Football Talk

Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα: 3+1 αγώνες που συγκλόνισαν τον ποδοσφαιρικό πλανήτη! (video)

Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα: 3+1 αγώνες που συγκλόνισαν τον  ποδοσφαιρικό πλανήτη! (video)
Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα «συγκρούoνται» για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League και το BN Sports κάνει μια αναδρομή σε 3+1 θεαματικούς αγώνες που έμειναν στην ιστορία γιατί τα είχαν…όλα!

Ανέκαθεν, οι βραδιές του Champions League ανάμεσα σε ομάδες με ιστορία στο θεσμό έμεναν, μένουν και θα μένουν στη συνείδηση του κόσμου ως ξεχωριστές αφού «γεννούν» ιδιαίτερο θέαμα, νέους πρωταγωνιστές με το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων να είναι στα…ύψη.

Ένα ζευγάρι που εμπεριέχει όλα τα παραπάνω χωρίς αμφιβολία, είναι το Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα. Δύο ομάδες με βαριά κληρονομιά στην διοργάνωση, με τους Βαυαρούς να έχουν αγωνιστεί σε 11 τελικούς και να έχουν επικρατήσει στους έξι ενώ οι «μπλαουγκράνα» έχουν βγει νικητές στους πέντε από τους οκτώ τελικούς που πήραν μέρος.

Αμφότεροι, αναμένονται να τεθούν αντιμέτωποι για την 2η αγωνιστική του τρίτου ομίλου της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης όπου βρίσκονται για δεύτερη συνεχόμενη φορά και το BN Sports σας θυμίζει τους εντυπωσιακότερους αγώνες ανάμεσα στα δύο μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. 

Ο ιστορικός διασυρμός της Μπαρτσελόνα από την «μηχανή» του Φλικ

8-2! What a night! Highlights FC Barcelona - FC Bayern - YouTube

Δεν υπάρχουν λόγια για να χαρακτηρίσει κανείς αυτό που συνέβη στις 14 Αυγούστου του 2020 στο στάδιο Da Luz της Λισαβόνας με την Μπάγερν να…διαλύει την Μπαρτσελόνα με σκορ 8-2 στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι Βαυαροί επέβαλλαν την κυριαρχία τους από το πρώτο λεπτό και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4’ με τον Μίλερ. Η Μπαρτσελόνα αν και αντέδρασε τρία λεπτά αργότερα με αυτογκόλ του Άλαμπα, δεν κατάφερε να ισορροπήσει την αγωνιστική της εικόνα που ήταν αποκαρδιωτική και δέχτηκε τρία γκολ σε διάστημα οκτώ (!) λεπτών (21’-31’) από τους Πέρισιτς, Γκνάμπρι και Μίλερ. Στο δεύτερο μέρος μείωσε με τον Σουάρεζ, όμως δέχτηκε ακόμα τέσσερα τέρματα μέχρι την λήξη του παιχνιδιού από την «αρμάδα» του Χάνσι Φλικ που κατέκτησε μετέπειτα το τρόπαιο, σε μια περίεργη σεζόν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Επίσης, εκείνη τη νύχτα καταρρίφτηκαν αρκετά ρεκόρ αφού οι Καταλανοί υπέστησαν τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία τους σε ευρωπαϊκά παιχνίδια ενώ τα δέκα τέρματα…σκαρφάλωσαν στην τρίτη καλύτερη επίδοση του Champions League μετά την νίκη της Ντόρτμουντ με 8-4 απέναντι στην Λέγκια Βαρσοβίας και την επικράτηση της Μονακό με 8-3 επί της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Το…σόου του εξωγήινου Λιονέλ Μέσι

Jerome Boateng takes Messi highlight anniversary in stride - Sports  Illustrated

Τα χρόνια πέρασαν, ο Λιονέλ Μέσι δεν αγωνίζεται πια με την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα, αλλά κανείς δεν θα ξεχάσει τις ανεπανάληπτες παραστάσεις που προσέφερε στο κοινό του Camp Nou

