Football Talk

Αστέρας Τρίπολης – Άρης 0-2: Είχαν την ουσία και επέστρεψαν στις νίκες οι «κίτρινοι»! (video)

Αστέρας Τρίπολης – Άρης 0-2: Είχαν την ουσία και επέστρεψαν στις νίκες οι «κίτρινοι»! (video)

Επιστροφή στις νίκες για τον Άρη! Η ομάδα του Τόλη Τερζή ήταν πιο αποτελεσματική από τον Αστέρα Τρίπολης, βρήκε τα γκολ και έφυγε με το «διπλό» από την αρκαδική πρωτεύουσα, επικρατώντας με 2-0!

Ο Αστέρας είχε τις ευκαιρίες, ο Άρης όμως την ουσία! Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να επιστρέψουν στις νίκες, παίρνοντας σημαντικό «διπλό» στην Τρίπολη με 2-1! Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 77’ λόγω αποβολής του Ματέο Γκαρσία ωστόσο δεν απειλήθηκαν και έφυγαν με τη νίκη από την έδρα του Αστέρα. Αρκετές χαμένες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν ούτε το αριθμητικό πλεονέκτημα προς το τέλος του αγώνα.

1Ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το πρώτο μέρος ανήκε και στις δύο ομάδες, ωστόσο μόνο οι φιλοξενούμενοι ήταν εύστοχοι. Στο 9’ ήταν η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα και ανήκε στον Άρη. Ο Μαντσίνι εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ από καλό σημείο ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο άουτ πάνω από την εστία του Τσιφτσή. Η απάντηση για τον Αστέρα ήρθε στο 12’ όταν ο Καστάνιο πήρε την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Αλβάρες όμως η μπάλα πέρασε ξυστά από την εστία του Κουέστα.

Στο 20’ οι «κίτρινοι» κατάφεραν και άνοιξαν το σκορ όταν έπειτα από ωραίο γύρισμα του Μαντσίνι στον Γκρέι, ο επιθετικός του Άρη εκτέλεσε εντυπωσιακά τον Τσιφτσή για το 1-0. Επτά λεπτά αργότερα, στο 27’ ο Αστέρας θα φτάσει κοντά στην ισοφάριση με τον Άλβαρες να πιάνει έναν κεραυνό από τα 25 μέτρα αλλά ο Κουέστα είπε «όχι». Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου.

2Ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους οι γηπεδούχοι θα βρεθούν ακόμα πιο κοντά στο 1-1 όμως αρχικά ο Κουέστα και σε δεύτερο χρόνο ο Εμπακατά θα καταφέρουν να αποκρούσουν τις προσπάθειες του Ριέρα και του Πίτσου αντίστοιχα, σε μία πραγματικά απίστευτη ευκαιρία του Αστέρα.

Στο 59’ ο Άρης θα φτάσει και σε δεύτερο τέρμα, το οποίο προήλθε πάλι από εξαιρετική προσπάθεια του Μαντσίνι! Ο άσος των φιλοξενούμενων, έπιασε το σουτ, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Εμπακατά θα κάνει εύκολα το 2-0 υπέρ της ομάδας του!

Στο 77’ η αριθμητική ισορροπία στο ματς άλλαξε καθώς ο Ματέο Γκαρσία έκανε ένα πολύ επικίνδυνο τάκλιν με τις τάπες στον Καρμόνα, με τον διαιτητή αρχικά να του δείχνει την κίτρινη κάρτα αλλά το VAR να δείχνει εν τέλει κόκκινη. Οι γηπεδούχοι αν και είχαν το πλεονέκτημα δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν για να μειώσουν στο σκορ. Στο 88’ ο Μπενίτο σκόραρε ωστόσο το τέρμα του ύστερα από έλεγχο στο VAR ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στα 7 λεπτά συνολικά των καθυστερήσεων, οι παίκτες του Αστέρα πίεσαν για να μειώσουν χωρίς ωστόσο επιτυχία, με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν μεγάλο «διπλό» και να ανεβαίνουν στη 6η θέση της βαθμολογίας.

Η φάση του αγώνα:

Η φάση του 48’, με τον Αστέρα να χάνει μία ανεπανάληπτη ευκαιρία σε διπλό μάλιστα χρόνο, με Ριέρα και Πίτσου ήταν κομβική καθώς σε περίπτωση που ισοφάριζαν οι γηπεδούχοι θα μιλούσαμε εντελώς διαφορετικά.

Ο MVP:

Ο Μαντσίνι ήταν απολαυστικός στον αγώνα και χωρίς αυτόν ενδεχομένως ο Άρης να μην έφτανε στη νίκη. Συμμετοχή και στα δύο γκολ των «κίτρινων» καθώς με δική του ασίστ έγινε το 1-0 ενώ από δικό του σουτ πήρε το «ριμπάουντ» ο Εμπακατά για το δεύτερο τέρμα του Άρη. Με διαφορά ο καλύτερος του γηπέδου.



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Η. Μεταξάς): Τσιφτσής, Άλβαρες, Καστάνιο, Ατιένθα (64' Ζουκάνοβιτς), Καρμόνα, Μπερτόγλιο (64' Μπαρτόλο), Ντομίνγκεθ, Στάνκο, Γκαρντάβσκι (46' Τιλίκα), Μπαράλες (64' Μπενίτο), Ριέρα

Άρης (Τ. Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Ντουκουρέ (71' Ενκουλού), Μαντσίνι (86' Οντουμπάτζο), Ματέο Γκαρσία, Μανού Γκαρσία (70' Πάλμα), Ιτούρμπε (70' Ντιόπ), Γκρέι (79' Πίρσμαν)


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0