Football Talk

Europa League: «Ψυχωμένη» η ΑΕΚ Λάρνακας, 1-0 την Ντιναμό Κιέβου και ξανά στο κόλπο της πρόκρισης! (video)

Europa League: «Ψυχωμένη» η ΑΕΚ Λάρνακας, 1-0 την Ντιναμό Κιέβου και ξανά στο κόλπο της πρόκρισης! (video)

Ένα τεράστιο «διπλό» για την Κύπρο πανηγύρισε η ΑΕΚ Λάρνακας επί της Ντιναμό Κιέβου (1-0), στην 2η αγωνιστική του Europa League, την ώρα που η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο πήρε την πρώτη της φετινή νίκη στην Ευρώπη, απέναντι στην Ελσίνκι των «10» παικτών, με 3-0. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης; Καμία ισοπαλία στην δεύτερη στροφή του θεσμού!

Μπορεί οι δεύτερες αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής του Europa League να είχαν να επιδείξουν μόλις μία ισοπαλία, την ώρα που συνολικά επιτεύχθηκαν 22 γκολ σε επτά ματς, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν είχαμε ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα.

Πόσο μάλλον από τη στιγμή που η ΑΕΚ Λάρνακας κατάφερε να πανηγυρίσει ένα τεράστιο «διπλό» επί της Ντιναμό Κιέβου με 1-0, χάρη στο γκολ του Γκιουρσκό από το 8ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Εν συνεχεία, οι γηπεδούχοι πίεσαν ιδιαίτερα, φτάνοντας μέχρι και στο 60% ποσοστό κατοχής της μπάλας, με 10 τελικές προσπάθειες υπέρ τους, αλλά το σκορ παρέμεινε ως είχε, με αποτέλεσμα η κυπριακή ομάδα να πανηγυρίσει μία σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν σύλλογο που το καλοκαίρι διεκδικούσε τις πιθανότητες για τη συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League.

Την ίδια ώρα, η Ρόμα έκανε το χρέος της απέναντι στην Ελσίνκι, με τους Ουκρανούς να μένουν με παίκτη λιγότερο από το 15’, λόγω της αποβολής του Τένιο και εν συνεχεία δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της συνάντησης, ολοκληρώνοντας το ματς δίχως εντός εστίας τελική προσπάθεια.

Το σκορ άνοιξε στο 47’ ο Ντιμπάλα, δευτερόλεπτα  το 2-0 έλαβε χώρα δύο λεπτά αργότερα με τον Πελεγκρίνι και το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 68’ ο Μπελότι, που μετουσίωσε σε ασίστ την δεύτερη τελική πάσα του Ζανιόλο στο ματς και σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Ιταλών.

Τέλος, εξαιρετικό παιχνίδι έλαβε χώρα ανάμεσα στη Μπέτις και τη Λουντογκόρετς στην Ισπανία, με τον Χοακίν να χρίζεται σκόρερ και τον Κανάλες να «χαρίζει» το τρίποντο στην ομάδα του, καθιστώντας τη Μπέτις την 6η διαφορετική ομάδα με το απόλυτο στο Europa League μετά από 180 αγωνιστικά λεπτά.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εναπομείναντων αναμετρήσεων του
Europa League:

Ντιναμό Κιέβου – ΑΕΚ Λάρνακας 0-1 (8’ Γκιουρκσό)

Μπέτις – Λουντογκόρετς 3-2 (25’ Λουίζ Ενρίκε,  39’ Χοακίν, 59’ Κανάλες – 45+1’ Ντεσπότοβ, 74’ Ρικ)

Μπόντο Γκλιμτ – Ζύριχη 2-1 (54΄αυτ. Σελνάες, 58’ Βετλ΄- 81’ Αβντιλάι)

Μπράγκα – Ουνιόν Βερολίνου 1-0 (77’ Βιτίνια)

Ουνιόν Σεν – Ζιλουάζ – Μάλμε 3-2 (17΄ Μπούργκες, 69’ Τόιμα, 71’ Μπονιφάς – 6΄ Σεσάι, 57’ Τελίν)

Ρεν – Φενέρμπαχτσε 2-2 (52’ Τέριερ, 54’ Μάγιερ – 60’ Καβετσί, 92 Βαλένσια)

Ρόμα – Ελσίνκι 3-0 (47’ Ντιμπάλα, 49’ Πελεγκρίνι, 68’ Μπελότι)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0