Football Talk

Έχει ξεχάσει πότε κέρδισε τελευταία φορά στο Champions League ο Ομπαμεγιάνγκ!

Έχει ξεχάσει πότε κέρδισε τελευταία φορά στο Champions League ο Ομπαμεγιάνγκ!

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το φετινό Champions League η προπέρσινη πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι, η οποία ηττήθηκε με 1-0 από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, συνεχίζοντας μία αρνητική παράδοση που αφορά τον Τόμας Τούχελ, ο οποίος αποχώρησε από τους «μπλε», και τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ!

Μπορεί η Τσέλσι να μην είχε ηττηθεί σε πρεμιέρα Champions League την τελευταία τριετία και επί της ουσίας, από το 1-0 απέναντι στην Βαλένθια το 2019, όμως στην Κροατία, απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η ιστορία «αναβίωσε».

Οι «μπλε» παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων,  τα ντεμπούτο των Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και Γουέσλεϊ Φοφανά δεν βοήθησαν και κάπως έτσι, οι Λονδρέζοι ξεκινούν με το αριστερό το φετινό τους ταξίδι στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Αρχικά, πρόκειται μόλις για την 3η ήττα του Τόμας Τούχελ σε πρεμιέρα του Champions League, μετά τις ήττες από Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όντας στον πάγκο της Ντόρτμουντ και της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ωστόσο, το εντυπωσιακό της υπόθεσης, αφορά την «κατάρα» που καταδιώκει τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και το… Champions League, στο οποίο επέστρεψε για πρώτη φορά μετά από την σεζόν 2017-18!

Τι είδους κατάρα; Ο Ομπαμεγιάνγκ δεν έχει κερδίσει σε ματς ομίλων στις 7 τελευταίες απόπειρές του, μετρώντας πλέον 5 ήττες! Όσον αφορά τις δύο τελευταίες σεζόν που αγωνίστηκε στο Champions League, έχει καταγράψει στις 12 τελευταίες του εμφανίσεις, μόλις μία νίκη (Μάιος του 2017, 4-0 τη Μπενφίκα) και 8 ήττες.

Ακραίο; Φυσικά, με την περιπλάνησή του σε Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα να μην του έδωσε την δυνατότητα να βελτιώσει το ρεκόρ!

Αναλυτικά τα επτά τελευταία αποτελέσματα του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στο Champions League:

Τότεναμ – Ντόρτμουντ 3-1
Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3
ΑΠΟΕΛ – Ντόρτμουντ 1-1
Ντόρτμουντ – ΑΠΟΕΛ 1-1
Ντόρτμουντ – Τότεναμ 1-2
Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ 3-2
Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Τσέλσι 1-0

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0