Football Talk

Ολυμπιακός: Οι αφίξεις, το ηλεκτροσόκ και ο Κορμπεράν

Ολυμπιακός: Οι αφίξεις, το ηλεκτροσόκ και ο Κορμπεράν
Οι Πειραιώτες γέμισαν με ποιότητα το ρόστερ τους, ωστόσο οι ιδιαίτερες συνθήκες και το δυσδιάκριτο πλάνο του προπονητή θέτουν σε κίνδυνο όλη τη χρονιά. 

 

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Η ήττα από την Φράιμπουργκ και κυρίως η εικόνα του Ολυμπιακού δε μπορεί παρά να μην προβληματίζει άπαντες στον οργανισμό. Πόσο μάλλον όταν δε πρόκειται για την εξαίρεση στον κανόνα, αλλά για την επιβεβαίωση του την φετινή σεζόν. Κριτική για το ματς απέναντι στους Γερμανούς δε μπορεί να γίνει, πολύ απλά γιατί δεν έγινε κανένα ματς. Σε ένα παιχνίδι χρειάζονται δύο και το βράδυ της Πέμπτης στο Φάληρο μια ομάδα υπήρχε. Η άλλη ακόμα ψάχνεται και συνεχίζει να πληγώνει τον κόσμο της, ο οποίος ήταν και ο μόνος που στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος της περίστασης. 

Ο Ολυμπιακός πήρε μηδέν στην πνευματική ετοιμότητα, μηδέν στην ενέργεια που απαιτούνταν, μηδέν στο αγωνιστικό του σχέδιο, μηδέν στην προσπάθεια, μηδέν σε όλα και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και στην Ευρώπη. Οι «ερυθρόλευκοι» συμπλήρωσαν 12 επίσημα ματς και έχουν μόλις δύο νίκες, βρίσκονται στο -4 από την κορυφή στο πρωτάθλημα και χωρίς βαθμό στον όμιλο του Europa League. Κυρίως δεν έχουν δείξει ένα δείγμα που να προιδεάζει για αντιστροφή του σκηνικού.

Πιο πολύ από ποτέ η ποιότητα είναι εδώ, αλλά από μόνη της δε φτάνει. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και οι Πειραιώτες αυτή τη στιγμή δεν είναι κακή ομάδα, δεν είναι καν ομάδα. Προσπαθείς να αντιληφθείς ποιος είναι ο προσανατολισμός όσων αγωνίζονται και με δυσκολία διακρίνεις κάτι. Μιλάμε για τα βασικά και από εκεί πρέπει να ξεκινήσει ο προπονητής του Ολυμπιακού. Δεν έχει παρά ελάχιστη σημασία αν παίζει ο Ουί Τζο αντί του Ελ Αραμπί ή ο Ρέτσος αντί του Ρέαμπτσιουκ. Αυτό που έχει σημασία είναι ο Ολυμπιακός να γίνει ξανά ομάδα με ξεκάθαρες αρχές στο παιχνίδι του, ξεκάθαρους ρόλους και αρμοδιότητες. Μια ομάδα

Το μεταγραφικό παράθυρο του καλοκαιριού του 2022 είναι αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα που έχουν κάνει οι «ερυθρόλευκοι» στην ιστορία τους και θα είναι κρίμα όλη αυτή η προσπάθεια να πάει χαμένη. Ο Χάμες Ροντρίγκες, ο Σαμασέκου, ο Μπακαμπού, η ενεργοποίηση του Μαρσέλο, η επιστροφή του Φορτούνη συν τους ήδη υπάρχοντες ποιοτικούς παίκτες του ρόστερ, δημιουργούν φοβερές προοπτικές για το παιχνίδι της ομάδας και προσφέρουν δυνατότητες για σπουδαία πράγματα.

Το θέμα είναι αν μπορεί ο Κορμπεράν να διαχειριστεί την κατάσταση. Ο Ισπανός ελάχιστα φταίει για το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, αλλά το θέμα είναι αν μπορεί να το αλλάξει. Κι αν μπορεί να το αλλάξει πριν χαθούν όλοι οι στόχοι.  Στον Ολυμπιακό εκτιμούν πως μετά την διακοπή λόγω των Εθνικών ομάδων η ομάδα θα παρουσιαστεί πολύ βελτιωμένη και θα αρχίσει να αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητες της. Σε διαφορετική περίπτωση είναι βέβαιο πως θα χρειαστεί ένα «ηλεκτροσόκ».

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0