Football Talk

Ολυμπιακός: Θα πάει για υπέρβαση ή μία από τα ίδια; Μπιέλσα, Μπενίτεθ, Τεντέσκο, Μαρθελίνο ανάμεσα στους ελεύθερους!

Ολυμπιακός: Θα πάει για υπέρβαση ή μία από τα ίδια; Μπιέλσα, Μπενίτεθ, Τεντέσκο, Μαρθελίνο ανάμεσα στους ελεύθερους!
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή μετά την απομάκρυνση του Κάρλος Κορμπεράν και το BN Sports ψάχνει στην λίστα των ελεύθερων προπονητών για να δει για το ποιος θα μπορούσε να αποτελέσει την διάδοχη λύση. Από του απλησίαστους, μέχρι τους δύσκολου αλλά όχι ακατόρθωτους έως και τους εφικτούς.  
Σχετικά Άρθρα

Οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό τρέχουν και ο Κάρλος Κορμπεράν αποτελεί παρελθόν από το λιμάνι μετά την ήττα με 2-1 από τον Άρη. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να αποφασίσουν για τον άνθρωπο που θα βγάλει από το αγωνιστικό τέλμα την ομάδα. Ήδη τα πρώτα ονόματα για την διάδοχη κατάσταση έχουν ακουστεί με την διοίκηση των Πειραιωτών να έχει κάνει μια πρώτη διεργασία ώστε άμεσα να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Ισπανού τεχνικού.

Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι πως αρκετά μεγάλα ονόματα αυτή την στιγμή βρίσκονται χωρίς δουλειά και περιμένουν ένα κάλεσμα ώστε να επιστρέψουν σε πάγκο. Αν παρατηρήσει κανείς υπάρχουν προπονητές όλων των κατηγοριών. Από top κλάσης που δύσκολα μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, μέχρι μεγάλα ονόματα που όμως δεν θα έλεγαν όχι αλλά και αυτούς που βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή ηλικία κι έρχονται με κίνητρο για να πετύχουν πολλά. Πάμε να δούμε τις κατηγορίες προπονητών που θα μπορούσαν εν δυνάμει να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων».

Οι απλησίαστοι

Είναι οι προπονητές που αυτή την στιγμή μόνο για διακοπές μπορεί να έρθουν στην Ελλάδα. Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, Ζινεντίν Ζιντάν, και Τόμας Τούχελ είναι ορισμένοι από αυτούς που το ελληνικό πρωτάθλημα δεν αποτελεί καν επιλογή τους. Το όνομα του Ποτσετίνο ακούστηκε έντονα τόσο για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (πριν αποφασίσουν οι κόκκινοι διάβολοι να δώσουν τα ηνία στον Τεν Χάαγκ) όσο και πρόσφατα για την Τσέλσι οπότε η Ελλάδα δεν είναι καν στις επιλογές του. Όπως και για τον Ζιντάν ο οποίος το καλοκαίρι είπε όχι στα πετροδόλαρα της Παρί και φαίνεται να περιμένει την εθνική Γαλλίας, ενώ τώρα βρίσκεται στην λίστα της Γιουβέντους σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Αλέγκρι. Όσον αφορά τον Τούχελ μόλις πριν λίγο καιρό απολύθηκε από την Τσέλσι και σίγουρα κορυφαίες ομάδες τον έχουν στην λίστα τους ενώ το όνομα τους παίζει και για τους «μπιανκονέρι».

