Football Talk

Νάπολι - Λίβερπουλ 4-1: Άμυνα για «κλάματα», Ζιελίνσκι για... φίλημα και το ντέρμπι έγινε πάρτι! (video)

Νάπολι - Λίβερπουλ 4-1: Άμυνα για «κλάματα», Ζιελίνσκι για... φίλημα και το ντέρμπι έγινε πάρτι! (video)
Η Νάπολι μετέτρεψε σε «παράσταση» για έναν ρόλο το ντέρμπι της πρεμιέρας του 1ου ομίλου, διαλύοντας την απογοητευτική Λίβερπουλ με σκορ 4-1 (07/09) στο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα! 

Απίθανα πράγματα εξελίχθηκαν στον ιταλικό νότο, με τη Νάπολι να «μαγεύει» και τη Λίβερπουλ να... απογοητεύει, στην πρεμιέρα τους στον 1ο όμιλο του φετινού Champions League!

Οι «παρτενοπέι» επικράτησαν με 4-1 (07/09) και διέλυσαν χωρίς ίχνος υπερβολής το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ, που προδόθηκε από τα μεγάλα και συνεχή αμυντικά του λάθη, αναγκάζοντας το να «επιστρέψει» στον Οκτώβριο του 2014, όταν και βρέθηκε να χάνει με τρία γκολ διαφορά στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης!

Παράλληλα, είδε τον Φαν Ντάικ να υποπίπτει σε παράβαση πέναλτι για 2η φορά στα μόλις επτά ματς στη φετινή σεζόν, έστω κι αν το λάθος του έμεινε ατιμώρητο, με τον Άλισον να αποκρούει το πέναλτι του Όσιμεν στο 18'!


Η Νάπολι ξεκίνησε με ονειρικό τρόπο την αναμέτρηση. Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Ζιελίνσκι σούταρε εντός περιοχής, μετά από ωραίο γύρισμα του Κβαρατσχέλια, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Μίλνερ. Ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, ο Πολωνός μέσος ανέλαβε την εκτέλεση και ένα λεπτό αργότερα (5') έκανε το 1-0!

 

Όλοι θα περίμεναν μία άμεση «απάντηση» της Λίβερπουλ. Κι όμως, το πρώτο μέρος εξελίχθηκε σε επιθετικό... μονόλογο της Νάπολι ή αν προτιμάτε, σε μία σειρά λαθών από την άμυνα των «Reds» που κατέληγαν σε εις βάρος της γκολ!

Στο 18ο λεπτό, υπέπεσε και ο Φαν Ντάικ σε παράβαση πέναλτι, για μαρκάρισμα πάνω στον Όσιμεν, που ανέλαβε την εκτέλεσή του και είδε τον Άλισον να τον νικά! Ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ, όμως, δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 2-0 και στο 31ο λεπτό, όταν ο Ζιελίνσκι έβγαλε με εξαιρετική ασίστ τον Ανγκισά σε θέση βολής κι αυτός με ωραίο πλασέ στην κλειστή γωνία σκόραρε!


 

Τα... παιδικά αμυντικά λάθη δεν σταμάτησαν εκεί, όμως, δίνοντας «σάρκα και οστά» σε ένα σενάριο, που ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της Νάπολι δεν θα ήλπιζε πριν τη σέντρα!

Στο 44ο λεπτό, ο Κβαρατσχέλια «χόρεψε» την άμυνα της Λίβερπουλ κι έδωσε έτοιμο γκολ στον Τζιοβάνι Σιμεόνε, γιο του προπονητή της Ατλέτικο Μαδρίτης, που δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 3-0 ως σκορ του 1ου ημιχρόνου!

 

Παρά την ευκαιρία που είχε ο Γιούργκεν Κλοπ να προσπαθήσει να διορθώσει τα «κακώς κείμενα» της ομάδας του στα αποδυτήρια, η απογοητευτική εικόνα της Λίβερπουλ δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος. Αντιθέτως, η Νάπολι βρήκε κι άλλο γκολ!

Στο 47ο λεπτό, η άμυνα των «Reds» πιάστηκε ξανά στον... ύπνο, ο Ζιελίνσκι βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και με διπλή προσπάθεια, νίκησε για δεύτερη φορά στην βραδιά τον Άλισον, για να «γράψει» το 4-0!

 

Μία στιγμή έμπνευσης του Λουίς Ντίας στο 49ο λεπτό φάνηκε να ξαναβάζει τη Λίβερπουλ στο ματς, αλλά εν τέλει, αποδείχθηκε απλώς το γκολ της... παρηγοριάς.

Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης, η Νάπολι φρόντισε να «κλείσει» καλά τους διαδρόμους και σε συνδυασμό με την αδυναμία της Λίβερπουλ να δημιουργήσει απειλητικές προϋποθέσεις, το 4-1 παρέμεινε ως τελικό σκορ της αναμέτρησης, επιβεβαιώνοντας μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις, της 1ης «στροφής» του φετινού Champions League.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νάπολι (Λ. Σπαλέτι): Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Κιμ, Ραχμάνι, Ολιβέρα (74' Ρούι), Λομπότσκα, Ανγκισά, Πολιτάνο (57' Λοσάνο), Ζιελίνσκι (74' Ελμάς), Κβαρατσχέλια (57' Τσέρμπιν), Όσιμεν (41' Σιμεόνε)

Λίβερπουλ (Γ. Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ (46' Μάτιπ), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Μίλνερ (62' Τιάγκο), Έλιοτ (77' Αρτούρ), Ντίας, Σαλάχ (62' Ζότα), Φιρμίνο (62' Νούνιες)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0