Football Talk

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0-3: Η πρώτη νίκη των Πορτογάλων στην Γερμανία εξελίχθηκε σε… πάρτι! (video)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0-3: Η πρώτη νίκη των Πορτογάλων στην Γερμανία εξελίχθηκε σε… πάρτι! (video)

Την πρώτη της νίκη επί γερμανικού εδάφους σε ολόκληρη την ιστορία της (μετά από 15 προσπάθειες) πανηγύρισε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, στην πρώτη αγωνιστική του Champions League, με τους φιλοξενούμενους να μετατρέπουν το ταξίδι τους στην Γερμανία σε… περίπατο, να κερδίζουν με 3-0 και να ξεκινούν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στον 4ο όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Με υπομονή στο πρώτο ημίχρονο και… επιμονή στο δεύτερο, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (βρέθηκε στον πάγκο, δεν αγωνίστηκε) πανηγύρισε μία «ιστορική» νίκη επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην Γερμανία, με τους Πορτογάλους να επικρατούν με 3-0 και να ξεκινούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την σεζόν τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Πώς φτάσαμε όμως στην ήττα της ομάδας που κατέκτησε το Europa League, μετά και τη σπουδαία επικράτηση της προηγούμενης εβδομάδας επί της Λειψίας με 4-0; Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και απώλεσαν σπουδαία ευκαιρία, για να πάρουν το προβάδισμα στο 3’, με τον Μουάνι, που νικήθηκε από τον Άνταν!

Ακολούθησε ένα 20άλεπτο πίεσης από την Άιντραχτ, με τη Σπόρτινγκ να φτάνει κοντά πιο κοντά στο γκολ από ποτέ στο 13’, όταν και καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ της, αλλά ο VAR διαπίστωσε πως δεν υπήρχε παράβαση.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε, η Σπόρτινγκ δεν μπόρεσε να προηγηθεί στο 36’ με την Έντουαρντς, αλλά η «λευκή» ισοπαλία του πρώτου μέρους, της έδωσε την δυνατότητα να το πιστέψει περισσότερο στην επανάληψη.


Εκεί, ο Έντουαρντς, έκανε στο 65’, ό,τι δεν κατάφερε ένα μισάωρο νωρίτερα. Ο Μορίτα πάσαρε στον 23άχρονο Άγγλο και αυτός άνοιξε το σκορ, προτού οι ρόλοι αντιστραφούν και ο Τρινκάο εκμεταλλευτεί πλήρως την ασίστ του σκόρερ, για να κάνει το 2-0 και να βάλει τις βάσεις για μία «τεράστια» νίκη!


Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση στα εναπομείναντα λεπτά, ο Τρινκάο να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ και ο Πελεγκρίνι να μειώσει, και τα λάθη των γηπεδούχων έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στο τρίποντο της Σπόρτινγκ, με τον Σάντος να διαμορφώνει το 3-0 στο 82’!


Κάπως έτσι, το σπουδαίο «διπλό» των Πορτογάλων στην Γερμανία, σηματοδότησε την πρώτη νίκη της Σπόρτινγκ Λισαβόνας ιστορικά στην εν λόγω χώρα και την πρώτη… επιτυχημένη πρεμιέρα στο Champions League, για πρώτη φορά μετά το 2017 και το 3-2 έναντι του Ολυμπιακού!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Γιάκιτς (84’ Κνάουφ), Τούτα, Εντινκά, Λενς (46’ Πελεγκρίνι), Εμπιμπέ (66΄ Μπορέ), Σόου, Λίντστρομ (74’ Αλάριο), Γκέτσε, Καμάντα (84’ Χασέμπε), Μουανί

Σπόρτινγκ Λισαβόνας: Αντάν, Ινάσιο, Ζούστε (52’ Νέτο), Κόατες, Ρέις, Ουγκάρτε, Μορίτα, Πόρο, Τρινκάο (79’ Παουλίνιο), Πέδρο Γκονσάλβες, Έντουαρντς (73’ Ροτσίνα)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0