Football Talk

Παναιτωλικός - ΑΕΚ 0-2: Επιστροφή στις νίκες με «ρουκέτα» Γκαρσία και σούπερ Μουκουντί! (video)

Παναιτωλικός - ΑΕΚ 0-2: Επιστροφή στις νίκες με «ρουκέτα» Γκαρσία και σούπερ Μουκουντί! (video)
Σπουδαίο τρίποντο πήρε η ΑΕΚ στην έδρα του Παναιτωλικού, όπου επικράτησε με σκορ 2-0, χάρη στα τέρματα των Λιβάι Γκαρσία και Μουκουντί.

Κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο, πολλές ευκαιρίες και επιστροφή των χαμόγελων στο στρατόπεδο της ΑΕΚ. Έπειτα από την ήττα στο ντέρμπι της Λεωφόρου και με την ανάγκη να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε άνετα στην έδρα του Παναιτωλικού.


1ο ΗΜΊΧΡΟΝΟ

Ανώτερη στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα όπου ήταν καταιγιστική και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ. Κορυφαίες στιγμές το σουτ με το εξωτερικό του Αραούχο που κόντραρε σε αμυτικό των γηπεδούχων και έγλυψε το δεξί δοκάρι του Ανέστη, αλλά και η κεφαλιά του Τζαβέλα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, όπου η Σιμάνσκι πετάχτηκε με προβολή και δεν κατόρθωσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Προς την ολοκλήρωση 45 λεπτών ξέσπασε σύρραξη που ξεκίνησε από αψημαχία των Ρότα και Νταγκό. Αμφότεροι δέχτηκαν την κίτρινη κάρτα, ενώ ο βοηθός του Γιάννη ΑναστασίουΛαγκαδίτης, αποβλήθηκε για φραστική επίθεση στον πάγκο της «Ένωσης».

2ο ΗΜΊΧΡΟΝΟ

Ένα σπάνιο γεγονός συνέβη στο μέρος με τον Τζαβέλα σε μία στιγμή έντασης να χτυπάει το χέρι του σε τζάμι και να οδηγείται στο νοσοκομείο. Την θέση του πήρε ο Μουκουντί που στάθηκε εξαιρετικά στο παιχνίδι. Μόλις τρία λεπτά από την έναρξη του δευτερου μέρους χρειάστηκαν για ανοίξει το σκορ η ΑΕΚ, έπειτα από φαντάστικο αριστερό σουτ του Λιβάι Γκαρσία.

 

Ακολούθησε πίεση του Παναιτωλικού, ο οποίος κατόρθωσε να πατήσει την περιοχή του Στάνκοβιτς, χωρίς όμως να απειλεί την αντίπαλη εστία. Και όσο η ώρα περνούσε οι παίκτες του Αλμέιδα πήγαν το παιχνίδι στα μέτρα τους με καλή κυκλοφορία την μπάλας από τα μετόπισθεν. Έτσι λοιπόν, έντα τέταρτο πριν την συμπλήρωση των 90' κλείδωσε τον αγώνα, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Μουκουντί βρήκε την μπάλα με κεφαλιά και με την βοήθεια κόντρας έγραψε το 2-0.

 

O MVP

Η έκπληξη του αγώνα, ο Αρόλντ Μουκουντί. Πέρασε ως αναγκαστική αλλαγή στο γήπεδο του Αγρινίου, έδειξε θετικότατα στοιχεία και ουσιαστικά από εκείνον προήλθε το 2-0. Ιδανικό ντεμπούτο για τον Καμερουνέζο αμυντικό.

Η φάση του αγώνα

Η είσοδος του Κώστα Γαλανόπουλου στο 83ο λεπτό στην θέση του Γκατσίνοβιτς, ξεπερνά κάθε αγωνιστικό highlight. Ο Έλληνας διεθνής μέσος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση έπειτα από έναν χρόνο και πέντε μέρες... με την ευχή ότι δεν θα ταλαιπωρηθεί ξανά από σοβαρό τραυματισμό.


Oι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν (81' Μάρτσενσον), Ντίας, Ντουάρτε (61' Κολοβός), Σενγκέλια (74' Φλόρες), Νταγκό (60' Μόρσει), Καρέλης (81' Ζοάο Πέδρο)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (74' Μάνταλος), Βίντα, Τζαβέλας (46' Μουκουντί), Χταζισαφί (64' Μοχαμαντί), Ελίασον (65' Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (83' Γαλανόπουλος), Γκρασία, Αραούχο

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0