Football Talk

Τότεναμ – Μαρσέιγ 2-0: Ζορίστηκαν οι Λονδρέζοι στην πρεμιέρα, «καθάρισε» με το… κεφάλι ο Ριτσάρλισον! (video)

Τότεναμ – Μαρσέιγ 2-0: Ζορίστηκαν οι Λονδρέζοι στην πρεμιέρα, «καθάρισε» με το… κεφάλι ο Ριτσάρλισον! (video)

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει κανείς την περιπλάνησή του στο Champions League; Πιθανώς όχι, με τον Ριτσάρλισον να σημειώνει δύο γκολ και να διαμορφώνει το τελικό 2-0 της Τότεναμ επί της Μαρσέιγ, σε ένα ματς που κρίθηκε στο πάθος του Βραζιλιάνου και στην κόκκινη κάρτα του 47ου λεπτού.

Στο ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ο Ριτσάρλισον αποτέλεσε τον βασικό λόγο που η Τότεναμ κατόρθωσε να ξεκινήσει νικηφόρα στον 4ο όμιλο του Champions League, μιας και σημείωσε και τα δύο γκολ στην πρεμιέρα της ομάδας του, απέναντι στη Μαρσέιγ, στο 2-0 στο Λονδίνου, ούσα πλέον ισόβαθμη με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην κορυφή!

Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο;  Όποιος παρακολούθησε την αναμέτρηση θα διαπίστωσε πως μόνο απλή υπόθεση δεν αποτέλεσε το τρίποντο για την Τότεναμ, καθώς ξεκίνησε νωθρά το ματς και η Μαρσέιγ επιχείρησε να το εκμεταλλευτεί.

Ωστόσο, ο Γιορίς ήταν σταθερός όποτε χρειάστηκε, ο Αντόνιο Κόντε είδε την ομάδα του να βελτιώνει σταδιακά την εικόνα της και να χάνει την πρώτη αξιόλογη στιγμή της στο 41ο λεπτό, όταν ο Χάρι Κέιν δεν κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ, από πλεονεκτική θέση!

Ωστόσο, η Μαρσέιγ επιχείρησε να μπει και πάλι δυνατά στην επανάληψη και… τιμωρήθηκε. Ο Μπεμπά δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα στο 47ο λεπτό και από εκεί και πέρα, ο Ριτσάρλισον ανέλαβε… δράση!


Σκόραρε στο 76’, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό για την ομάδα του, έπειτα από ασίστ του Πέρισιτς, για να έρθει πέντε λεπτά αργότερα, και να διαμορφώσει το τελικό σκορ, μετουσιώνοντας σε τελική πάσα, αυτή του Χόιμπιεργκ!


Πρώτη εμφάνιση στο Champions League, δύο γκολ, νίκη για την Τότεναμ και ιδανικό ξεκίνημα για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γιορίς, Ντάιερ, Ρομέρο, Λενγκλέ (73΄Ντέιβιτς), Έμερσον (61’ Κουλουσέφσκι), Χόιμπιεργκ, Μπεντανκούρ (81’ Μπισούμα), Πέρισιτς, Σον (85’ Ντόχερτι), Ριτσάρλισον, Κέιν

Μαρσέιγ: Λόπες, Μπεμπά, Μπεϊλί Γκιγκότ (87΄ Ουντέρ), Κλος (70’ Κολάσινατς), Βερετούτ (87’ Γκέιγ), Ρονγκιέ, Ταβάρες, Γκέρσον, Γκεντουζί, Σουάρες (71΄ Χάριτ)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0