Football Talk

Ο Μαρκίνιος σκόραρε στο ντεμπούτο του και η Άρσεναλ θυμήθηκε τον… Παναθηναϊκό πριν από 41 χρόνια! (video)

Ο Μαρκίνιος σκόραρε στο ντεμπούτο του και η Άρσεναλ θυμήθηκε τον… Παναθηναϊκό πριν από 41 χρόνια! (video)

Την πρώτη της νίκη στο φετινό Europa League σημείωσε η Άρσεναλ στην Ζυρίχη απέναντι στην ομώνυμη ομάδα, με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν με 2-1 και να επιστρέφουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πολυτιμότερος παίκτης τους ήταν ο Μαρκίνιος, ο οποίος είχε γκολ και ασίστ και «θύμισε» στους Λονδρέζους το ματς με τον Παναθηναϊκό πριν από 41 χρόνια!

Υπάρχει καλύτερος τρόπος για έναν ποδοσφαιριστή να ξεκινήσει καλύτερα τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με μία ομάδα, από το να σκοράρει στην πρώτη του εμφάνιση μαζί της; Πιθανώς όχι! Ακόμη καλύτερο; Να σκοράρει σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση με την φανέλα της. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την Άρσεναλ, πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε στην επιστροφή της σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο λόγος φυσικά για τον Μαρκίνιος, ο οποίος στην πρώτη του εμφάνιση συνολικά με τους Λονδρέζους, κατέγραψε γκολ και ασίστ στην πρεμιέρα του Europa League, απέναντι στην Ζυρίχη. Άνοιξε το σκορ, έδωσε την ασίστ για το 2-1 του Ενκέτια και αποτέλεσε τον πολυτιμότερο της νίκης της ομάδας του, στην Ελβετία.

Ποιος ήταν όμως ο τελευταίος παίκτης της Άρσεναλ που κατόρθωσε να σκοράρει στο ντεμπούτο του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση; Ονομάζεται Ράφαελ Μιντ και πιθανώς στο άκουσμά του, οι φίλοι του Παναθηναϊκού να τον θυμούνται.

Απέναντι στους «πράσινους» άλλωστε, είχε καταφέρει ο νεαρός τότε Άγγλος, να κάνει το 2-0 και να σημειώσει το πρώτο του γκολ από τα τρία που πέτυχε συνολικά με την φανέλα της Άρσεναλ. Προφανώς, αναφερόμαστε στην αναμέτρηση του 1981, με την ομάδα του Τέρι Νιλ να περνά νικηφόρα από τη Λεωφόρο κόντρα στο σύνολο του Λάκη Πετρόπουλου.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Άρσεναλ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ τότε, ο Μιντ «έγραψε» ρεκόρ και έμελλε 41 χρόνια μετά αυτό να καταρριφθεί, από τον Βραζιλιάνο Μαρκίνιος, που δεδομένα είναι ο… πρώτος στον 21ο αιώνα για την «παρθενική» του ομάδα στην Ευρώπη!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0