Football Talk

Παναιτωλικός – ΑΕΚ: Τέσσερις «λευκές» ισοπαλίες στο ημίχρονο μεταξύ τους, πάντα νικητής στο φινάλε! (video)

Παναιτωλικός – ΑΕΚ: Τέσσερις «λευκές» ισοπαλίες στο ημίχρονο μεταξύ τους, πάντα νικητής στο φινάλε! (video)
Και η παράδοση συνεχίστηκε για ακόμη μία χρονιά ανάμεσα στον Παναιτωλικό και την ΑΕΚ, που θέλει τις δύο ομάδες να μην οδηγούνται στα αποδυτήρια χωρίς γκολ στο ημίχρονο, αλλά όταν συμβαίνει, στο τέλος πάντα να υπάρχει νικητής!

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι φίλοι της Super League την αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Παναιτωλικό και την ΑΕΚ, με την Ένωση να περνά νικηφόρα από το Αγρίνιο, για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, επικρατώντας με 2-0 στην έδρα της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου.

Το σκορ άνοιξε ο Λιβάι Γκρασία με ωραίο σουτ εκτός περιοχής στο 48ο λεπτό, για να έρθει ο Μουκουντί, στο ντεμπούτο του με τα χρώματα της Ένωσης, και να «κλειδώσει» το πρώτο τρίποντο της ΑΕΚ εκτός έδρας, μετά την πρεμιέρα.

Ποιο είναι όμως το ιδιαίτερα εντυπωσιακό στοιχείο από την 12η μεταξύ τους αναμέτρηση μακριά από την Αθήνα; Το γεγονός πως στο ματς του Σαββάτου (17/09), ήταν μόλις η 4η φορά που οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο ημίχρονο δίχως να καταφέρουν να βρουν δίχτυα.

Η «λευκή» ισοπαλία ήταν γεγονός, πράγμα που συμβαίνει στο 1/3 των εκτός έδρας αναμετρήσεων της ΑΕΚ στο Αγρίνιο, στο ημίχρονο, αλλά εν τέλει, η παράδοση συνεχίστηκε. Στις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις, που η μεταξύ τους συνάντηση δεν είχε γκολ στο πρώτο μέρος, κατέληξε να έχει νικητή.

Σε δύο περιπτώσεις είχαν επικρατήσει οι φιλοξενούμενοι και μόλις σε μία ο Παναιτωλικός, την ώρα που ποτέ δεν κατέληγαν να σκοράρουν αμφότεροι, μετά τη «λευκή» ισοπαλία του πρώτου μέρους.

Η ιστορία επαναλήφθηκε, η ΑΕΚ έκανε τρία τα «διπλά» της υπό αυτές τις προϋποθέσεις στην έδρα του Παναιτωλικού και το τελικό 2-0, σηματοδότησε την 7η νίκη της σε 12 συναντήσεις με τους Αγρινιώτες στο εν λόγω γήπεδο!



Δείτε αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα των αναμετρήσεων του Αγρινίου, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται δίχως γκολ:

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-0 (2015-16)

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-1 (2019-20)

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-2 (2020-21)

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-2 (2022-23)

Fun FactΤο γεγονός πως όταν το πρώτο μέρος τελειώνει δίχως γκολ, από το 48ο μέχρι και το 68ο λεπτό, η ΑΕΚ βρίσκει γκολ στο Αγρίνιο. Το έκανε δις ο Λιβάγια στα δύο «διπλά» των κιτρινόμαυρων με 2-0 (γκολ στο 68’), συνέχισε την… παράδοση ο Λιβάι Γκαρσία, με το γκολ του στο 48’, που έβαλε τις βάσεις για την 3η φετινή νίκη της Ένωσης στη σεζόν!



Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0