Football Talk

Παναθηναϊκός: Το «ταμείο» από το καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι!

Παναθηναϊκός: Το «ταμείο» από το καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι!

Αισίως φτάσαμε στην ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω από την περασμένη σεζόν, με αφίξεις που έκαναν κρότο, αλλά και τους… δύο καινούριους που επέλεξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Η μεταγραφική περίοδος έφτασε και επίσημα στο τέλος της στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τις υπολιπόντες μέρες μέχρι και το τέλος του Σεπτεμβρίου, οι ομάδες της λίγκας έχουν δικαίωμα μεταγραφών μόνο σε ελεύθερους παίκτες. Για τον Παναθηναϊκό όμως, η μεταγραφική περίοδος έληξε και το BN Sports καταγράφει τις ενισχύσεις, αλλά και αποχωρήσεις της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

Αναμφίβολα ήταν ένα πολύ έντονο μεταγραφικό καλοκαίρι. Η περασμένη σεζόν έκλεισε με τον πιο ιδανικό τρόπο για τον σύλλογο, αλλά και τον κόσμο. Μετά από 8 χρόνια το «τριφύλλι» επέστρεψε στους τίτλους και πανηγύρισε το 19ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του. Πριν όμως από την κατάκτηση, είχε προηγηθεί η εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου, όπου θα έδινε στον Παναθηναϊκό μια θέση στα προκριματικά του Europa Conference League.

Οι προσδοκίες δημιουργήθηκαν κυρίως από την ποιότητα που είχε το «τριφύλλι» την περσινή χρονιά, στο δεύτερο μισό και έπειτα. Ο ενθουσιασμός του κόσμου, έγινε και ενθουσιασμός της ομάδας. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς όμως είχε προμηνήσει από την συνέντευξη τύπου του τελικού Κυπέλλου πως «θα χρειαστεί υπομονή από όλους» την επερχόμενη μεταγραφική περίοδο και ο λόγος του… ήταν συμβόλαιο!

Οι αποχωρήσαντες

Ξεκινώντας από τα συμβόλαια που έληξαν και από κοινού ομάδα-παίκτης, δεν ανανέωσαν την συνεργασία τους ο απολογισμός φτάνει τα έξι. Την αρχή έκανε ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, ο οποίος πλέον θα αγωνίζεται στην γειτονική Τουρκία και την Ανγκαρακουτσού, ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκε και ο δανεισμός των Βιτάλ, Λούντκβιστ και Γκατσίνοβιτς. Στην περίπτωση του τελευταίου, ο Παναθηναϊκός είχε την διάθεση να αγοράσει τον ποδοσφαιριστή από την Χόφενχαϊμ, αλλά οι απαιτήσει τόσο της ομάδας όσο και του παίκτη, χαρακτηρίστηκαν «υπερβολικές» από μεριάς της ομάδας. Παρόμοια ήταν όμως και η περίπτωση του Λούκα Βιγιαφάνιες, για τον οποίο η ομάδα σκεφτόταν να… ψαλιδίσει το συμβόλαιο του, ενώ ο ίδιο ο Αργεντίνος ζητούσε αύξηση αποδοχών και το τέλος στην μεταξύ τους συνεργασία δεν άργησε να έρθει.

ipiccy_image_6_9.jpg

Από το σύλλογο αποχώρησαν όμως και ο Κίκο Μακέντα, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει ποσοστό μεταπώλησης από την Ανγκαρακουτσού και ο Μαουρίσιο, θέση του οποίου ήθελε να ανεβάσει επίπεδο ο Γιοβάνοβιτς. Οι πωλήσεις των Βέλεθ και Καρλίτος σε Αλ Φατέχ και Λέγκια Βαρσοβίας έφεραν ένα ευκαταφρόνητο ποσό στα ταμεία του συλλόγου, ενώ ο τελευταίος που αποχαιρέτησε το τριφύλλι είναι ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος άνοιξε τα φτερά του για την Πορτογαλία και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ παράλληλα έγινε η δεύτερη ακριβότερη πώληση στην ιστορία του σωματείου.

Ελάφρυνση για την ομάδα, αποτέλεσαν και οι αποχωρήσεις των Ούφε Μπεκ και Γιασίν Αγιούμπ, οι οποίοι δεν υπολογίζονταν εν όψει της νέας σεζόν. Εκτός πλάνων της πρώτης ομάδας βρίσκονται επίσης και οι Διούδης, Καμπετσής, Σαβιέ, που όμως δεν βρήκαν ομάδα για να αποχωρήσουν.

Τι ξέρουμε για αυτούς που ήρθαν και οι δύο καινούριοι!

Ο απολογισμός της μεταγραφικής περιόδου, σε ότι αφορά τις αφίξεις των ποδοσφαιριστών του «τριφυλλιού» είναι 9 παίκτες!

