Football Talk

Μίλαν - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-1: Ο Ζιρού και η… παρέα του πανηγύρισαν την πρώτη νίκη στο Σαν Σίρο στο Champions League μετά από εννιά χρόνια! (video)

Μίλαν - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-1: Ο Ζιρού και η… παρέα του πανηγύρισαν την πρώτη νίκη στο Σαν Σίρο στο Champions League μετά από εννιά χρόνια! (video)

Μία εξαιρετική Μίλαν έκανε την εμφάνισή της απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην 2η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με τους «ροσονέρι» να επικρατούν με 3-1, έχοντας και πάλι τον Ολιβιέ Ζιρού στην λίστα των σκόρερ. Πρώτη νίκη της ομάδας του Στέφαν Πιόλι στο Champions League φέτος, «παρθενική» στο Σαν Σίρο μετά από 9 χρόνια.

Τι και αν η Μίλαν έδωσε το 4ο ματς της μέσα σε διάστημα 10 ημερών, έχοντας περάσει αλώβητη απέναντι σε Σαμπντόρια (1-2), όπου αγωνίστηκε με «10» παίκτες και Ίντερ στην Serie A (3-2), με την πρεμιέρα του Champions League να μεσολαβεί απέναντι στη Σάλτσμπουργκ με 1-1;

Οι «ροσονέρι» ήταν εξαιρετικοί στην 2η αγωνιστική του Champions League και επικράτησαν με 3-1 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, πιο εύκολα από ό,τι αναδεικνύει το τελικό σκορ.

Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Το καλό σουτ του Σαλεμάκερς στο 21’, διαδέχθηκε το προβάδισμα της Μίλαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Ολιβιέ Ζιρού να χρίζεται σκόρερ για 2η διαδοχική αγωνιστική σε όλες τις διοργανώσεις, και πάλι με πέναλτι.


Όσο καλά έκλεισε το πρώτο μέρος, άλλο τόσο καλά ξεκίνησε το δεύτερο για τους γηπεδούχους, με τον Σαλεμάκερς αυτή την φορά να μην αστοχεί, μιας και με εκπληκτική κεφαλιά στο 47ο λεπτό, έβαλε τις βάσεις για το πρώτο τρίποντο των «ροσονέρι» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση φέτος.


Ο Όρσιτς συνέχισε την… συνήθειά του να σκοράρει απέναντι στους «μεγάλους», μειώνοντας στο 56ο λεπτό, αλλά η Μίλαν αντέδρασε… ώριμα και δεν αγχώθηκε.


Έκανε το 3-1 με τον Πομπέγκα, 10 λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, στο 77’ και με τον Ιταλό να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα, πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο Champions League εντός έδρας, μετά από την σεζόν 2013-14 και το 2-0 κόντρα στη Σέλτικ.

 

Μίλαν: Μενιάν, Καλάμπρια, Καλούλου, Τομόρι, Ερνάντες, Τονάλι (67’ Πομπέγκα), Μπενασέρ (78’ Κρούνιτς), Σαλεμάκερς (78’ Μεσίας), Ντίας (78’ Ντεστ), Λεάο, Ζιρού (68’ Κετελάερ)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι (63’ Σπίκιτς), Ριστόβσκι (78’ Ντίρμιτς), Σουτάλο, Πέρις, Λιούμπιτς, Αντέμι, Μίσιτς, Ιβανούσεκ, Όρσιτς (84’ Μάριν), Πέτκοβιτς (78’ Μπατουρίνα)



Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0