Football Talk

Νέα τάξη… ποδοσφαίρου στην Αγγλία: «Κατάργηση των επαναληπτικών του FA, μόνο με παίκτες κάτω των 21 οι ομάδες της Premier League στο Λιγκ Καπ»!

Νέα τάξη… ποδοσφαίρου στην Αγγλία: «Κατάργηση των επαναληπτικών του FA, μόνο με παίκτες κάτω των 21 οι ομάδες της Premier League στο Λιγκ Καπ»!

Κρίσιμη αναμένεται να είναι η σύσκεψη που θα λάβει χώρα μεταξύ των μετόχων των ομάδων της Premier League, την Τετάρτη (21/09), με μία σωρεία προτάσεων για σημαντικές αλλαγές να πέφτουν το τραπέζι. Στόχος είναι η μείωση της συμφόρησης των αναμετρήσεων για τους κορυφαίους συλλόγους της Αγγλίας, με τα πλάνα να αφορούν την κατάργηση των επαναληπτικών του FA Cup και την χρησιμοποίηση της U21 στο Λιγκ Καπ. Αν οι ομάδες μάλιστα δεν δεχθούν, ενδέχεται ακόμη και να μην συμμετέχουν στον δεύτερο θεσμό!

Ένα FA Cup διαφορετικό από τα άλλα και ένα Λιγκ Καπ που μπορεί να μην περιλαμβάνει καν το Big 6 της Premier League. Αυτά αναμένεται να πέσουν στο τραπέζι στη σύσκεψη που αναμένεται να λάβει χώρα μεταξύ των μετόχων του πρωταθλήματος, ως μέρος του «New Deal for Football», που έχει ως στόχο την αποσυμφόρηση των κορυφαίων συλλόγων του «Νησιού», αναφορικά με τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, από το 2024 και έπειτα, που τροποποιείται και το Champions League.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τους Times, μεταξύ των ιδεών, στο τραπέζι είναι μια πιθανή κίνηση για την οριστική κατάργηση των επαναληπτικών του FA Cup, στον τρίτο και τον τέταρτο γύρο από το 2024.

Παράλληλα, αλλαγές αναμένεται να λάβουν χώρα και στο Λιγκ Καπ, προκειμένου ο θεσμός να γίνει εκ νέου ανταγωνιστικός και να σταματήσει να κατακτάται κυρίως από συλλόγους του Big 6, με την τελευταία ομάδα που έφτασε στον τελικό και δεν αγωνιζόταν στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, να είναι η Μπράντφορντ το 2013.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να προταθεί στις ομάδες της Premier League που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είτε να χρησιμοποιούν ποδοσφαιριστές αποκλειστικά κάτω των 21, είτε σε περίπτωση που διαφωνήσουν με αυτό, να μην παίρνουν μέρος στον θεσμό..

Μια τέτοια προσέγγιση έχει λάβει χώρα σε μια προσπάθεια να διευκολυνθεί η συμφόρηση των αγώνων για τους μεγαλύτερους συλλόγους του «Νησιού», με τις ημί – επαγγελματικές ομάδες των μικρότερων κατηγοριών να φαίνεται πως συμφωνούν και τις κορυφαίες δυνάμεις της χώρας, να μην έχουν καταλήξει στα συμπεράσματά τους.

Οι προτεινόμενες αλλαγές έρχονται πριν από τις προτεινόμενες τροποποιήσεις στη μορφή του Champions League από το 2024 και μετά. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης δυνητικά προσθέτει επιπλέον αγώνες στο ημερολόγιο. Με τέσσερις ομάδες της Premier League να συμμετέχουν από τη φάση των ομίλων και μετά, μια σειρά από μέτρα για τη μείωση της συμφόρησης των αγώνων συνεχίζουν να διερευνώνται.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0