Πρώτες κινήσεις του συλλόγου ήταν ο Λοντίγκιν και ο Γκάνεα αποτελούν σπουδαίο μπακ απ στις θέσεις πίσω από τον Μπρινιόλι και τον Χουάνκαρ, όντας δύο παίκτες που τους γνωρίζαμε από την θητεία τους στα ελληνικά γήπεδα.

ipiccy_image_7_8.jpg

Σειρά πήρε ο Άνταμ Τσέριν για τον οποίο ο Παναθηναϊκός ξόδεψε 650 χιλ. ευρώ στην γερμανική Νυρεμβέργη. Ο ερχομός τους Σλοβένος δεν έκανε… θόρυβο, αλλά οι προσδοκίες που έχει δημιουργήσει είναι πολύ μεγάλες και στον Παναθηναϊκό τον πιστεύουν πολύ.

Η αποχώρηση του Βέλεθ, δημιούργησε μεγάλο κενό στην αμυντική γραμμή των «πράσινων», αλλά η ομάδα κινήθηκε άμεσα για την απόκτηση του Χόρντουρ Μάγκνουσον από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ως ελεύθερο. Ο Ισλανδός στόπερ έχει ενθουσιαστεί με την χώρα και το κλίμα της ομάδα και αντίστοιχα έχει ενθουσιάσει το κοινό με την επιβλητική του παρουσία.

БυԏɌSɁ ԏՠЁ́ȇ́Ɋϕ ӔϠˆׅ ԇӠUӔщS / ։ˉʏ / ЁϠ- ˅…ъϕƅ͠

Κρότο προκάλεσαν οι μεταγραφές των Σπόραρ και Βέρμπιτς, με τον Παναθηναϊκό να έχει… διπλή άφιξη στις 29 Ιουνίου. Ο Αντράζ Σπόραρ εντάχθηκε πολύ γρήγορα στην ομάδα, τόσο λόγω ανάγκης που υπήρχε στην θέση του φορ, όσο και ετοιμότητας του παίκτη. Ούτε ζέστη, ούτε κρύο μέχρι στιγμής όμως. Έχει συμβάλλει σημαντικά στην ομάδα, αλλά δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως. Ο Μπένζαμιν Βέρμπιτς από την άλλη, δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει 90λεπτό, καθώς τόσο ο τραυματισμός του, όσο και η περιπέτεια με τον Covid τον άφησαν πίσω στο κομμάτι της ετοιμότητας και προσαρμογής του. Αδιαμφισβήτητα όμως, είναι δύο ποδοσφαιριστές με κλάση και αυτό είναι αντιληπτό από όλους.

Αν Σπόραρ και Βέρμπιτς προκάλεσαν κρότο, ο Μπερνάρντ προκάλεσε έκρηξη. Ο Βραζιλιάνος, αποτελούσε πρωταρχικό στόχο για τον Ολυμπιακό, όμως ο Παναθηναϊκός είχε κινηθεί πιο γρήγορα και ο παίκτης έκανε την επιλογή του. Ακόμη δεν έχουμε δει πράγματα εντός του αγωνιστικού χώρου ως μέλος του «τριφυλλιού», αλλά ο χρόνος είναι σύμμαχος του.

ipiccy_image_5_5.jpg

Μέχρι εδώ, οι επιλογές του Γιοβάνοβιτς είναι 100% στοχευμένες. Ακόμη και στην επιλογή του Άνταμ Τσέριν που η κριτική ήταν τεράστια από τους φιλάθλους και τους ποδοσφαιρόφιλους, δικαιώνεται απόλυτα, σε τον νεαρό χαφ να αποκτάει φανέλα βασικού με την αξία του.

Με γνώμονα όλες τις μεταγραφικές κινήσεις έως τώρα, αλλά και την κρίση που έχει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στους ποδοσφαιριστές που έρχονται, οι προσθήκες του Αλβανού Ένις Τσοκάι,και του 21χρονου χαφ Αλέξις Τουαγιέ έρχονται με προσδοκίες. Μπορεί οι συγκεκριμένες κινήσεις να μην αποτελούν αποκτήματα που θα περιμέναμε στην… τελευταία ανάσα των μεταγραφών, αλλά σίγουρα για να τους έχει επιλέξει ο Σέρβος τεχνικός έχουν περάσει από «κόσκινο».

Το σχόλιο μας για τον απολογισμό της θερινής μεταγραφικής περιόδου πάντως, είναι πως η ομάδα χρειαζόταν μια πιο… δυνατή λύση στα χαφ, αλλά σίγουρα το σύνολο του Γιοβάνοβιτς είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω από την περσινή σεζόν!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0