Football Talk

Τα σχέδια του Γιοβάνοβιτς, το πρόβλημα στα χαφ και η… παρά τρίχα ανατίναξη του ντέρμπι! (video)

Τα σχέδια του Γιοβάνοβιτς, το πρόβλημα στα χαφ και η… παρά τρίχα ανατίναξη του ντέρμπι! (video)

Η 4η αγωνιστική της Super League έφτασε, μαζί με το Αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ… «Τριφύλλι» και «δικέφαλος» είναι έτοιμοι να δώσουν το πρώτο… δύσκολο παιχνίδι της σεζόν και το BN Sports σας βάζει σε ρυθμούς!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Φτάσαμε αισίως στην 4η αγωνιστική της Super League, γεγονός που σημαίνει ότι ολοκληρώνεται ο πρώτος μήνας αγωνιστικής δράσης για το ελληνικό πρωτάθλημα. Λίγο έλειψε παρόλα αυτά να τιναχτεί στον αέρα, τόσο το πρωτάθλημα όσο και το πρώτο ντέρμπι του Παναθηναϊκού, μετά την απόφαση του Μπένετ να ορίσει ως πρώτο διαιτητή τον Τάσο Σιδηρόπουλο.

Είναι γνωστό, πως τα τελευταία χρόνια, στα ντέρμπι αναλαμβάνουν ξένοι διαιτητές. Πράγμα στο οποίο έχουν έρθει άπαντες σε συμφωνία, ομάδες, λίγκα, ΕΠΟ και ΚΕΔ. Ξαφνικά, ο αρχιδιαιτητής ορίζει έναν Έλληνα ρεφ στο ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ. Οι αντιδράσεις ήρθαν από παντού, με τον πρόεδρο της Super League να επικοινωνεί άμεσα με τον Τάκη Μπαλτάκο και να δηλώνει έντονα την… δυσφορία του για την απόφαση αυτή, ενώ παράλληλα ο πρόεδρος της ΕΠΟ, μετέφερε την αποκλειστική ευθύνη στην ΚΕΔ… Αυτή η κατάσταση λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα το ντέρμπι, αλλά επικράτησε η λογική, ο Σιδηρόπουλος αναιρέθηκε και ο Βούλγαρος, Γκιόργκι Καμπάκοφ, θα είναι αυτός όπου θα αναλάβει να… βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Το πρόβλημα στα χαφ

Ο χρόνος μετράει αντίστροφά για το τέλος της μεταγραφικής περιόδου (σ.σ. 15 Σεπτέμβρη) και ο Παναθηναϊκός έχει μια τεράστια έλλειψη. Αυτή δεν είναι άλλη από τη μεσαία του γραμμή. Αυτή τη στιγμή, οι καθαρόαιμοι παίκτες στους οποίους μπορεί να υπολογίζει ο προπονητής είναι τρεις: Πέρεθ, Κουρμπέλης και Τσέριν. Το πρόβλημα πάνω από όλα αριθμητικό, διότι ούτε προπόνηση δεν μπορεί να πραγματοποιήσει με… γεμάτο κέντρο της πρώτης ομάδας.

Η προσθήκη παικτών στο κέντρο είναι δεδομένη, εξάλλου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς… φημίζεται για την αργοπορία του στις μεταγραφές. Όλοι θυμόμαστε το… buzzer beater με τον Παλάσιος την περασμένη χρονιά. Η ανησυχία στις τάξεις των φιλάθλων είναι δεδομένη και αναμενόμενη. Έχει καθυστερήσει να γίνει η μεταγραφή, αλλά Ιβάν Γιοβάνοβιτς… Έναν προπονητή πρέπει να τον εμπιστεύεσαι στο έπακρο και με τα καλά του, και με τα στραβά του.

Ωστόσο, μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ θα υπάρξουν εξελίξεις και θα «τελειώσει» το θέμα. Οψόμεθα, η κλεψύδρα αδειάζει και ο χρόνος θα μας δικαιώσει ή όχι!

Το αγωνιστικό κομμάτι

Στα αγωνιστικά τώρα. Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρωτάθλημα και θέλει να δώσει συνέχεια στο απόλυτο που έχει πραγματοποιήσει και να κάνει το 4/4. Τα προβλήματα για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν είναι και λίγα. Αρχής γενομένης από την άμυνα, ο Χουάνκαρ δεν φαίνεται να είναι σε θέση να ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα σε καμία περίπτωση, άρα στα αριστερά της άμυνας θα αγωνιστεί ο Γκάνεα.

Στην αρχική ενδεκάδα θα βρεθεί ο Χόρντουρ Μάγκνουσον, μετά από τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με τον Ιωνικό στην πρώτη αγωνιστική της Super League, όπου του στέρησε μάλιστα την συμμετοχή στην 2η και 3η αγωνιστική με ΟΦΗ και Λεβαδειακό, αντίστοιχα. Ο παρτενέρ του, Μπαρτ Σένκεφελντ, είναι γνωστό πως μετά το ρωγμώδες κάταγμα που υπέστη στο παιχνίδι της Λεωφόρου με την Σλάβια Πράγας, θα απουσίαζε ένα μήνα από τα γήπεδα σίγουρα. Ο Ολλανδός στόπερ, έχει μπει σε ρυθμούς προπόνησης, αλλά δεν είναι έτοιμος να ριχτεί στο τερέν για να υπερασπιστεί τα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού, οπότε ζευγάρι με τον Μάγκνουσον θα δούμε έναν εκ των Σάρλια-Πούγγουρα και στα δεξιά τον Γιάννη Κότσιρα.

5650226_1.jpg

Οι επιλογές στο κέντρο της ομάδας είναι μετρημένες στα δάχτυλα και αποτελεί κόκκινη γραμμή για τους «πράσινους» αυτό. Η τριπλέτα Πέρεθ-Κουρμπέλης-Τσέριν είναι βέβαιη πως θα είναι η αρχική στο ντέρμπι, ενώ στην επιθετική γραμμή Αϊτόρ, Παλάσιος και Σπόραρ θα αποτελέσουν την επιθετική τριάδα για το «τριφύλλι».

Έτοιμος για να αγωνιστεί είναι και ο Μπερνάρντ, ο οποίος έχει μπει στις ομαδικές προπονήσεις από την αρχή της εβδομάδας και μπορεί να αποτελέσει έναν άσσο από το μανίκι του Γιοβάνοβιτς. Παράλληλα, ο Βέρμπιτς έχει ανεβάσει και αυτός ρυθμούς, αλλά δεν φαίνεται να είναι ακόμη σε κατάσταση να βγάλει 90λεπτο.

Στο μυαλό του Γιοβάνοβιτς

Από εκεί και πέρα, ο τεχνικός του τριφυλλιού, είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την «ένωση» τόσο με τριάδα, όσο και με τετράδα στην άμυνα. Η απώλεια του Τσούμπερ, μπορεί να αποδειχτεί και… παγίδα, καθώς μια πιθανή συμμετοχή των Ελίασον και Λιβάι Γκαρσία στα εξτέρμ θα επιτάξει την αλλαγή πλευράς των Παλάσιος-Αϊτόρ, για να αναλάβει ο «Τούκου» να δώσει την βοήθεια του στον Γκάνεα, αφού τα τρεξίματα θα είναι πολλά.

Για αντικαταστάτης του Τσούμπερ ωστόσο, λογίζονται και οι Άμραμπατ-Μοχαμάντι, όλα όμως θα κριθούν από την προσέγγιση του Ματίας Αλμέιδα και το τι θα θέλει να αποκομίσει από το παιχνίδι.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0