Football Talk

Οι «γερόλυκοι» σκόρερ του Europa League: Από τον προπονητή του Απόλλωνα Λεμεσού, Νταβίντ Καταλά, μέχρι τον… 41χρονο Χοακίν!

Οι «γερόλυκοι» σκόρερ του Europa League: Από τον προπονητή του Απόλλωνα Λεμεσού, Νταβίντ Καταλά, μέχρι τον… 41χρονο Χοακίν!

Οι «παππούδες» του Europa League που… ασπρίζουν το μαλλιά τους, αλλά δεν σταματούν να σκοράρουν στην Ευρώπη. 

Το βράδυ της Πέμπτης (15/09) ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική του Europa League και ο Χοακίν πέτυχε ένα ιστορικό γκολ κόντρα στη Λουντογκόρετς για να τον χρίσει ως τον μεγαλύτερο ηλικιακά σκόρερ της διοργάνωσης. 

Το BN Sports σας παρουσιάζει τα «παλιά καράβια» της 2ης διοργάνωσης της UEFA που έχουν… άλλη αίσθηση με τα δίχτυα. 

Η πρωτιά ανήκει με… μεγάλη διαφορά στον αγαπητό Χοακίν της Ρεάλ Μπέτις, o οποίος σκόραρε στη νίκη με 3-2 επί της Λουντογκόρετς σε ηλικία 41 ετών! Μάλιστα, ο Ισπανός εξτρέμ θα έχει τουλάχιστον τέσσερις ευκαιρίες ακόμα τη φετινή σεζόν για να διευρύνει αυτό το ρεκόρ. 
Joaquin.pngΣτην δεύτερη θέση «έπεσε» ο Ντάνιελ Χέσταντ, που σε ηλικία των 40 ετών είχε βρει δίχτυα με τη φανέλα της Μόλντε τον Νοέμβριο του 2015 για τη διοργάνωση του UEFA Europa League.
against_ajax_daniel_hestad_can_make_his_40th_uefa_cup_europa_league_appearance.jpeg
Εν συνεχεία, τρίτος στη λίστα βρίσκεται ο Χόρχε Μολίνα που σκόραρε τη περσινή σεζόν με τη φανέλα της Χετάφε στα 38 του έτη. Ένας επιθετικός που είναι συνήθης ύποπτος στα ισπανικά γήπεδα. 
15761821256769.jpgΤέταρτος είναι ο νυν προπονητής του Απόλλωνα Λεμεσού και πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Λάρνακας, Νταβίντ Καταλά. Ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2018, στο 38ο έτος της ζωής του έστειλε τη μπάλα στο πλεκτό με την κυπριακή ομάδα. 
catala_1.jpgΤέλος, ο γνωστός Αργεντίνος αμυντικός, Γουόλτερ Σάμουελ, πέρασε από τη Βασιλεία στα τελευταία χρόνια της καριέρας τους και το 2016, όταν ήταν 37 ετών σκόραρε σε αγώνα Europa League για να συμπληρώσει την πεντάδα των μεγαλύτερων (σε ηλικία) σκόρερ της διοργάνωσης. 
item_10_9649.jpgΑναλυτικά οι πέντε γηραιότεροι σκόρερ στο Europa League:

  1. Χοακίν 41 ετών
  2. Ντάνιελ Χέσταντ 40 ετών
  3. Xόρχε Μολίνα 38 ετών
  4. Νταβίντ Καταλά 38 ετών
  5. Γουόλτερ Σάμουελ 37 ετών
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0