Football Talk

Η αποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ, οι «απαντήσεις» του Κούρτιτς και η… ήττα με Φερνάντες

Η αποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ, οι «απαντήσεις» του Κούρτιτς και η… ήττα με Φερνάντες

Η «φτωχή» από γκολ, αλλά σημαντική νίκη του ΠΑΟΚ επί της Λαμίας (1-0), ο… χρυσός Κούρτιτς και στο βάθος η μεταγραφή του Φερνάντες που δεν συνέβη ποτέ...

 

Γράφει ο Φοίβος Πεφάνης

Τι Δευτέρα και αυτή για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο οποίος δυσκολεύτηκε (αρκετά) κόντρα στη Λαμία για να πάρει το τρίποντο της νίκης, σε μία αναμέτρηση που επισκιάστηκε από τα έντονα νεύρα ανάμεσα στους πάγκους των δύο πλευρών και τον σοβαρό τραυματισμό του Ντόμινικ Κοτάρσκι, που είναι καλύτερα, μετά και τη διαμονή του στο νοσοκομείο. 

Παράλληλα, η νίκη των «ασπρόμαυρων» μεταφράζεται ως ιστορική για τον Ράζβαν Λουτσέσκου, ο οποίος έφτασε τις 100 νίκες στο πάγκο του ΠΑΟΚ, την ίδια ώρα που πραγματοποίησε και την 100η εμφάνισή του για τη διοργάνωση της Super League.
IMG_4273.jpg

Παλεύει με τα όπλα που διαθέτει 

Ο Λουτσέσκου λειτουργεί βάση των ποδοσφαιριστών που διαθέτει στο ρόστερ του και μέχρι στιγμής «βγάζει» στον αγωνιστικό χώρο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ακόμα και αν δεν έχει νικήσει ακόμα με ένα σκορ ασφαλείας, δηλαδή με δύο και άνω γκολ διαφοράς. 

Ωστόσο, οι Ντάντας, Κουλιεράκης, Κοτάρσκι και Νάρεϊ συνέχισαν τις πολύ καλές εμφανίσεις, με τον Πορτογάλο να δημιουργεί ουκ ολίγες ευκαιρίες, να έχει απόλυτο έλεγχο στον χώρο του κέντρου και να πασάρει με ακρίβεια σαν έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή. 

Επιπλέον, οι Κουλιεράκης-Κοτάρσκι διατήρησαν ανέπαφη την εστία, με τον Έλληνα να έχει πάρει από τα «μαλλιά» την ευκαιρία του Λουτσέσκου και τον Κροάτη τερματοφύλακα να… θυσιάζεται (στη κυριολεξία) για τη φανέλα. Φυσικά, ο Νάρεϊ δεν θα μπορούσε να λείψει από τα «+» της βραδιάς, μιας και εκείνος μοίρασε την ασίστ στο γκολ του Κούρτιτς, με πολύ όμορφη σέντρα από κόρνερ. 
IMG_4277.jpg

Οι τρεις απαντήσεις του Κούρτιτς

Ο Γιάσμιν Κούρτιτς «μίλησε» εκ νέου στο γήπεδο, σκοράροντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, έτσι ώστε ο «Δικέφαλος» να κάνει το απόλυτο (3/3) στη Τούμπα. Δίχως αμφιβολία, ο Σλοβένος είναι από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές στην ομάδα του και ο ίδιος φαίνεται να κινείται στους… περσινούς αγωνιστικούς ρυθμούς. 

Η δεύτερη (και η τρίτη) απάντηση είναι στις δηλώσεις του, τονίζοντας ότι δεν ήθελε ποτέ να φύγει από τον ΠΑΟΚ ακόμα και αν υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από την Ιταλία. Ενώ σε ερώτηση ανάμεσα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο ή τον Λούκα Ντόνσιτς, προτίμησε τον συμπατριώτη του, και υποστήριξε ότι η χώρα του θα κατακτήσει το EuroBasket 2022.
FERNANDES.jpg

Ταπεινωτική ήττα με Φερνάντες…

Στα εξωαγωνιστικά, λίγα λεπτά μετά το ματς με τη Λαμία, ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να μη περιμένει τη τελική απάντηση από τον ατζέντη του Πάολο Φερνάντες και τον ίδιο. Με συνέπεια η μεταγραφή του Ισπανού να «ναυαγεί», παρά τη συμφωνία που υπήρχε με το Βόλο. 

Αυτός ο «κακός χαμός» είναι μία ήττα για τους «ασπρόμαυρους», καθώς από τη στιγμή που χρίστηκε ως εκλεκτός για τη θέση του 10αριού ο Φερνάντες και δεν ολοκληρώθηκε στη τελική η μεταγραφή του, δείχνει μία… αδυναμία στο κομμάτι των διαπραγματεύσεων. 

Από την άλλη, ο χρόνος πιέζει ακόμα περισσότερο τον ΠΑΟΚ, που θα επιχειρήσει να προχωρήσει στην απόκτηση ενός μεσοεπιθετικού που θέλει διακαώς ο Λουτσέσκου και υποσχέθηκε ο Ιβάν Σαββίδης. 

Αν ναι, τότε θα πρέπει να βιαστεί, διότι το μεταγραφικό παζάρι στην Ελλάδα κλείνει στις 15 Σεπτεμβρίου. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0