Football Talk

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Βλέπει Λονδίνο και συνήθως… αφηνιάζει! (video)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Βλέπει Λονδίνο και συνήθως… αφηνιάζει! (video)

Σαν «κεραυνός εν αιθρία» ήρθε η νίκη της Ντιναμό Ζάγκρεμπ το βράδυ της Τρίτης 6/9 επί της Τσέλσι στο Μάξιμιρ (1-0). Παρόλα αυτά η σύγχρονη ιστορία έχει δείξει πως μόνο εύκολη λεία δεν αποτελούν οι Κροάτες για τους αγγλικούς συλλόγους, με τον Όρσιτς μάλσιτα να είναι μέγας-κίνδυνος.

Είναι αρκετοί εκείνοι που θεωρούν πως η ιστορία επαναλαμβάνεται και άλλοι, συνήθως ομοϊδεάτες τους, που πιστεύουν πως η επανάληψη, είναι «μήτηρ πάσης μαθήσεως». Το σίγουρο είναι ο Τόμας Τούχελ και οι παίκτες του, έλειπαν την ημέρα της παράδοσης του μαθήματος αυτού από το σχολείο, διότι δεν εξηγείται αλλιώς η έλλειψη της δέουσας προσοχής σε έναν αντίπαλο που έχει κάνει ξανά και ξανά τη ζημιά σε κορυφαίες ομάδες της Premier League.

Με το χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Champions League οι «μπλε» αφού ηττήθηκαν, από την θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με «κάτω τα χέρια». Οι Λονδρέζοι ήταν κάκιστοι, απρόσεκτοι, χωρίς φαντασία και με ελάχιστες καλές ευκαιρίες. Όλα αυτά απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί να πέτυχε μόλις την 4η της νίκη στα «αστέρια» σε σύνολο 37 αγώνων, ωστόσο έχει δείξει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί τις όποιες «ανορθογραφίες», με την Premier League να μην αποτελεί σε καμία περίπτωση φόβητρο για εκείνη, τα τελευταία χρόνια. Το BN Sports σκάλισε το θέμα και εξηγεί το λόγο.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Άρσεναλ 2-1 (2015)

Η πρώτη αγωνιστική κρύβει κινδύνους και αυτό το βίωσε η Άρσεναλ της σεζόν 2015-16, για τον 6ο όμιλο του Champions League. Tότε που μαζί της βρισκόταν και ο Ολυμπιακός με τη Μπάγερν Μονάχου. Στην πρεμιέρα λοιπόν του ομίλου και σε ένα κλειστό ματς με ελάχιστες τελικές, οι Κροάτες είχαν επιβληθεί των «Κανονιέρηδων» με 2-1 χάρη σε δύο τέρματα των Πίβαριτς και Φερνάντες. Μία ήττα που εν τέλει βέβαια δεν κόστισε την πρόκριση στη φάση των νοκ-άουτ.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Τότεναμ 3-0 παρ. (2021)

Μπορεί να μεσολάβησε η εξαίρεση (δύο ήττες από τη Μάντσεστερ Σίτι), ωστόσο ο κανόνας επανήλθε την αμέσως επόμενη σεζόν. Αυτή τη φορά «θύμα» ήταν η Τότεναμ του Ζοζέ Μουρίνιο. Σε ένα αλησμόνητο βράδυ για όλους στον κροατικό σύλλογο που θα μνημονεύεται για χρόνια, ο Μίροσλαβ Όρσιτς πέτυχε χατ-τρικ και η Ντιναμό ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση (από 2-0 το σκορ πρώτου αγώνα, στο 3-0 της ρεβάνς.)

Γουέστ Χαμ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-1 (2021)

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα ούτε απέναντι στα «σφυριά». Και μπορεί η αρμάδα του Ντέιβιντ Μόγιες να πέρασε εύκολα από το Ζάγκρεμπ (2-0), ωστόσο οι Κροάτες «φυλούσαν το καλό για το τέλος» και μάλιστα επί βρετανικού εδάφους. Η Ντιναμό ευτύχησε να βρει με το… καλημέρα το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον καθιερωμένο πλέον θύτη να «χτυπά» και πάλι. Ο Όρσιτς, πριν καν συμπληρωθούν τα πέντε λεπτά είχε γράψει το όνομά του στο φωτεινό πίνακα των σκόρερ, σε ένα αποτέλεσμα  χωρίς βαθμολογικό αντίκρισμα.

Σίγουρα είναι πολύ νωρίς ακόμα στη σεζόν για να κοστίσει μία ήττα. Τα περιθώρια για αντίδραση είναι μεγάλα  και μία ομάδα με την εμπειρία και την ποιότητα της Τσέλσι, πιθανότατα θα αντιδράσει. Παρά ταύτα και παρά τη χαοτική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις δυο λίγκες (κροατική – αγγλικό ποδόσφαιρο), οι Ντιναμό κοιτάζει «στα μάτια» βρετανικές υπερδυνάμεις, χτίζοντας παράλληλα και ένα νικηφόρο σερί με τους Λονδρέζους.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0