Football Talk

Πρωτιά ο Παναθηναϊκός στην διακοπή, χωρίς πολλά από τα βασικά γρανάζια στην εξίσωση! (video)

Πρωτιά ο Παναθηναϊκός στην διακοπή, χωρίς πολλά από τα βασικά γρανάζια στην εξίσωση! (video)

Η πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος για τις εθνικές ομάδες έφτασε και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογία, με μοναδικό αποτέλεσμα των «πράσινων» τη νίκη σε πέντε αναμετρήσεις! Πάμε να δούμε τον απολογισμό μέχρι εδώ…

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Πράξη πέμπτη και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται αψεγάδιαστος στην πρώτη θέση της βαθμολογικής κατάταξής στην Super League. Με έναν Αϊτόρ που… δεν κουνιέται από την βασική ενδεκάδα και ένα σύνολο που εκπέμπει υγεία.

Μην ξεγελιόμαστε όμως! Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δεν έχει ακόμα σε καλό επίπεδο ετοιμότητας τους ποδοσφαιριστές που έχει στο πλάνο του για να… τραβήξουν το κουπί στο μεγαλύτερο κομμάτι της χρονιάς. Το δίδυμο των στόπερ Σένκεφελντ-Μάγκνουσον, τέθηκαν νοκ άουτ πρόωρα και την σκυτάλη πήραν οι Σάρλια-Πούγγουρας.

Μιλάμε δηλαδή για το τρίτο και τέταρτο στόπερ στο ενεργό ρόστερ της ομάδας. Και όμως, οι δυο τους… υποχρέωσαν τον Σέρβο τεχνικό να τους καθιερώσει και να κρατήσει την ομοιογένεια στην ενδεκάδα των «πράσινων» μέχρι και την διακοπή του πρωταθλήματος. Με τις καλές τους παρουσίες, έδωσαν το δικαίωμα στους δύο πρώτους να πάρουν χρόνο ανάκαμψης από τους τραυματισμούς και παράλληλα να αποτελούν μια ασφαλή λύση για τα μετόπισθεν του «τριφυλλιού».

Μάλιστα, στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα η αμυντική γραμμή ήταν αναπληρωματική στο 100% της, με τον Φακούντο Σάντσες να καλύπτει το κενό του Γιάννη Κώτσιρα, με όχι και τόσο μεγάλη επιτυχία και τον Κρίστιαν Γκάνεα να αναπληρώνει τον Χουάνκαρ. Ο Ρουμάνος, κάλυψε τον Ισπανό επάξια και πήρε τα εύσημα. Σαφώς μιλάμε για μια τεράστια αναβάθμιση στην συγκεκριμένη θέση (αριστερό μπακ), αν κάποιος αναλογιστεί πως ο Χουάνκαρ την περασμένη σεζόν από πίσω του είχε τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη!

Η βαθμολογία των πρώτων έξι

Screenshot_2_6.png

Θέμα χρόνου ο Μπερνάρντ, υπολογίζει στους Τσοκάι και Τρουιγιέ

Στην μεσαία γραμμή τώρα, ο Ρούμπεν Πέρεθ δεν σταματάει να εκπλήσσει, με τις σταθερές του εμφανίσεις και τον Άνταμ Τσέριν να κάνει «παπάδες» σε ηλικία μόλις 22 ετών. Έχουμε αναφέρει ξανά, πως ο Σλοβένος ήρθε στον Παναθηναϊκό, με τον κόσμο να έχει μεγάλο προβληματισμό με τη συγκεκριμένη κίνηση, αλλά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρισκόταν σε μια γωνία και… γέλαγε.

Σίγουρα όμως, στον άξονα και την μεσαία γραμμή για βασικός υπολογίζεται ο Μπερνάρντ, ο οποίος έγραψε το πρώτο του 45λεπτο με τον Παναθηναϊκό. Ο Βραζιλιάνος βιρτουόζος, χρειάζεται αδιαμφισβήτητα χρόνο για να προσαρμοστεί και να βρει τα πατήματα του με την νέα του ομάδα. Είναι δεδομένα θέμα χρόνου.

