή ακριβώς είναι η Μπάγερν, μας κάνει εντύπωση το σερί που διανύει. Τέσσερα παιχνίδια χωρίς τρίποντο. Εδώ δεν κερδίζει δύο συνεχόμενες αγωνιστικές και μένουμε άφωνοι. Άρα είναι λογικό να ανατρέξουμε στην τελευταία φορά που οι Βαυαροί έμειναν μακριά από την επιτυχία για τόσο μεγάλο διάστημα. Φτάνουμε λοιπόν πίσω στο 2001, ήτοι 21 χρόνια πριν. Ο Ότμαρ Χίτσφελντ ήταν στον πάγκο. Περίοδο Νοέμβριος και Δεκέμβριος, με την Μπάγερν να μετρά μάλιστα έξι σερί παιχνίδια χωρίς νίκη. Μετά από 34 αγωνιστικές τερμάτισε τότε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Αν δεν μπορείς να σκοράρεις, τότε δεν μπορείς να νικήσεις. Προφανώς και οι ποδοσφαιρικές φιλοσοφίες σπάνια ισχύουν για την Μπάγερν. Αλλά πώς κατάφερε να μη σκοράρει κόντρα στην Άουγκσμπουργκ, όταν επί 87 σερί ματς έβρισκε δίχτυα, είναι ένα καλό ερώτημα. Δεν πανηγύρισε γκολ τελευταία φορά στις 9 Φεβρουαρίου του 2020. Τότε έμεινε στο 0-0 με τη Λειψία. Το απόλυτο ρεκόρ σκοραρίσματος στην κατηγορία ολοκληρώθηκε στα 87 παιχνίδια.
Το αξιοπρόσεκτο της υπόθεσης είναι πως και το προηγούμενο σερί με γκολ, είδε να της το σταματά η Άουγκσμπουργκ. Τον Απρίλιο του 2014 σκόραρε επί 65 συνεχόμενα παιχνίδια. Αλλά ηττήθηκε ξανά από την Άουγκσμπουργκ (0-1) και το σερί σταμάτησε εκεί.



Αν πάρουμε αποκλειστικά τα εκτός έδρας παιχνίδια τότε και αυτό το σερί ολοκληρώθηκε. Από το Μάιο του 2019 έβρισκε δίχτυα σε κάθε ταξίδι που επιχειρούσε. Και πάλι ήταν η Λειψία που την είχε κρατήσει στο... μηδέν επιθετικά. Ακολούθησαν 54 συνεχόμενα ματς με γκολ μακριά από το Μόναχο. Φυσικά και αυτό είναι ρεκόρ στην κατηγορία, που τελικά έσπασε στο Άουγσκμπουργκ.



Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν νιώθει την πίεση των 4 αγώνων χωρίς νίκη. Η διακοπή ίσως να είναι υπέρ του, ίσως και όχι. Η ουσία είναι πως οι αριθμοί ήδη δεν είναι με το μέρος του.

Άλκης Τσαβδαράς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0