Football Talk

Champions League, 2ος όμιλος: Έπαιξε με τη φωτιά και... κάηκε από τη Λεβερκούζεν η Ατλέτικο - «Πάρτι» της Μπριζ στο Πόρτο! (video)

Champions League, 2ος όμιλος: Έπαιξε με τη φωτιά και... κάηκε από τη Λεβερκούζεν η Ατλέτικο - «Πάρτι» της Μπριζ στο Πόρτο! (video)
Η Κλαμπ Μπριζ «συνέτριψε» εκτός έδρας την Πόρτο (13/09, 4-0), την ώρα που η Μπάγερ Λεβερκούζεν έπαιρνε αυτό που άξιζε κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, με δύο γκολ μετά το 80ο λεπτό!

Μεγάλες εκπλήξεις επιφύλασσε η 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Champions League, με την Κλαμπ Μπριζ να μετατρέπει σε... παράσταση για έναν ρόλο, μία φαινομενικά δύσκολη «επίσκεψη», στην έδρα της Πόρτο επικρατώντας με 4-0 (13/09) και την Μπάγερ Λεβερκούζεν να «υποτάσσει» την Ατλέτικο Μαδρίτης, με δύο γκολ από το 80ο λεπτό κι έπειτα!

Πρωτιά για τους Βέλγους στο γκρουπ, μιας και είναι η μόνη ομάδα που έχει το απόλυτο νικών μετά το πέρας αυτών των δύο πρώτων αγωνιστικών, χωρίς μάλιστα να δεχθούν γκολ!


Στην αναμέτρηση των «ροχιμπλάνκος», το πρώτο ημίχρονο «κύλησε» δίχως να υπάρχει κάποια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία, με μοναδική εξαίρεση -ίσως- το σουτ του Άντριχ στο 7ο λεπτό. Η εικόνα του ματς, ωστόσο, άλλαξε στο δεύτερο μέρος.

Αρχικά, ο Σικ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι στο 49', ενώ ο Χλόζεκ στην εξέλιξη της φάσης, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η «απάντηση» της Ατλέτικο Μαδρίτης στη χαμένη ευκαιρία των «ασπιρίνων» ήρθε στο 68ο λεπτό, όταν ο Ντε Πολ εξαπέλυσε έναν... κεραυνό, αλλά είδε τον Χραντέτσκι να απομακρύνει σε κόρνερ!

Εν τέλει, η «κυριαρχία» της Μπάγερ Λεβερκούζεν μετουσιώθηκε σε γκολ με τον Άντριχ  -που... προειδοποίησε στο 7'-  να μην «συγχωρεί» στο 84ο λεπτό και να «ανοίγει» το σκορ. Το «κερασάκι» στην... τούρτα ήρθε τρία λεπτά αργότερα (87') με τον Ντιαμπί να διαμορφώνει το τελικό σκορ (13/09, 2-0), χαρίζοντας μία μεγάλη νίκη στις «ασπιρίνες», μετά την ήττα της πρεμιέρας κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ, που όπως απέδειξε, δεν ήταν... τυχαία.


Κόντρα στην Πόρτο, οι Βέλγοι ευτύχησαν να προηγηθούν πολύ νωρίς.

Μόλις στο 15ο λεπτό, ο Τάσος Σιδηρόπουλος, πρώτος διαιτητής της εν λόγω αναμέτρησης, υπέδειξε την «εσχάτη» των ποινών, για το σκληρό μαρκάρισμα του Ζοάο Μάριο εντός περιοχής. Ο Γιούτγκλα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ευστόχησε και έβαλε την ομάδα του σε θέση-οδηγού, με το πρώτο του γκολ στο Champions League.

Εν τέλει, ένα φαινομενικά δύσκολο ματς για τους Βέλγους εξελίχθηκε σε «πάρτι» στο 2ο μέρος, μέσα σε μόλις πέντε λεπτά!

Ο Γιούτγκλα από σκόρερ έγινε... δημιουργός στο 47', δίνοντας έτοιμο γκολ στον Σόβα που δεν «λάθεψε», ενώ πέντε λεπτά αργότερα (52'), ο Σκοβ Όλσεν έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Κλαμπ Μπριζ!

Το τελικό σκορ «υπέγραψε» ο Νούσα στο 89', αποδεικνύοντας πως το μεγάλο «διπλό» της πρώτης αγωνιστικής, κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, μόνο τυχαίο δεν ήταν.


Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο:

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0 (84' Άντριχ, 87' Ντιαμπί)
Πόρτο - Κλαμπ Μπριζ 0-4 (15' πεν. Γιούτγκλα, 47' Σόβα, 52' Όλσεν, 89' Νούσα)

Βαθμολογία
1.Κλαμπ Μπριζ 6 2 (5-0)
2.Μπάγερ Λεβερκούζεν 3 2 (2-1)
3.Ατλέτικο Μαδρίτης 3 2 (2-3)
4.Πόρτο 0 2 (1-6)

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο (04/10):

Κλαμπ Μπριζ - Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)
Πόρτο - Μπάγερ Λεβερκούζεν (22:00)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0