Football Talk

Σαν δύο σταγόνες νερό: Ο Χάαλαντ το έκανε όπως ο... Δεληκάρης κόντρα στη Γερμανία! (video)

Σαν δύο σταγόνες νερό: Ο Χάαλαντ το έκανε όπως ο... Δεληκάρης κόντρα στη Γερμανία! (video)

Το φανταστικό γκολ που πέτυχε ο Έρλινγκ Χάαλαντ στο Champions League άφησε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη για ακόμα μια φορά άφωνο και έφερε στη μνήμη μας ένα από τα πιο ωραία γκολ που έχει σημειωθεί σε αγώνα της Εθνικής Ελλάδος, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Δεληκάρη.

Η Μάντσεστερ Σίτι τα... χρειάστηκε απέναντι στην Ντόρτμουντ, όμως ο Έρλινγκ Χάαλαντ δήλωσε «παρών» στην αναμέτρηση απέναντι στην πρώην ομάδα του και με ένα απίθανο γκολ, ολοκλήρωσε την ανατροπή των «πολιτών».

Συγκεκριμένα, στο 84ο λεπτό του αγώνα, ο Κανσέλο έβγαλε μια σέντρα με το εξωτερικό του ποδιού, «συστημένη» για τον Χάαλαντ, ο οποίος με ένα εναέριο σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Φυσικά, το γκολ έγινε αμέσως... viral, αφού από την αρχή ως το τέλος του ήταν ένα αριστούργημα!


Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετά το τέλος της αναμέτρησης δήλωσε ότι ο Νορβηγός του θύμισε τον... Γιόχαν Κρόιφ και ένα γκολ που είχε πετύχει ο «θρύλος» της Μπαρτσελόνα και του ποδοσφαίρου με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Ίσως ο κόσμος που με γνωρίζει, να ξέρει για την επιρροή του Γιόχαν Κρόιφ στη ζωή μου ως άτομο, μέντορας και προπονητής. Χρόνια πριν, είχε σκοράρει στο Καμπ Νόου ένα γκολ απέναντι στην Ατλέτικο, που έμοιαζε πολύ με αυτό του Χάαλαντ και τη στιγμή που το πέτυχε μού ήρθε στο μυαλό ο Κρόιφ», ήταν τα λόγια του Ισπανού τεχνικού.

Βέβαια και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έχει βρει δίχτυα ουκ ολίγες φορές με παρόμοιο τρόπο στην καριέρα του, αλλά στην χώρα μας υπάρχει ένα τέτοιο γκολ που έχει ιδιαίτερη αξία και ίσως είναι το πιο ωραίο που έχει πετύχει κάποιος με το εθνόσημο στο στήθος.

Το Νοέμβριο του 1974, η Ελλάδα φιλοξένησε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Δυτική Γερμανία, στο Γ. Καραϊσκάκης. Ποδοσφαιρστές όπως ο Μπεκενπάουερ, ο Μάγερ, ο Χάινκες μεταξύ άλλων, βρέθηκαν απέναντι στον Οικονομόπουλο, το Δομάζο, τον Παπαϊωάννου, τον Δεληκάρη.

Μπορεί το γήπεδο στο Φάληρο να μην είχε γεμίσει από κόσμο, αλλά όλοι σηκώθηκαν από τις θέσεις τους στην φάση του 12ου λεπτού. Ο «στρατηγός» Δομάζος σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι της εστίας του Μάγερ, με τον Γιώργο Δεληκάρη να πιάνει ένα εναέριο... τακουνάκι και να βάζει μπροστά στο σκορ την «γαλανόλευκη».

Το ματς μπορεί εν τέλει να ολοκληρώθηκε ισόπαλο (2-2), αλλά οι ποδοσφαιρστές της Εθνικής είχαν πραγματοποιήσει μια τεράστια εμφάνιση. Όσο για το γκολ του «Έλληνα Τζορτζ Μπεστ», ο Μπεκενπάουερ μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε, «Δεν ήξερα ότι υπάρχουν τέτοιοι παίκτες στην Ελλάδα».

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0