Football Talk

ΠΑΟΚ – Λαμία 1-0: Πήρε το τρίποντο στο… κατς της Τούμπας!

ΠΑΟΚ – Λαμία 1-0: Πήρε το τρίποντο στο… κατς της Τούμπας!

Το γκολ του Γιάσμιν Κούρτιτς από το 43’ ήταν αρκετό ώστε ο ΠΑΟΚ να πάρει το «τρίποντο» απέναντι στην Λαμία. Νεύρα και εντάσεις στο φινάλε της αναμέτρησης, με ποδοσφαιριστές και ανθρώπους των πάγκων να έρχονται στα χέρια και την Τούμπα να θυμίζει... κατς!

Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να σημειώσει την τρίτη νίκη του σε τέσσερις αγώνες για την Super League, επικρατώντας με σκορ 1-0 της Λαμίας. Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης, ο Γιάσμιν Κούρτιτς που βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά φέτος, μετά το ματς με τον Ατρόμητο!

Χαμός στο φινάλε του αγώνα, με τους ανθρώπους των δύο ομάδων να πιάνονται στα χέρια και να χρειάζονται περισσότερα από δέκα λεπτά για να «σβήσει η φωτιά». Μάλιστα, η Λαμία ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες, καθώς ο Μποάκιε αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, για χτύπημα στον Κοτάρσκι, ο οποίος αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο.

1ο ημίχρονο

Η Λαμία έδειξε από νωρίς ότι δεν πήγε στην Τούμπα για να κλειστεί πίσω. Μόλις στο 4’ ο Τσιλούλης έφυγε στην κόντρα, πάτησε περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στα πόδια του Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ ήταν χαλαρός στα πρώτα λεπτά, αλλά μετά το δεκάλεπτο εγκαθίδρυσε την υπεροχή του. Στο 14’ ο Βιεϊρίνια και στο 21’ Μπίσεσβαρ με μακρινές προσπάθειες απείλησαν τον Σαράνοφ, με τον Νάρεϊ στο 23’ να βγαίνει «φάτσα» με τον γκολκίπερ της Λαμίας, αλλά να μην μπορεί να τον πλασάρει σωστά.

Με την συμπλήρωση μισής παιχνιδιού, η Λαμία έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν μετά από σέντρα του Σλίβκα και άστοχη έξοδο του Κοτάρσκι, ο Ντε Βινσέντι δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα με το κεφάλι και να την σπρώξει στα δίχτυα. Η «απάντηση» των γηπεδούχων ήρθε δευτερόλεπτα αργότερα (31’), με τον Ντάντας με μια σέντρα-σουτ να βρίσκει το δοκάρι.

Εν τέλει ο ΠΑΟΚ βρήκε λύση με τον περσινό πρώτο σκόρερ του. Ο Νάρεϊ εκτέλεσε ένα κόρνερ στο 43’ ο Κούρτιτς ελευθερώθηκε από τα μαρκαρίσματα και με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοφ.

κουρτιτς.jpg

2ο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος εκκίνησε όπως και το πρώτο, με ευκαιρία για τη Λαμία. Ο Μπεχαράνο με κεφαλιά από κόρνερ του Ντε Βινσέντι όμως δε μπόρεσε να απειλήσει σημαντικά τον Κοτάρσκι. Ακόμα μια καλή στιγμή στο 54’ για τους φιλοξενούμενους, με ένα μακρινό σουτ του Μανούσου να περνά άουτ. Στο 58’ ο Ντάντας έβγαλε μια ωραία κάθετη μπαλιά για τον Αουγκούστο, ο οποίος απέφυγε τον Σαράνοφ, αλλά ο Αντέτζο τον έκοψε την ύστατη στιγμή.

