Football Talk

Προπονητή που θα τον κάνει ξανά Ολυμπιακό

Προπονητή που θα τον κάνει ξανά Ολυμπιακό

Οι Πειραιώτες έχουν χάσει εδώ και μήνες στοιχεία που είναι συνυφασμένα με το DNA του συλλόγου, με τον Κορμπεράν χάθηκε και πολύτιμος χρόνος και πλέον η χρονιά σώζεται μόνο η πρόσληψη του άπειρου Ισπανού ήταν το τελευταίο λάθος.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα ο Ολυμπιακός πήγε με την πλάτη στον τοίχο στη Θεσσαλονίκη για τη δύσκολη δοκιμασία στην έδρα του Άρη. Η πίεση ήταν αφόρητη προς όλους, ωστόσο η ποιότητα των Χάμες Ροντρίγκες, Χουάνγκ Ινμπομ και Γιουσέφ Ελ Αραμπί φαινόταν για ένα σημαντικό κομμάτι του αγώνα πως θα ήταν αρκετή για να του δώσει μια πολύτιμη νίκη. 

Ωστόσο στο ποδόσφαιρο συνήθως κερδίζουν οι ομάδες και όπως λέγαμε και το βράδυ της Πέμπτης, ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή δεν είναι καν ομάδα. Είναι ένα γκρουπ που στη πλειοψηφία του αποτελείται από πολύ καλούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι όμως δεν έχουν κανένα πλάνο να υπηρετήσουν στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ένα γκρουπ που έχει αρκετούς «καμένους» από τον προηγούμενο προπονητή ποδοσφαιριστές και αρκετούς νεοφερμένους που χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Συν της άλλης, η πίεση και η καταρρακωμένη, από τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, ψυχολογία τους έχουν μετατρέψει σε ένα σύνολο φοβικό. 

Ο Κάρλος Κορμπεράν δεν μπόρεσε ούτε στο ελάχιστο, όχι να αλλάξει, αλλά ούτε καν να διαχειριστεί κάτι από όλα αυτά.  Εξ αρχής η επιλογή ενός άπειρου προπονητή για τόσο ειδικών συνθηκών σεζόν φαινόταν άστοχη. Επιβεβαιώθηκε πως ήταν από πολλά πράγματα και κυρίως από την εικόνα της ομάδας μετά από 1,5 μήνα με τον 39χρονο Ισπανό στο τιμόνι. Οι μόλις δυο νίκες σε 11 παιχνίδια τα λένε όλα.

Κι όμως, κόντρα στον κανόνα της φετινής σεζόν, ο Ολυμπιακός μπήκε καλά, τηρουμένων των αναλογιών στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η ταυτόχρονη παρουσία του Χάμες με τον Ελ Αραμπί στην ενδεκάδα ήταν αρκετή για να «φοβίσει» τον Άρη και να τον κρατήσει μακριά από την περιοχή του Βατσλίκ. Την ίδια ώρα χάρη στην άλλου επιπέδου ποιότητα του Χουάνγκ και το άψογο τελείωμα του Μασούρα οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν και το γκολ που υπό κανονικές συνθήκες θα απλοποιούσε τα πράγματα. Όμως οι συνθήκες μόνο κανονικές δεν είναι. Εδώ και μήνες οι «ερυθρόλευκοι» κάθε φορά που προηγούνται οπισθοχωρούν και συνήθως το πληρώνουν. Έτσι και έγινε και τώρα.

Σταδιακά οι παίκτες του Κορμπεράν γύριζαν όλο και πιο χαμηλά στο γήπεδο για να αμυνθούν. Ο Πάρντιου μύρισε… αίμα και όταν ο Κορμπεράν απέσυρε τους Ελ Αραμπί και Χάμες δεν υπήρχε τίποτα να κρατήσει τους παίκτες του Άρη. Δε θα μπορούσε άλλωστε να το κάνει αυτό ούτε ο ξεχασμένος και προς πώληση πριν από μερικές μέρες Αγκιμπού Καμαρά, ούτε ο Σεντρίκ Μπακαμπού με 1,5 προπόνηση. 

Φυσικά και δεν θα μπορούσε ο Ρέαμπτσιουκ που είναι σταθερά κάκιστος και μόνιμη πηγή κινδύνου. Ο παίκτης που σημαδεύει κάθε αντίπαλος προπονητής που έχει δει έστω ένα ημίχρονο από τον φετινό Ολυμπιακό. Παρά την επιθετικότητα που έβγαζε στο δεύτερο ημίχρονο και την πίεση που προσπαθήσει να ασκήσει, ο Άρης δεν έχει κάνει ευκαιρία στο ματς μέχρι το 76΄ όταν ο Μολδαβός μπακ των Πειραιωτών χάνει τον Μαντσίνι σε μπαλιά 40 μέτρων του Νταμπό, για να έρθει και η έξοδος του… Μεσολογγίου από τον Βατσλίκ και να δέσει το γλυκό.

Με το σκορ στο 1-1 θα περίμενε κανείς μια αντίδραση από τον Ολυμπιακό, όμως αντί για αυτό φαινόταν θέμα χρόνου ένα δεύτερο γκολ των γηπεδούχων και δεν άργησε να έρθει. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Ρέαμπτσιουκ για ακόμα μια φορά πιάνεται στον ύπνο, ο Μπα αναγκάζεται να βγει στο αριστερό άκρο της άμυνας για να καλύψει τον Μολδαβό που δεν φαίνεται καν στο πλάνο, ανενόχλητος ο Πάλμα στη μικρή περιοχή 2-1 και τέλος στη σεμνή τελετή, αφού στα 15 λεπτά που απέμεναν οι «ερυθρόλευκοι» δε μπόρεσαν αν φτιάξουν ούτε μια φάση της προκοπής.

Ο Κορμπεράν προφανώς μας χαιρέτησε λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα στο Κλ. Βικελίδης και η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει μπροστά της μια απόφαση που θα κρίνει όλη τη σεζόν. Κάθε μέρα που περνάει μετράει και ο νέος προπονητής πρέπει να είναι η καλύτερη μεταγραφή που έχει κάνει φέτος σύλλογος. Ένας σοβαρός, έμπειρος τεχνικός με ξεκάθαρο πλάνο που θα ξεκινήσει από τα βασικά για να κάνει ξανά τον Ολυμπιακό ομάδα. Για να σωθεί η χρονιά πρέπει το λάθος με την πρόσληψη του Κορμπεράν να είναι και το τελευταίο.


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0