Football Talk

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Ξεπερνούν κάθε εμπόδιο οι Ουκρανοί - Τρίτη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στο Champions League (video)

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Ξεπερνούν κάθε εμπόδιο οι Ουκρανοί - Τρίτη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στο Champions League (video)

Με την κατάσταση στην Ουκρανία να παραμένει δύσκολη και να επηρεάζει τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους, η Σαχτάρ Ντόνετσκ πέτυχε μια τεράστια νίκη με 4-1 στην έδρα της Λειψίας στην πρεμιέρα του Champions League. Έδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ότι στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται.

Ο χώρος του αθλητισμού και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου, εκτός από λάμψη, τεράστια συμβόλαια και μεταγραφές με αμέτρητα μηδενικά, κρύβει και αρκετές δυσκολίες όπως αυτές που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα η Σαχτάρ Ντόνετσκ. Η κατάσταση επί ουκρανικού εδάφους παραμένει τεταμένη, κάτι που έχει ως συνέπεια να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό ακόμα και η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας που αγωνίζεται σε ομίλους του Champions League.

Παρ’ όλα αυτά, η Σαχτάρ βγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο της Red Bull Arena για την 1η αγωνιστική του ομίλου απέναντι στην Λειψία, τα άφησε όλα πίσω της. Υπήρξε συσπείρωση, έβγαλε αυταπάρνηση και ομαδικότητα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και κατάφερε να διαλύσει τη γερμανική ομάδα με το εντυπωσιακό 4-1, παραδίνοντας μαθήματα... επιβίωσης. Στατιστικό που μπορεί να αποτυπώσει το μέγεθος της νίκης, είναι ότι η χρηματιστηριακή αξία της Λειψίας, σύμφωνα με το transfermarkt, βρίσκεται στα 479 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με της Σαχτάρ που είναι στα μόλις 80 εκατομμύρια ευρώ.

Τα εμπόδια έως τώρα για την ομάδα Ιγκόρ Γιοβίσεβιτς είναι αμέτρητα αφού τα αστέρια του συλλόγου αποφάσισαν να φύγουν για μέρη πιο... ειρηνικά, με τη Σαχτάρ να βρίσκεται στην πρώτη θέση του θεσμού με το υψηλότερο ποσοστό γηγενών παικτών (86,7 %) και με μέσο όρο ηλικίας στα 24.5 έτη. Επίσης, το πρωτάθλημα που είχε σταματήσει από τις 11 Δεκεμβρίου του 2021 ξεκίνησε μόλις πριν δύο εβδομάδες σε αντίθεση με τους «ταύρους» που είχαν υψηλότερο αγωνιστικό ρυθμό.

Αυτή η τεράστια νίκη από όλες τις απόψεις, ήταν η τρίτη μεγαλύτερη σε εκτός έδρας αγώνα της Σαχτάρ Ντόνετσκ στο Champions League, μετά το 5–2 απέναντι στη Νόρτζελάντ τη σεζόν 2012/13 και το μυθικό 7-0 κόντρα στη Μπάτε Μπορίσοφ την αγωνιστική περίοδο 2014/15.

Πρόσωπο του ματς φυσικά ο Μιχάιλο Μούντρικ. Όταν οι Ουκρανοί απέρριπταν σωρηδόν προτάσεις 20-25 εκατ. ευρώ προς το πρόσωπό του, οι Ουκρανοί ζητούσαν μίνιμουμ 50. Καταλάβαμε, ξανά, κόντρα στη Λειψία το γιατί. Ο 21ος ετών μέσος είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα.  

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0