Football Talk

Ολυμπιακός – Βόλος 1-1: Κάρλος Κορμπεράν, έχεις πρόβλημα!

Ολυμπιακός – Βόλος 1-1: Κάρλος Κορμπεράν, έχεις πρόβλημα!

Πάλεψε, βρέθηκε μία «ανάσα» από την ανατροπή, αλλά δοκάρια και… ατυχία, στέρησαν από τον Ολυμπιακό τη νίκη στην 4η αγωνιστική της Super League, με τον Βόλο να φεύγει με το 1-1 από το Γεώργιος Καραϊσκάκης!

Μία ακόμη «προβληματική» εμφάνιση του Ολυμπιακού και ένας Βόλος, που έμεινε αήττητος ξανά κόντρα σε «μεγάλο» αντίπαλο, ήταν ό,τι είδαμε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με το 1-1 της 4ης αγωνιστικής να σηματοδοτεί την δεύτερη απώλεια βαθμών για τους πρωταθλητές!

1Ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ήταν δεδομένο πως ο επιθετικός τρόπος παιχνιδιού του Βόλου δεν θα περιοριζόταν ούτε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με τους φιλοξενούμενους να έχουν στο μυαλό τους να πιέσουν ψηλά και αυτό να το εφαρμόζουν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Κέρδισαν δύο κόρνερ πριν από την συμπλήρωση 20 λεπτών, έδειξαν πως θέλουν να παίξουν… ποδόσφαιρο, αλλά η πρώτη καλή στιγμή του ματς, άνηκε στους Πειραιώτες, με τον Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο Γάλλος προέβη σε ατομική προσπάθεια στο 24ο λεπτό, σούταρε εκτός περιοχής, με τον Κλέιμαν να έχει απάντηση και να διατηρεί το «μηδέν» για την ομάδα του Κώστα Μπράτσου.

Ακολούθησε ένα ακόμη καλό σουτ του Μπόουλερ, με την μπάλα να περνά λίγο εκτός, για να φτάσουμε στο 29’ και η πίεση των «ερυθρολεύκων» να τους γυρίσει… μπούμερανγκ. Ο Φερνάντες πέρασε τον Ρέαμπτσιουκ μέσα στην περιοχή και γύρισε στον Οζέγκοβιτς, που βρήκε δίχτυα στο ντεμπούτο του επί ελληνικού εδάφους!

Από εκεί και πέρα, μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, ο ρυθμός έπεσε και ο Βόλος διατήρησε το σκορ υπέρ του, στοχεύοντας να οδηγηθεί στο τέλος της βραδιάς, στα αποδυτήρια με το ίδιο αποτέλεσμα, που θα σηματοδοτούσε την πρώτη νίκη στην ιστορία του επί του Ολυμπιακού!

2Ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Δεν τα κατάφερε όμως! Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ολυμπιακός επιχείρησε με την έναρξη της επανάληψης να δώσει γρηγορότερο ρυθμό στο ματς, αλλά δεν μετουσίωσε σε γκολ την υπεροχή του, χάνοντας τρεις μεγάλες στιγμές μέχρι και την συμπλήρωση 70 λεπτών.

Την αρχή έκανε ο Βαλμπουενά στο 54’, με το σουτ του να περνά ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κλέιμαν, ακολούθησε ένα λεπτό αργότερα (55’) η κεφαλιά του Ελ Αραμπί, που δεν κατέληξε στον στόχο, αν και υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, για να φτάσουμε και στη… φάση του αγώνα.

Εξαιρετική σέντρα του Βαλμπουενά στο 69’ και «καρφωτή» κεφαλιά του Κούντε, που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν, με τον Ολυμπιακό πάντως να χτυπά διαρκώς την πόρτα των φιλοξενούμενων για να ισοφαρίσει.

Ό,τι δεν έγινε όμως στο 69’, επετεύχθη στο 77’, με τον πρώτο σκόρερ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, Γιουσέφ Ελ Αραμπί να «λυτρώνει» την ομάδα του, σκοράροντας από κοντά με το αριστερό!

Η πίεση εντάθηκε ακόμη περισσότερο, ο Ροντρίγκες που πέρασε στο ματς ως αλλαγή συνέχισε να πλαγιοκοπεί, αλλά τη μεγαλύτερη ευκαιρία έχασε ο ντε λα Φουέντε που βρέθηκε απέναντι στον Κλέιμαν στο 86’, αλλά πλάσαρε άσχημα, με το σκορ να μένει αναλλοίωτο μέχρι και το φινάλε, καθώς ο ίδιος ποδοσφαιριστής έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από τη μικρή περιοχή!

Η φάση του αγώνα:

Αν ο Ολυμπιακός δεν είχε ισοφαρίσει θα ήταν δεδομένα το δοκάρι, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, είναι η φάση του 95ου λεπτού, με τον ντε λα Φουέντε να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι από τη μικρή περιοχή!

Ο MVP:

Είναι πολύ λογικό να πει κανείς πως ο Κλέιμαν είναι ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης, με τον Ισραηλινό να καταγράφει τρεις αποκρούσεις, να μην φέρει ευθύνη στην ισοφάριση και να αποδεικνύεται εξαιρετικός στις εξόδους του!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Κ. Κορμπεράν): Βατσλίκ, Βρσάλικο (46’ Άβιλα), Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Κουντέ, Μπόουλερ (69’ Ροντρίγκες), Μασούρας (46’ Μπιέλ), Βαλμπουενά (78’ ντε λα Φουέντε), Χουάνγκ Ουί-Τζο (46’ Ελ Αραμπί)

Βόλος (Κ. Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Λούνα, Εσκοβάλ, Σιελής, Τσοκάνης (78’ Τσοκάνης), Μπαριέντος, Μεθκίδα, Πάολο Φερνάντες (58’ Μεσκίντα), Ντέλετιτς (78’ Ματίγια), Οζέγκοβιτς

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0