Football Talk

Ο Παναθηναϊκός πρώτος, ο Σπόραρ... μαθαίνει και ο Παλάσιος «τρομάζει κόσμο» (video)

Ο Παναθηναϊκός πρώτος, ο Σπόραρ... μαθαίνει και ο Παλάσιος «τρομάζει κόσμο» (video)
Το βράδυ της Κυριακής (11/9) έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έκανε το 4/4 και... στρογγυλοκάθεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα! 

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ο Παναθηναϊκός έδωσε συνέχεια στην παράδοση, χάρισε πάλι χαμόγελα στον κόσμο του και έκανε το 4/4. Κινείται πλέον στο πιο σωστό μονοπάτι.

Ας τα βάλουμε σε σειρά, όμως. Το πολυπόθητο τρίποντο και το... απόλυτο ήρθε. Ο Παναθηναϊκός έκανε το 4/4 και βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ολομόναχος με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό, έξι από την ΑΕΚ και βρίσκεται εν αναμονή της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ στη Λαμία.

305673765_1137489406855479_5909677368676188477_n.jpg

Να κόβει τις γλώσσες, πριν μιλήσουν...

Η αλήθεια είναι πως δεν βρήκε γκολ, σε φυσική ροή αγώνα, αλλά με πέναλτι. Θα έπρεπε φάσεις όπως αυτή του Σπόραρ στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, ή όπως αυτή του Παλάσιος στο 84ο λεπτό, να γίνονται γκολ και να μην φτάνουμε στο σημείο να… έχουμε χτυποκάρδια, όπως στην φάση με τον Λιβάι Γκαρσία στο τέλος της αναμέτρησης, που λίγο έλειψε να στερήσει από το «τριφύλλι» το τρίποντο. Ούτε φυσικά, να αφήνονται τα περιθώρια στους αντίπαλους να αναφέρονται σε διαιτητικές αλλοιώσεις και σκόπιμα σφυρίγματα. Οι ευκαιρίες υπήρχαν και επιβάλλεται να γίνονται γκολ.

Τα 3/4 των απουσιών στην άμυνα και ο... τίμιος Γκάνεα! 

Για άλλη μια αναμέτρηση τα 3/4 της άμυνας του ήταν αναπληρωματικοί, με τους Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ να μην παίρνουν λεπτά συμμετοχής. Πούγγουρας και Σάρλια έβγαλαν για άλλη μια αναμέτρηση τα κάρβουνα από τη φωτιά στο κέντρο της άμυνας, αλλά αυτή τη φορά δεν κράτησαν ανέπαφη την εστία του Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Οι «πράσινοι» μετά από τρεις αναμετρήσεις στις οποίες κράτησαν το μηδέν στο παθητικό, δέχτηκαν γκολ και μάλιστα πρώτοι!

Ο λόγος τώρα για τον αναπληρωτή του Χουάνκαρ, Κριστιάν Γκάνεα. Ίσως είναι η ακλύτερη του εμφάνιση από την στιγμή που ήρθε στον Πανθηναϊκό, πολλά τρεξίματα, μαχητικότητα και ένα κερδισμένο πέναλτι. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν ανακοινώθηκε η απόκτηση του, ήμασταν σε θέση να πούμε πως η αριστερή πλευρά της άμυνα έχει κλείσει.

Το «8αρι» φωνάζει, ο Σπόραρ θα σκοράρει, αλλά ο Παλάσιος... τρομάζει κόσμο

Για τα της μεσαίας γραμμής, τα πράγματα είναι απλά και μιλάνε από μόνα τους. Η απόκτηση ενός «8αριού» είναι επιτακτική ανάγκη. Στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, το κενό στο κέντρο φάνηκε, αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε τις λύσεις του. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα. Τις επόμενες μέρες το πράγμα ξεκαθαρίζει και οι… τέσσερις μέρες φαντάζουν «αιώνας» στο μυαλό του Γιοβάνοβιτς, όπως είπε και στην συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση. Μάλιστα, ένας δημοσιογράφος, παρασυρόμενος από το πέρας της ώρας και την αλλαγή ημερομηνίας τις τέσσερις μέρες τις έκανε τρεις και ο Σέρβος τεχνικός ανασκουμπώθηκε, κάνοντας αντιληπτό πως ξέρει ακριβώς πόσο χρόνο έχει στη διάθεση του.

Στο επιθετικό κομμάτι, ο Σπόραρ δείχνει πως θέλει ακόμη λίγο εξοικείωση και τα γκολ (σε ροή παιχνιδιού) θα έρθουν. Στο ψηλό παιχνίδι ήταν καλός, βάζοντας στην εξίσωση και τον πολύ δυνατό αντίπαλο που είχε να αντιμετωπίσει στο κυριακάτικο ντέρμπι, τον Βίντα. Η φάση τους 5ου λεπτού όμως, δεν… χωνεύεται. Τέτοιες ευκαιρίες πρέπει να γίνονται γκολ, γιατί μπορεί να μην το βρήκες μπροστά σου τώρα, αλλά κάποια στιγμή θα το βρεις.

Για τους Παλάσιος και Αϊτόρ, τα λόγια περισσεύουν. Ο πρώτος δεν σταματάει να δικαιώνει την απόφαση της ομάδας να δαπανήσει 2 εκ. ευρώ για την απόκτηση του, το περασμένο καλοκαίρι. Το πιο τρομακτικό με τον «Τούκου» είναι πως στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης έτρεχε με την ίδια ένταση που θα τρέξει και στο πρώτο. Όσο για τον Αϊτόρ; Ο Αργεντινός πραγματικά έχει κερδίσει τα πλήθη και κάνει διαρκώς την ζωή των αντιπάλων δύσκολη. Τρεξίματα, ωραίες μπαλιές και σουτ που… ξυρίζουν.

*Είναι ξεκάθαρο πως ο Μπερνάρντ δεν είναι ακόμη στα επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας.

Βέρμπιτς έβγαλε νεύρο, αλλά δεν είχε πολύ χρόνο στη διάθεση του

Κουρμπέλης είχε ένα μικρό στραμπούληγμα στον αστράγαλο, αλλά όχι κάτι το ανησυχητικό!

 www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0