Football Talk

Champions League, 8ος όμιλος: «Ίδρωσε» για να νικήσει η Παρί – Σούπερ… Μπενφίκα στο Τορίνο! (video)

Champions League, 8ος όμιλος: «Ίδρωσε» για να νικήσει η Παρί – Σούπερ… Μπενφίκα στο Τορίνο! (video)

Η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου πήρε… παλικαρίσιο «διπλό» στην έδρα της Γιουβέντους (2-1), ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε, αν και ζορίστηκε, με σκορ 3-1 της Μακάμπι Χάιφα στην 2η αγωνιστική του Champions League!

Τρομερά πράγματα συνέβησαν στο 8ο όμιλο του Champions League στην 2η αγωνιστική. Η Γιουβέντους υπέστη ήττα-σοκ (2-1) από την Μπενφίκα στο Τορίνο και πλέον κινδυνεύει έντονα με αποκλεισμό από την συνέχεια, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν χρειάστηκε να κάνει ανατροπή (3-1) για να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της Μακάμπι Χάιφα.

Το παιχνίδι στην Ιταλία ξεκίνησε με τους καλύτερους «οιωνούς» για την Γιουβέντους, η οποία πήρε προβάδισμα μόλις στο 4’ με κεφαλιά του Αρκάντιους Μίλικ. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για το σύνολο του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που έπαθε… μπλακάουτ και είδε την Μπενφίκα να φτάνει στην ανατροπή και να παίρνει τη νίκη!

Ένα πέναλτι με εκτελεστή τον Ζοάο Μάριο στο 43’ ήταν ικανό για να φέρει το ματς σε ισορροπία, με τον Νταβίντ Νέρες στο 55’ να ανατρέπει το σκορ με ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή. Στο υπόλοιπο του αγώνα, η Γιουβέντους προσπάθησε να βρει την ισοφάριση, αλλά το σουτ το Μόιζε Κιν στο 72’ σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ ο Βλάχοβιτς είδε το γκολ του να ακυρώνεται λόγω οφσάιντ.

Έτσι, οι «μπιανκονέρι» σημείωσαν δεύτερη ήττα σε ισάριθμα ματς και πλέον οι Πορτογάλοι έχουν το… πάνω χέρι όσον αφορά την πρόκριση στην φάση των «16».


Στο έτερο ματς του ομίλου, η Παρί Σεν Ζερμέν χρειάστηκε επίσης μια ανατροπή για να φύγει νικήτρια από το Ισραήλ, σε ματς που σκόραραν Μέσι, Εμπαμπέ και Νεϊμάρ!

Η Μακάμπι Χάιφα βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 1-0 χάρη σε μια προβολή του Τσέρι μέσα από την μικρή περιοχή από σέντρα του Χαζίζα, στην πρώτη μεγάλη της ευκαιρία στο παιχνίδι στο 24’. Μάλιστα, στο 33’ ο Πιερό βρήκε και αυτός δίχτυα, αλλά είδε το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Κάπου εκεί αποφάσισε ο Λιονέλ Μέσι να… πάρει το όπλο του και με πλασέ στο 37', μέσα από την μικρή περιοχή μετά από φάση διαρκείας, επέστρεψε στα γκολ στο Champions League μετά το Δεκέμβρη του 2021.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 1-1, με την Παρί να επιστρέφει πιο «σοβαρή» από τα αποδυτήρια και να κατορθώνει να τελειώσει τη δουλειά. Ο Μέσι στο 69’ από εκτελεστής έγινε δημιουργός και με κάθετη μπαλιά έδωσε την ασίστ στον Εμπαμπέ για το 2-1. Το τελικό σκορ (3-1) διαμόρφωσε ο Νεϊμάρ στο 88’ μετά από σέντρα του Βεράτι στο 88’.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μακάμπι Χάιφα - Παρί Σεν Ζερμέν 1-2 (24' Τσέρι - 37' Μέσι, 69' Εμπαμπέ, 88' Νεϊμάρ)

Γιουβέντους - Μπενφίκα 1-2 (4' Μίλικ - 43' πεν. Ζοάο Μάριο, 55' Νέρες)

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου (2 αγώνες)

1. Παρί Σεν Ζερμέν 6 (5-2)
2. Μπενφίκα 6 (4-1)
3. Γιουβέντους 0 (2-4)
4. Μακάμπι Χάιφα 0 (1-5)

Επόμενη αγωνιστική (5/10)

22:00 Γιουβέντους – Μακάμπι Χάιφα

22:00 Μπενφίκα – Παρί Σεν Ζερμέν 

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0