Football Talk

Premier League: Απίθανη Φούλαμ, γύρισε το ντέρμπι των «νεοφώτιστων» σε ένα… τέταρτο – Σημαντική νίκη για τη Βίλα του Τζέραρντ! (video)

Premier League: Απίθανη Φούλαμ, γύρισε το ντέρμπι των «νεοφώτιστων» σε ένα… τέταρτο – Σημαντική νίκη για τη Βίλα του Τζέραρντ! (video)

Τεράστια νίκη στην έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ με 3-2, πανηγύρισε η Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα, η οποία ανέτρεψε το 1-0 του πρώτου μέρους σε ένα τέταρτο και ανέβηκε στη 6η θέση της Premier League, στην 8η στροφή του πρωταθλήματος. Την ίδια ώρα, η Άστον Βίλα επικράτησε με 1-0 της Σαουθάμπτον, πήρε τη δεύτερη νίκη της στην σεζόν και… ανακούφισε τον Στίβεν Τζέραρντ.

 

Μία απίθανη Φούλαμ έκανε την εμφάνισή της στο ντέρμπι των «νεοφώτιστων» στην 8η αγωνιστική της Premier League, με την ομάδα του Μάρκο Σίλβα να «διαλύει» σε ένα τέταρτο τη Νότιγχαμ Φόρεστ και να επικρατεί με 3-2, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο. Την ίδια ώρα, σημαντική νίκη πανηγύρισε και η Άστον Βίλα, που κέρδισε με 1-0 τη Σαουθάμπτον, πιο εύκολα από ό,τι αναδεικνύει το τελικό σκορ.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτή τη σπουδαία επικράτηση της ομάδας του Μάρκο Σίλβα; Είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 1-0. Παρότι ήταν καλύτερη στην αναμέτρηση, έχοντας σπουδαίες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, με τον Μίτροβιτς στο 13’ και το 29’ και με τον Παλίνια στο 33ο λεπτό, έπειτα από στατική φάση, βρέθηκε να ηττάται στην ανάπαυλα, χάρη στο δεύτερο γκολ του Αβονίγι με τη Νότιγχαμ στην σεζόν.

Μία στιγμή αδράνειας ήταν αρκετή και κάπως έτσι, οι γηπεδούχοι του Στιβ Κούπερ, κατάφεραν να πάρουν από νωρίς το ζητούμενο, το οποίο κλήθηκαν να προστατεύσουν. Αλλά δεν τα κατάφεραν ποτέ…

Η Φούλαμ εξέθεσε την ανασταλτική λειτουργία των «κόκκινων» σε ένα τέταρτο και αφού σκόραρε στο 55’ με τον Αντεραμπάγιο, προέβη σε ολική ανατροπή με τον Παλίνια, τρία λεπτά αργότερα!

Από εκεί και πέρα, η Νότιγχαμ Φόρεστ δεν κατάφερε να συνέλθει από το «σοκ», εκτέθηκε εκ νέου, με το τρίτο γκολ της Φούλαμ, με τη συμπλήρωση μίας ώρας, έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση και άψογο τελείωμα του Ριντ και συμβιβάστηκε με την ήττα.

Η καλύτερή της στιγμή άλλωστε στην επανάληψη, ήταν πιστή αντιγραφή του… γκολ της, με τον Αβονίγι να αστοχεί από το σημείο που σκόραρε, και πάλι από κόρνερ, στο 65ο λεπτό.

Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Ο’ Μπρίεν στο 80’, 10 λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, αλλά το 3-2 παρέμεινε μέχρι τέλους και η ομάδα του Μάρκο Σίλβα επικράτησε εύκολα στο ντέρμπι των «νεοφώτιστων», αποδεικνύοντας την ανωτερότητά της μέσα σε ένα… τέταρτο.

Την ίδια ώρα, η Άστον Βίλα επικράτησε πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 1-0 απέναντι στη Σαουθάμπτον, εκμεταλλευόμενη το καλό της διάστημα στο ματς. Ανέβασε την απόδοσή της από το 35ο λεπτό και μετά, έχασε ευκαιρίες με τον Κουτίνιο και τον Ντάγκλας Λουίς, που πήγε να σκοράρει και πάλι από κόρνερ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 41ο λεπτό, χάρη στο πρώτο γκολ του Ράμσεϊ με την φανέλα της, μετά τον Απρίλιο και την ανανέωση του συμβολαίου του.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0