Οι αρκετές αλλαγές που πραγματοποίησαν οι δύο προπονητές, καθώς και το cooling break που μεσολάβησε στο μισό του δευτέρου ημιχρόνου, δεν έδωσε τη δυνατότητα στο να υπάρξει υψηλός ρυθμός στο ματς. Ο ΠΑΟΚ φαινόταν ότι ελέγχει το ματς και παρότι η Λαμία είχε διάθεση, δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάποια καλή ευκαιρία. Στο 75’ οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου του Βορρά»… έκρυψαν την μπάλα, αλλά ο Νάρεϊ έκανε πολύ κακό σουτ, στέλνοντας την μπάλα αρκετά μέτρα πάνω από την εστία.

Κι ενώ το ματς έμπαινε στις καθυστερήσεις, ξαφνικά… ανατινάχθηκε, με ποδοσφαιριστές και ανθρώπους από τους δύο πάγκους να πιάνονται στα χέρια. Ο λόγος ήταν μια λογομαχία που είχε ο Σιμόν της Λαμίας με συνεργάτες του Λουτσέσκου στο 90’, η οποία παρότι φάνηκε να λήγει ειρηνικά, τελικά εξελίχθηκε άσχημα. Συγκεκριμένα, ο Σιμόν πήγε να πάρει την μπάλα για να εκτελέσει ένα πλάγιο, με κάποιον από τον πάγκο του «Δικεφάλου» να τον εμποδίζει και κάπου εκεί άρχισαν τα σπρωξίματα, τα οποία έφεραν μαζική σύρραξη που χρειάστηκε περίπου εφτά λεπτά για να κατευναστεί.

Όταν δόθηκε συνέχεια στο παιχνίδι, ο Κοτάρσκι έπεσε στα πόδια του Μποάκιε για να κρατήσει το «μηδέν», στην τελευταία σχεδόν φάση του ματς, με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να τραυματίζεται και να αποχωρεί με φορείο. Χωρίς να έχει άλλες αλλαγές ο Λουτσέσκου έδωσε εντολή στον Σβαμπ να κάτσει κάτω από τα δοκάρια, με τον επιθετικό της Λαμίας να δέχεται την κόκκινη κάρτα μετά από έλεγχο του VAR για το χτύπημα στον Σέρβο.

 5678060.jpg

Το τελευταίο σφύργιμα βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή, που παραμένει αήττητος στην Super League και μειώνει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στους δύο βαθμούς. Από την άλλη η Λαμία παραμένει στην ουρά της βαθμολογίας, έχοντας μόλις δύο πόντους σε τέσσερις αγώνες.

MVP

Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Τιάγκο Ντάντας ήταν το Α και το Ω της ανάπτυξης του ΠΑΟΚ. Μπορεί η συνεισφορά του να μην αποτυπώθηκε με ασίστ ή γκολ, όμως ήταν μέσα στις φάσεις και με τις πάσες του άνοιξε χώρους και δημιούργησε προϋποθέσεις για τις απειλές του «Δικεφάλου».

τιαγκο_νταντας.jpg

 

Η φάση του αγώνα

Δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα της λήξης, ο Κοτάρσκι με αυτοθυσία έπεσε στα πόδια του Μποάκιε για να μην τον αφήσει να σκοράρει. Αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ να μην δεχθεί γκολ, αλλά τον Σέρβο γκολκίπερ να αποχωρεί με φορείο, τον Σβαμπ να βάζει… γάντια και τον Μποάκιε να αποβάλλεται.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια (77’ Τσαούσης), Κούρτιτς (71’ Σβαμπ), Ντάντας, Νάρεϊ, Μπίσεσβαρ (62’ Μπίσεσβαρ), Ντάγκλας Αουγκούστο (62’ Φελίπε Σοάρες), Ολιβέιρα (62’ Μπράντον Τόμας)

Λαμία (Τζ. Φέστα): Σαράνοφ, Αντέτζο, Σιμόν, Γκοράνοβ, Κορνέζος, Τζανδάρης, Σλίβκα, Μπεχαράνο (83' Γιακουμάκης), Τσιλούλης (68' Μαρμεντίνι), Ντε Βινσέντι (58’ Ασκόφσκι), Μανούσος (58’ Μποάκιε)

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0