Οι επιλογές του Γιοβάνοβιτς στο… φίνις της μεταγραφικής περιόδου, Τσόκαι και Τρουιγιέ υπολογίζονται κανονικά και δεν είναι λύσεις έκτακτης ανάγκης. Ο πρώτος είναι ένας μέσος δυναμικός με πολλά τρεξίματα και πιο επιθετικά χαρακτηριστικά, ενώ ο Γάλλος είναι παίκτης box-to-box, εξίσου γρήγορος, αλλά το δυνατό του χαρτί είναι στο δημιουργικό κομμάτι.

Η επίθεση της ομάδας, είναι ένα από τα δυνατά της χαρτιά με τον Παλάσιος και τον Αϊτόρ να βάζουν… πολύ δύσκολα στον κόουτς, καθώς στην εξίσωση πρέπει να μπει ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς. Σίγουρα ο Σλοβένος, έχει πολύ καλή ποιότητα και θα κάνει το κάτι παραπάνω… Αλλά πραγματικά, ποιον να βγάλεις (;)

Έμαθε να προσαρμόζεται και υπερέχει των συνδιεκδικητών του

Κλείνοντας, θα αναφερθούμε στα πράγματα που είδαμε στο παιχνίδι με τα Γιάννενα, αλλά και τη διαφορά του Παναθηναϊκού σε σχέση με τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου.

Ο Θανάσης Στάικος, για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν παρατάχθηκε με τριάδα στα στόπερ, γεγονός που δηλώνει πως οι αντίπαλοι πλέον φοβούνται την ομάδα. Εξάλλου, όπως ανέφερε και ο ίδιος ο προπονητής στη συνέντευξη τύπου: «Ο Παναθηναϊκός εδώ και ένα χρόνο είναι η πιο συγκροτημένη ομάδα, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και σε σχέση με τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες έχει μεγαλύτερη ομοιογένεια. Η κατάσταση δείχνει πως φέτος μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω».

Η σημείωση, που μόνο αμελητέα δεν είναι, που κρατάμε από μεριάς των «πράσινων», είναι πως έμαθε να προσαρμόζεται στον εκάστοτε αντίπαλο και να… κερδίζει κλειστές άμυνες όπως αυτή του ΠΑΣ, με εννέα παίκτες πίσω από την μπάλα. Όχι απλά προσαρμόστηκε, αλλά υπέταξε του Ηπειρώτες σε βαριά ήττα με σκορ 3-0.

Η γενική σημείωση που κρατάμε στη διακοπή του πρωταθλήματος όμως, είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει ένα πολύ μεγάλο αβαντάζ σε σχέση με τους υπόλοιπους διεκδικητές του πρωταθλήματος, ξέρει να εκμεταλλεύεται την έδρα του!

5665802_1.jpg

Ο Ολυμπιακός έχασε βαθμό από τον Βόλο την προηγούμενη αγωνιστική στο Γ. Καραϊσκάκης και η ΑΕΚ από τον ίδιο αντίπαλο γνώρισε την ήττα μπροστά στον κόσμο της, στην Ριζούπολη. Ο ΠΑΟΚ, το βράδυ της Κυριακής (18/9) είχε επίσης στραβοπάτημα απέναντι στον ΟΦΗ, αλλά για τον Παναθηναϊκό αυτό είναι ευνοϊκό γιατί σε πρώτη φάση «έσπασε» την κατάρα του Γεντί Κουλέ όπου επί μια δεκαετία ήταν πρόβλημα για αυτόν και σε δεύτερη φάση η νίκη χαρακτηρίστηκε «εύκολη» με την έκφανση που πήρε η αναμέτρηση!

Ο απολογισμός των πρώτων πέντε είναι σίγουρα θετικός, αλλά θα πρέπει να συνεχιστεί με τον ίδιο δυναμισμό και μετά την διακοπή! Αυτό δεν σημαίνει πως μια ήττα στην Τούμπα θα εκτροχιάσει τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα, στόχος είναι η νίκη, αλλά όλοι γνωρίζουμε πως οι φίλοι της ομάδας περιμένουν το παιχνίδι με τους πράσινους με… ανοιχτές αγκάλες!

*Δεν υπάρχουν λόγια για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που με κάθε ευκαιρία… πλημμυρίζει τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας διαρκώς.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0