Football Talk

Conference League: Χορταστικό παιχνίδι στο Ισπανία με νικήτρια την Βιγιαρεάλ – Ισοπαλία «σοκ» εντός έδρας για την Φιορεντίνα με την Ρίγας! (video)

Conference League: Χορταστικό παιχνίδι στο Ισπανία με νικήτρια την Βιγιαρεάλ – Ισοπαλία «σοκ» εντός έδρας για την Φιορεντίνα με την Ρίγας! (video)

Γκολ και πολύ θέαμα επεφύλασσαν τα πρώτα παιχνίδια του Europa Conference League με την Βιγιαρεάλ να επικρατεί με 4-3 επί της Λεχ Πόζναν και την Μπασακσεχίρ να «φιλοδώρει» με τέσσερα γκολ την Χαρτς εκτός έδρας. Ισοπαλία εκτός προγράμματος για την Φιορεντίνα στην έδρα της από την Λετονική, Ρίγα.

Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις επέστρεψαν και η πρώτη αγωνιστική του Conference League παρείχε στους θεατές πολλά γκολ και αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η μεγαλύτερη έκπληξη συνέβη στον 1ο όμιλο και στην αναμέτρηση της Φιορεντίνα με την Λετονική Ρίγας Σκόλα αφού οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1). Αν και οι «βιόλα» προηγήθηκαν στο 56’ με γκολ του Μπαράκ, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να αποσπάσουν το «Χ» με γκολ του Ίλιτς στο 76’.

Η δεύτερη αναμέτρηση του 1ου ομίλου συνοδεύτηκε με ένα άνετο πέρασμα της Μπασακσεχίρ από την έδρα της Χάρτς όπως αποτυπώνετε από το τελικό 4-0. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του παιχνιδιού από το ημίωρο ανοίγοντας το σκορ στο 26’ με τον αριστερό μπακ Ελ Καλντιρίμ. Στο δεύτερο μέρος οι Τούρκοι δεν άφησαν ατιμώρητα τα κενά στην άμυνα των Σκωτσέζων πετυχαίνοντας άλλα τρία γκολ.

Επτά γκολ και συνεχείς ανατροπές είχε η αναμέτρηση της Βιγιαρεάλ ενάντια στην Λεχ Ποζνάν για τον 3ο όμιλο. Οι Πολωνοί αν και προηγήθηκαν μόλις στο 2’ με τον Σκόρας, δέχτηκαν τρία τέρματα σε διάστημα οκτώ λεπτών από τους Τσουκούεζε στο 32’ και Μπαένα στο 36’ και 40’ δίνοντας στο «κίτρινο υποβρύχιο» ένα δυνατό προβάδισμα.

Στην επανάληψη ωστόσο η Λεχ Ποζνάν δεν παρέδωσε τα…όπλα και έφερε το ματς σε ισορροπία με τα δύο γκολ του Ισάκ στο 46’ και 61’ αντίστοιχα. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η αναμέτρηση θα οδηγούταν στην ισοπαλία ο πρώην παίκτης της Άρσεναλ, Φρανσίς Κοκλέν στο 89’ πέτυχε το γκολ της νίκης με τους οπαδούς των γηπεδούχων να πανηγυρίζουν έξαλλα.

 

Πρωτόγνωρα γεγονότα συνέβησαν πριν τον αγώνα ανάμεσα στη Νις και την Κολωνία για τον 4ο όμιλο του Conference League. Οι οπαδοί των δύο ομάδων ξεκίνησαν μάχες σώμα με σώμα τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου με την αστυνομία να δείχνει ανήμπορή να αντιδράσει. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων, ένας Γερμανός οπαδός της Κολωνίας έπεσε από το πάνω διάζωμα του γηπέδου κι έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη.

Παρ' όλα αυτά, το ματς ξεκίνησε με 55 λεπτά καθυστέρηση με τις δύο ομάδες να μοιράζονται το βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων, Στέφεν Τίγες άνοιξε το σκορ στο 19’ με την Κολωνία να είναι η απόλυτη κυρίαρχος του πρώτου ημιχρόνου χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες να διπλασιάσει το προβάδισμά της. Στο δεύτερο μέρος ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν, με την Νις να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα με εκτέλεση πέναλτι του Ντελόρτ στο 62’ και το ισόπαλο αποτέλεσμα να μην αλλάζει έως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής του Europa Conference League:

1ος όμιλος:

Φιορεντίνα - Ρίγας Σκόλα 1-1  (56’ Μπαράκ – 74’ Ίλιτς)

Χαρτς – Μπασακσκεχίρ 0-4 (26’ Αλ Καλντιρίμ, 67’ Ενταγισιμίγε, 75’ Αυτογκόλ Κίνγσλει, 82’ Οζκάν)

2ος όμιλος:

Άντερλεχτ – Σίλκεμποργκ 1-0 (81’ Φάμπιο Σίλβα)

Γουέστ Χαμ - Στεάουα Βουκουρεστίου (22:00)

3ος όμιλος:

Αούστρια Βιέννης – Χάποελ Μπερ Σεβά 0-0

Βιγιαρεάλ – Λεχ Πόζναν  4-3 (35’ Τσουκουέζε, 36’, 40’ Μπαένα, 89’ Κοκλέν - 2’ Σκόρας, 47’,61’ Ισαάκ)

4ος όμιλος:

Σλόβατσκο – Παρτιζάν 3-3  (5’, 19’ Καλάμπισκα, 83’ Κόζακ – 47’, 52’ Ντιαμπατέ, 62’ Ρικάρντο Γκόμες

Νις – Κολωνία 1-1  (62’ Ντελόρτ – 19’ Τίγκες) 

5ος όμιλος:

Βαντούζ – Απόλλων Λεμεσού (22:00)

Ντνίπρο – Αλκμάαρ (22:00)

6ος όμιλος:

Μόλντε – Γάνδη (22:00)

Σάμροκ Ρόβερς – Τζουγκάρντεν (22:00)

7ος όμιλος:

Μπαλκάνι – Κλούζ  1-1 (65’ Ταγί – 90’ Ματίας)

Σίβασπορ – Σλάβια Πράγας (22:00)

8ος όμιλος:

Βασιλεία – Πούνικ (22:00)

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ζαλγκίρις (22:00)

 

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0