Football Talk

ΑΕΚ: «Ουδέποτε δόθηκαν 35 εκατομμύρια για το γήπεδο, η προπαγάνδα οργιάζει»

ΑΕΚ: «Ουδέποτε δόθηκαν 35 εκατομμύρια για το γήπεδο, η προπαγάνδα οργιάζει»

Η ΑΕΚ θέλησε να απαντήσει στους ισχυρισμούς της Περιφέρειας Αττικής ότι διατέθηκαν 35 εκατομμύρια για την κατασκευή της OPAP Arena.

Η Περιφέρεια Αττικής με ανάρτηση στα social media έκανε γνωστό πως διέθεσε 35 εκατομμύρια ευρώ στην ΑΕΚ για την ανέγερση της OPAP Arena, ωστόσο η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ μια ημέρα αργότερα θέλησε να δώσει την δική της απάντηση. Συγκεκριμένα, από την μεριά της Ένωσης αναφέρουν ότι ποτέ δεν χορηγήθηκε αυτό το ποσό, αλλά 15 εκατομμύρια λιγότερα και η διαφορά έγκειται στα συνοδά έργα στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας.

Αναλυτικά η θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Σε σχέση με την ανακοίνωση που έκανε χθες η Περιφέρεια Αττικής, είναι απαραίτητο να δοθούν ορισμένες διευκρινίσεις.

Ουδέποτε δόθηκαν 35 εκατομμύρια στην ΑΕΚ για το γήπεδο. Και πρέπει να είναι ξεκάθαρο αυτό, γιατί η προπαγάνδα τόσα χρόνια οργιάζει και το κάπως αόριστο της αναφοράς της Περιφέρειας ίσως ενισχύει κάπως το μπέρδεμα.

Η ΑΕΚ μετά από προσπάθειες ετών κι ενώ είναι γνωστό σε όλους πόσο ευνοήθηκαν σε οικονομικό επίπεδο από το κράτος ανάλογα project και πριν, αλλά τώρα και μετά από το δικό μας, εξασφάλισε επιδότηση ύψους 20 εκατομμυρίων από την Περιφέρεια, για την κατασκευή του νέου γηπέδου.

Το σύνολο του κόστους του έργου έχει ξεπεράσει τα 75 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ πρέπει να σημειωθεί πως εκτός από αυτό, πάνω από 3 εκατομμύρια στοιχίζει και το καθένα από τα δύο Μουσεία.

Στα 35 εκατομμύρια φτάνει το ποσό από την Περιφέρεια αν συνυπολογίσουμε τα έξοδα για τα συνοδά έργα, απαραίτητα φυσικά για την πόλη. Με αυτά τα χρήματα καμιά σχέση δεν είχε η ΑΕΚ, όλα διατέθηκαν μέσω διαγωνισμών σε φορείς που συμμετείχαν στο κατασκευαστικό μέρος».

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0