Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης – Λειψία 2-0: Οι «ταύροι» της έβαλαν δύσκολα αλλά το απόλυτο, καλά κρατεί! (video)

Ρεάλ Μαδρίτης – Λειψία 2-0: Οι «ταύροι» της έβαλαν δύσκολα αλλά το απόλυτο, καλά κρατεί! (video)

Πολύ πιο δύσκολα απ΄ ότι δείχνει το τελικό σκορ (2-0) επικράτησε η Ρεάλ Μαδρίτης της Λειψίας, η οποία για 80’ λεπτά της έβαζε δύσκολα. Ωστόσο, ο Βαλβέρδε με γκολ στο 80’ «ξεκλείδωσε» την άμυνα των Γερμανών και ο Ασένσιο με ένα «τηλεκατευθυνόμενο» πλασέ «κλείδωσε» την 100η νίκη του Αντσελότι στα «αστέρια».

Δεν ήταν πειστική, δεν έκανε το καλύτερό της ματς ωστόσο ακόμα και στη μέτριά της μέρα πήρε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα (2-0) και έδωσε συνέχεια στο απόλυτο. Αυτό σημαίνει μεγάλη ομάδα, αυτό σημαίνει νοοτροπία νικητή και η Ρεάλ τη διαθέτει στον υπέρτατο βαθμό. Οι «ταύροι» του Μάρκο Ρόζε την έφτασαν στο αμήν, ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο, εκεί που κρίνονται όλα, οι Βαλβέρδε (80’) και Μάρκο Ασένσιο πέτυχαν δύο πανέμορφα γκολ και χάρισαν την 100η νίκη καριέρας στο Champions League στον Αντσελότι, ο οποίος απέχει μόλις δύο από την κορυφή και τον Σερ Άλεξ.

Καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο ήταν η Λειψία, με τους Γερμανούς να δημιουργούν προϋποθέσεις για να προηγηθούν. Βέρνερ και Ενκουκού ήταν μόνιμες απειλές και λίγο έλειψε η παρολίγον-συνεργασία τους να καταλήξει σε γκολ στο 34', μετά την παράλληλα πάσα του Γερμανού και το τάκλιν που για εκατοστά δεν έφτασε στη μπάλα ο Γάλλος. Ο Μάρ

Ο Μάρκο Ρόζε είχε «δέσει κόμπο» τους Μαδριλένους, περιορίζοντας την επιθετική δημιουργία τους και με εξαιρετικό αμυντικό transition δεν άφηνε κενούς χώρους. Και αν δεν ήταν ο Κουρτουά κάτω από τα γκολπόστ, το πιο πιθανό θα ήταν οι παίκτες του να είχαν το προβάδισμα. Αντ’ αυτού το 0-0 σίγουρα αδικούσε τους φιλοξενούμενους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αντσελότι «ανακάτεψε την τράπουλα», ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ασένσιο, παρά το σκηνικό του Σαββάτου (11/9) και τα όσα ειπώθηκαν περί μη χρησιμοποίησης του. Και φυσικά δικαιώθηκε.

Η άφαντη «Βασίλισσα» για πάνω από μία ώρα παιχνιδιού έκανε την εμφάνισή της στο Μπερναμπέου, έπαιξε όσο χρειάστηκει και έκανε το 2/2. Βέβαια για να φτάσει ως εκεί έπρεπε ο Βινίσιους να φτάσει μια «ανάσα» από το γκολ, και ο Γκουλάσι να του αρνηθεί. Για πόσο όμως;

Ο Βαλβέρδε πέτυχε δεύτερο σερί γκολ όταν μετά από συνδυασμό των Βινίσιους – Ροντρίγκο, η μπάλα έφτασε στον Ουρουγουανό, και εκείνος φέρνοντας αριστουργηματικά τη μπάλα από το δεξί στο αριστερό, την έστειλε στο βάθος της γερμανικής εστίας, σημειώνοντας το πολυπόθητο γκολ (80’).

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μάρκο Ασένσιο με πανέμορφο πλασέ γεμάτο φάλτσα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ύστερα από «κομπίνα» και ασίστ του Τόνι Κρόος, σφράγισε μια ακόμα νίκη για τη Ρεάλ, η οποία δείχνει ότι μπορεί και χωρίς τον Μπενζεμά.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Αλάμπα (81’ Μεντί) - Μόντριτς (81’ Κρόος), Τσουαμενί, Καμαβινγκά (64’ Ασένσιο) - Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (85’ Μαριάνο Ντίαθ), Βινίσιους Ζούνιορ (85’ Ντάνι Θεμπάγιος).

Λειψία (Μάρκο Ρόζε): Γκουλάσι – Σιμακάν (75’ Χένρικς), Όρμπαν, Ντιαλό, Ράουμ – Χαϊνταρά (75’ Καμπλ), Σλάγκερ – Ενκουνκού, Φόρσμπεργκ (81’ Πόουλσεν), Σόμποσλαϊ – Βέρνερ (81’ Αντρέ Σίλβα).

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0