Football Talk

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Πω, πω ένας Αϊτόρ και 5/5 για το «τρένο» του Γιοβάνοβιτς! (video)

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Πω, πω ένας Αϊτόρ και 5/5 για το «τρένο» του Γιοβάνοβιτς! (video)
 Στο πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του, ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης και έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή στο 3-0 του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννινα για το 5/5 των «πράσινων» στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας για την 5η αγωνιστική της Super League, με μοναδικό στόχο τη νίκη και το απόλυτο του 5/5. Από την άλλη, η ομάδα των Ιωαννίνων έχοντας απολογισμό 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 2 ήττες από Ολυμπιακό και ΑΕΚ, στόχο είχαν την μικρότερη δυνατή απώλεια βαθμών και για αυτό ο Θανάσης Στάικος παράταξε την ομάδα με τριάδα στην άμυνα!

Ο στόχος για το τριφύλλι επιτεύχθη με τον Αϊτόρ να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της 

1ο ημίχρονο

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες έψαχναν τα πατήματα τους, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας. Στο 4ο λεπτό οι «πράσινοι» κέρδισαν το πρώτο κόρνερ της αναμέτρησης, αλλά αυτό πέρασε ανεκμετάλλευτο, όπως και μια στημένη φάση έξω από την περιοχή του Σούλη δύο λεπτά αργότερα (6’).

Μια σέντρα-σουτ από τον Γκάνεα στο 10ο λεπτό, ο Σούλης ανησύχησε με την μπάλα να βρίσκει στην συμβολή του δοκαριού και τον Αϊτόρ να μαζεύει το ριμπάουντ, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία, όμως κέρδισε ένα κόρνερ.

Σειρά για τον ΠΑΣ Γιάννινα να επισκεφθεί την αντίπαλη περιοχή στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης με μια στημένη φάση. Ο Μπιλμπάο εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η σέντρα του Μπιλμπάο πέρασε ψηλά από τους ποδοσφαιριστές και η φάση ολοκληρώθηκε πρόωρα.

Δύο λεπτά αργότερα (15’) ο Σπόραρ ολοκλήρωσε άλλη μια τελική για τον Παναθηναϊκό με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να μπλοκάρει με ασφάλεια!

Ακόμη μια φάση για τον Παναθηναϊκό στο 20ο λεπτό, με τον Αϊτόρ να επιχειρεί ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από την δεξιά μεριά της εστίας. Ξανά, με μια στημένη φάση έξω από την περιοχή του ΠΑΣ, με τον Αϊτόρ να εκτελεί πάνω στο τοίχος.

Λίγα λεπτά αργότερα, μια… άγαρμπη έξοδος από τον Σούλη επάνω στο Σπόραρ, έφερε τον τραυματισμό του Έλληνα τερματοφύλακα, ο οποίος αποχώρησε με φορείο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο κατευθείαν. Την θέση του πήρε ο Βασίλης Αθανασίου στο 27ο λεπτό.

Το κερδισμένο φάουλ για τον Παναθηναϊκό το εκτέλεσε ο Άνταμ Τσέριν απευθείας, με την μπάλα να περνάει λίγο εκτός.

Σε μια αντεπίθεση του ΠΑΣ Γιάννινα στο 33ο λεπτό, ο Ροσέρο από τα δεξιά έκανε μια κούρσα, αλλά η μπαλιά που έβγαλε για τον Παμλίδη δεν βρήκε τον επιθετικό και η φάση ολοκληρώθηκε.

Από την σύγκρουση με τον Σούλη, ο Αντράζ Σπόραρ, ένιωσε αδιαθεσία και αναγκαστικά αντικαταστάθηκε από Φώτη Ιωαννίδη.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης, μετά την σύγκρουση των δύο παικτών έπεσε κατακόρυφα.

Για ακόμη μια στημένη φάση έξω από την περιοχή του ΠΑΣ, ο Αϊτόρ ανέλαβε την εκτέλεση και αυτή τη φορά νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα με μια πολύ όμορφη εκτέλεση με το αριστερό, κάνοντας το 1-0 στο 44ο λεπτό.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Παντελάκης δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή.

2ο ημίχρονο

Με την επιστροφή των δύο ομάδων, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που διαχειριζόταν την ροή του παιχνιδιού, με τον Αϊτόρ να αναλαμβάνει εκτέλεση φάουλ στο 52ο λεπτό να στέλνει για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασίου και να κάνει το 2-0.

Στο 56ο λεπτό, ο ΠΑΣ βρήκε τελική με τον Ροσέρο να εκτελεί τον Μπρινιόλι, αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ μπλόκαρε με ασφάλεια.

Ο Ροσέρο ξανά, επιχείρησε ένα φιλόδοξο σουτ προς την εστία του Παναθηναϊκού, αλλά η μπάλα πέρασε πολύ άουτ στο 67ο λεπτό.

Ο Αϊτόρ... δεν κοβόταν με τίποτα και σε μια αντεπίθεση όπου βγήκε ευνοημένος από μια κόντρα, βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Αθανασίου και για τρίτη φορά βγήκε κερδισμένος στο 70 λεπτό, κάνοντας το πρώτο χατ-τρικ στην καριέρα του.

Ο ρυθμός του αγώνα με το σκορ στο 3-0 έπεσε ραγδαία, με τον Παναθηναϊκό να κλειδώνει ακόμη ένα τρίποντο και να κάνει το 5/5.

Μια ακόμη καλή ευκαιρία για το «τριφύλλι», με τον Άνταμ Τσέριν να βρίσκεται αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι και να σουτάρει επάνω στα σώματα στο 85ο λεπτό.

Ο MVP

 Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Αϊτόρ, ο οποίος σημείωσε εξαιρετική εμφάνιση δίνοντας συνέχεια στην καλές του παρουσίες στο πρωτάθλημα! 

Η φάση του αγώνα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, θα μπορούσε στο πρώτο ημίχρονο να έχει ισοφαρίσει λίγο πριν ανάπαυλα, με τον Παντελάκη να βρίσκεται σε καλή θέση εντός της περιοχής, όμως δεν κατάφερε να «πιάσει» την κεφαλιά. 

Οι συνθεσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Πούγγουρας, Σάρλια (81' Σένκεφελντ), Γκάνεα (73' Χουάνκαρ), Τσέριν, Κουρμπέλης, Ρούμπεν Πέρεθ, Παλάσιος (73' Βέρμπιτς), Αϊτόρ, Σπόραρ (36' Ιωαννίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σουλής (27΄Αθανασίου), Σόρια, Παντελάκης, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Ροσέρο (75' Λιάσος), Ποζνάσκι, Παμλίδης (64' Μορέιρα), Εραμούσπε, Τζίμας (64' Σταματελόπουλος), Μπαγκαλιάνης.

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0