Football Talk

Ολυμπιακός: Πρόκριση στην Ευρώπη μετά από 0/2; Ντόρτμουντ και Μονπελιέ έχουν την «απάντηση»! (video)

Ολυμπιακός: Πρόκριση στην Ευρώπη μετά από 0/2; Ντόρτμουντ και Μονπελιέ έχουν την «απάντηση»! (video)
Ήττα για τον Ολυμπιακό κόντρα στη Φράιμπουργκ και 0/2 μετά από δύο αγωνιστικές στους ομίλους του φετινού Europa League. Η υπόθεση-πρόκριση δυσκολεύει, αλλά με «οδηγό» τις σεζόν 2011/12 και 2012/13, ίσως ξαναβρεί τον «δρόμο» του!
Η δεύτερη «πράξη» του Ολυμπιακού στους φετινούς ομίλους του Europa League δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι «ερυθρόλεκοι» υπέκυψαν στην ανωτερότητα της Φράιμπουργκ, ηττήθηκαν με 3-0 (15/09) και από τους Γερμανούς, μετά την ήττα της πρεμιέρας κόντρα στη Ναντ, και στο τέλος της βραδιάς, αποτελούν τη μόνη ομάδα του 7ου γκρουπ της διοργάνωσης, χωρίς βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές.

Στην ευρωπαϊκή του ιστορία καλείται να βρει τρόπο... διαφυγής ή πρόκρισης σωστότερα, για έκτη φορά, από έναν όμιλο στον οποίο μπήκε με το «αριστερό». Είναι η πρώτη, ωστόσο, που καλείται να το κάνει σε ομίλους του Europa League, καθώς στις άλλες πέντε, αγωνιζόταν στο Champions League.

Η σεζόν 2017/18 είναι η πιο πρόσφατη, που μαζί με αυτές του 2005/06 και του 2003/04, είναι παραδείγματα προς αποφυγή, καθώς στο τέλος των υποχρεώσεών του, ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και δύο στις οποίες κατάφερε να δώσει συνέχεια στο «ταξίδι» του εκτός συνόρων και σαφώς στα χνάρια εκείνων των σεζόν πρέπει να βαδίσει.

Πιο συγκεκριμένα, τόσο τη σεζόν 2011/12, όσο και σε αυτήν που ακολούθησε, οι Πειραιώτες κήρυξαν την «επιστροφή» τους με μία νίκη στην τρίτη αγωνιστική, κόντρα σε Μπορούσια Ντόρτμουντ (εντός) και Μονπελιέ (εκτός) αντίστοιχα.




Κάτι ανάλογο καλούνται να πράξουν και απέναντι στην Καραμπάγκ την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου (22:00) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Αν το καταφέρουν, ίσως θεωρηθεί ως... οιωνός πως το «φύλλο» μπορεί να γυρίσει και να υπάρξει ευρωπαϊκή «συνέχεια». Είτε μέσω του Europa League, είτε του Conference League.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0