pochetino.jpg

Δύσκολοι αλλά όχι ακατόρθωτοι

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν εκείνοι οι προπονητές που επίσης δύσκολα θα μπούνε στην διαδικασία να έρθουν στην Ελλάδα αλλά δεν είναι απλησίαστοι. Προπονητές όπως ο Μαρσέλο Μπιέλσα ή ο Χόρχε Σαμπάολι, οι οποίοι έχουν τις ιδιαιτερότητες τους και χρειάζεται μεγάλη πειθώ για να πούνε το ναι. Αν όμως το πρότζεκτ που του παρουσιαστεί τους καλύπτει τότε μπορούν εύκολα να πούνε το ναι και να έρθουν σε μια χώρα όπως η Ελλάδα η οποία δεν συγκαταλέγεται ποδοσφαιρικά στις κορυφαίες της Ευρώπης. Άλλος ένας προπονητής που μπαίνει σε αυτή την κατηγορία είναι ο Άντι Χίτερ. Ο πρώην τεχνικός της Γκλάντμπαχ μετά από με πετυχημένη τριετία στην Αιντραχτ Φρανκφούρτης, μεταπήδησε στα «πουλάρια» με τα οποία απέτυχε παταγωδώς με συνέπεια μετά από μόλις ένα χρόνο να αποχωρήσει. Δύσκολη περίπτωση αφού και ο ίδιος έχει ως πρώτη επιλογή την Bundesliga.

sampaoli.jpg

Εφικτοί

Ο Ολυμπιακός ψάχνει για έναν προπονητή που μπορεί να διαχειριστεί όλες αυτές τις προσωπικότητες που υπάρχουν στο ρόστερ. Τέτοιοι προπονητές που έχουν δώσει διαπιστευτήρια για την διαχείριση τέτοιων προσωπικοτήτων είναι προπονητές όπως ο Λοράν Μπλαν και ο Ράφα Μπενίτεθ, ενώ ισχυρές προσωπικότητες που έχουν συνεργαστεί σε μεγάλες ομάδες είναι και οι Ντομένικο Τεντέσκο και Μαρθελίνο. Το όνομα του Μπλαν είναι αυτό που ακούγεται έντονα για τον πάγκο των Πειραιωτών έχοντας περάσει από την Παρί και στην πρώτη φουρνιά αστέρων με Λαβέτσι, Καβάνι, Ίμπρα και Τιάγκο Σίλβα, ενώ και ο Μπενίτεθ έχοντας κοουτσάρει ορισμένες από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου (Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ, Νάπολι) μπορεί εύκολα να επιβληθεί στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ. Όσον αφορά τους Τεντσέσκο και Μαρθελίνο είναι δύο προπονητές που έχουν βρεθεί σε ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό όπως η Λειψία και η Βαλένθια, ενώ έχουν διαχειριστεί και ιδιαίτερες καταστάσεις σε Σάλκε και Μπιλμπάο.

blanc.jpg

Έρχονται αλλά δεν ενδιαφέρουν

Τέλος, υπάρχουν και προπονητές που θα μπορούσαν άμεσα να έρθουν στον Ολυμπιακό και να αναλάβουν τον δύσκολο αυτό ρόλο. Προπονητές όμως που αυτή την στιγμή δεν βρίσκονται στην λίστα των πρωταθλητών Ελλάδος και ίσως με μια πρώτη ματιά να μην κάνουν κλικ στον κόσμο, αλλά αν είχαν τον απαιτούμενο χρόνο ίσως και να μπορούσαν να δείξουν ότι αξίζουν να πάρουν την ευκαιρία τους.  Τέτοιοι προπονητές είναι ο πρώην της Βαλένθια Πέπε Μπορδαλάς, ο Σκοτ Πάρκερ ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από την Μπόρνμουθ, αλλά και ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς ο οποίος πλήρωσε τον αποκλεισμό του Ερυθρού Αστέρα από το Champions League. Και οι τρεις είναι προπονητές που αμέσως θα έλεγαν το ναι σε μια πιθανή πρόταση, που έχουν δοκιμαστεί οι δύο πρώτοι στα δύο καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ ο Στάνκοβιτς γνωρίζει καλά πως είναι να κάνεις πρωταθλητισμό και να πρέπει να διαχειριστείς την πίεση μιας μεγάλης ομάδας.

dejan.jpg

Σε όποια κατηγορία και να ανήκουν οι διαθέσιμοι προπονητές, το σίγουρο είναι ότι στον Ολυμπιακό θέλουν να τρέξουν άμεσα το θέμα του νέου τεχνικού, αφού η διακοπή δίνει την δυνατότητα για να μπορέσει ο αντικαταστάτης του Κορμπεράν να μάθει τη νέα του ομάδα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0