Football Talk

Η μέρα που ο ΟΦΗ, έγινε OFI Crete! (video)

Η μέρα που ο ΟΦΗ, έγινε OFI Crete! (video)

Έχουν περάσει 36 χρόνια από τότε που οι Κρητικοί «φόρεσαν το ευρωπαϊκό τους κοστούμι» και έπαιξαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη, κόντρα στη Χάιντουκ Σπλιτ (νίκη με 1-0), σε μια περίοδο ονειρεμένη.

Η περίοδος του δεύτερου μισού της δεκαετίας του 80’ υπήρξε η πιο ένδοξη στην ιστορία των «Ομιλητών». Οι Κρητικοί τερμάτισαν στην 2η θέση του επαγγελματικού πρωταθλήματος τη σεζόν 1985-86, πίσω από τον Παναθηναϊκό, κατόρθωμα που τους έδωσε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Την αμέσως επόμενη χρονιά ο ΟΦΗ πρωτοεμφανιζόταν στο ευρωπαϊκό στερέωμα, αντιμετωπίζοντας στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA την κροατική Χάιντουκ Σπλιτ. Μάλιστα, οι Ηρακλειώτες συνδύασαν το ευρωπαϊκό τους ντεμπούτο με νίκη, κερδίζοντας με 1-0 χάρη σε γκολ του Γιώργου Βλαστού. Βέβαια η ρεβάνς δεν κύλησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τον OFI Crete, του οποίου μέλος ήταν ο νυν προπονητής του Νίκος Νιόπλιας, να γνωρίζει την ήττα με 4-0 στις ακτές της Αδριατικής και να αποκλείεται.


Ωστόσο η ονειρική εκείνη χρονιά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, μιας και οι Κρητικοί κατέκτησαν το πρώτο, και μοναδικό τους, τρόπαιο σε πανελλαδικό επίπεδο. Η αρμάδα του Ευγένειου Γκέραρντ επιβλήθηκε στα πέναλτι του Ηρακλή (1-1 καν. Διάρκεια, 3-1 πεν), με τον Μύρωνα Σηφάκη να αποκρούει δύο εκτελέσεις και να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστης.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0