Μια από αυτές, τον Μάϊο του 2015 απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου για τα ημιτελικά του Champions League με την Μπαρτσελόνα να επικρατεί με 3-0 και να παίρνει προβάδισμα πρόκρισης. Ο Αργεντίνος άνοιξε το σκορ στο 77’ με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, κρατώντας τα καλύτερα για την συνέχεια αφού τρία λεπτά αργότερα με μια κοφτή ντρίπλα…σώριασε τον Ζερόμ Μπόατενγκ και κρέμασε τον Μάνουελ Νόιερ, σε ένα από τα θεαματικότερα γκολ της διοργάνωσης. Ο Νεϊμάρ στις καθυστερήσεις πέτυχε ακόμα ένα γκολ εκμεταλλευόμενος την ασίστ ποιου άλλου; Του Λιονέλ Μέσι.

Για την ιστορία, οι «μπλαουγκράνα» προκρίθηκαν στον τελικό οπού κατέκτησαν το 5ο Champions League της ιστορίας του, με τον 28χρονο τότε άσο να παίρνει μια άτυπη «ρεβάνς» στα ημιτελικά απέναντι στους Γερμανούς παίκτες της Μπάγερν που το καλοκαίρι του 2014 είχαν πανηγυρίσει το Μουντιάλ νικώντας την Αργεντινή στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Η «άλωση» του Camp Nou και η συνολική…7αρα 

Barcelona almost one of Bayern's favourite opponents :: DFB - Deutscher  Fußball-Bund e.V.

 Ήταν Μάϊος του 2013 όταν η Μπάγερν του Γιουπ Χάινκες έκανε επίδειξη δύναμη απέναντι στην Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του Champions League και πέρναγε στον τελικό του «Γουέμπλεΐ» χωρίς να…ιδρώσει. 

Στην πρώτη μονομαχία είχε επικρατήσει εντός έδρας με το ευρύ 4-0 και στον επαναληπτικό του Camp Nou μόνο με «θαύμα» θα έμενε εκτός τελικού, αφού εκείνη την περίοδο οι Βαυαροί ήταν σε εξαιρετική κατάσταση έχοντας κατακτήσει και μαθηματικά την Bundesliga. Εν τέλει, επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις και με τα γκολ των Ρόμπεν, Μίλερ και αυτογκόλ του Πικέ…τσέκαραν το εισιτήριο για Λονδίνο όπου κατέκτησαν το Champions League απέναντι στην Ντόρτμουντ.

Αξιοσημείωτο του δεύτερου ημιτελικού είναι η απουσία του Λιονέλ Μέσι από την εντεκάδα παρότι βρισκόταν στον πάγκο με τον αδικοχαμένο Τίτο Βιλανόβα να μην τον χρησιμοποιεί ούτε λεπτό στην αναμέτρηση.


Καταλανικός καταιγισμός

Bayern and Barcelona on 'a real cracker of a tie' | UEFA Champions League |  UEFA.com

Η Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα για πολλούς ήταν η κορυφαία ομάδα όλων των εποχών και η αγωνιστική εικόνα της το αποδείκνυε απολύτως. 

Τη σεζόν 2008-09 που κατέκτησε όλα τα τρόπαια για τα οποία αγωνίστηκε, η Μπάγερν Μονάχου βρέθηκε στο «δρόμο» της για τα προημιτελικά του Champions League με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο κατάμεστο Camp Nou. Η υπόθεση πρόκριση δεν κράτησε για πολύ αφού στα πρώτα 43 λεπτά το κοντέρ έγραφε 4-0. Στο 9’ ο Μέσι «άνοιξε» το σκορ και τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Καμερουνέζου, Ετό να χριστεί σκόρερ. Μεταξύ 38’ και 43’ Μέσι και Ανρί σημείωσαν από ένα γκολ έκαστος με το σκορ να μην αλλάζει έως το σφύριγμα της λήξης.



Χρήστος Λόης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0