Football Talk

Μάρκος Αλόνσο: Έτοιμος να πετύχει εκεί που ο πατέρας του λατρεύτηκε και ο παππούς του… μισήθηκε!

Μάρκος Αλόνσο: Έτοιμος να πετύχει εκεί που ο πατέρας του λατρεύτηκε και ο παππούς του… μισήθηκε!
Ύστερα από έξι χρόνια εκτόξευσης και πολλών τροπαίων, ο Μάρκος Αλόνσο επέστρψε στην Ισπανία για χάρη της Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός αμυντικός φέρει ένα επίθετο που έχει γράψει την δική του ιστορία στο ισπανικό ποδόσφαιρο, με τον πατέρα του να πρωταγωνιστεί με την φανέλα των Καταλανών και τον παππού του να είναι ένας μύθος στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης...

Ο Μάρκος Αλόνσο ύστερα από έξι απόλυτα επιτυχημένα χρόνια στην Τσέλσι αποφάσισε να επαναπατριστεί για χάρη της Μπαρτσελόνα. Γέννημα θρέμμα της Μαδρίτης, από μικρός στις ακαδημίες της βασίλισσας, εκεί που ο παππούς του έγραψε ιστορία και τώρα πλέον μέλος των αιώνιων αντιπάλων Καταλανών, οι οποίοι έπειτα από 35 χρόνια θα έχουν στο ρόστερ τους ακόμα έναν Μάρκος Αλόνσο, αυτή την φορά τον γιο!

Τα χρόνια στην Καστίγια και το ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα

Ο Μάρκος Αλόνσο γεννήθηκε στη Μαδρίτη τον Δεκέμβριο του 1990 και, όπως ακριβώς στην περίπτωση του πατέρα του αλλά και του παππού του, εντάχθηκε στην ακαδημία νέων της Ρεάλ Μαδρίτης σε ηλικία 12 ετών.

Fbn1tD_UcAAepct.png

Ο Αλόνσο θα περάσει συνολικά επτά χρόνια στους Μαδριλένους. Σιγά σιγά και με πολύ δουλειά θα αποτελέσει βασικότατο μέλος όλων των μικρών ομάδων της Ρεάλ. Το 2010, ο τότε τεχνικός της «βασίλισσας», Μανουέλ Πελεγκρίνι θα του δώσει την ευκαιρία και ο Αλόνσο να κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, αντικαθιστώντας τον Γκονζάλο Ιγκουαίν.

Ο Αλόνσο ύστερα από αυτή την συμμετοχή δεν θα πάρει κάποια άλλη ουσιαστική ευκαιρία και το καλοκαίρι το ίδιου έτους θα αποφασίσει να φύγει από την ομάδα που ανδρώθηκε. Η αγγλική Μπόλτον θα αποφασίσει να επενδύσει στο ταλέντο του και θα τον εντάξει στο δυναμικό της για 2 εκατ. ευρώ.

Η Μπόλτον δεν του έδωσε την ευκαιρία αλλά η μεταγραφή ήρθε

Στην Αγγλία ο Μάρκος Αλόνσο θα κάτσει συνολικά τρία χρόνια. Παρότι αποκτήθηκε ως επένδυση για το μέλλον εντούτοις δεν πήρε τις ευκαιρίες που ήθελε ούτε στο Νησί. Ο νεαρός Ισπανός πραγματοποίησε συνολικά 46 συμμετοχές με τον σύλλογο ωστόσο οι περισσότερες ήταν με την ομάδα Under-21. Στην πρώτη ομάδα ήταν ελάχιστες οι ευκαιρίες που πήρε, μέχρι που η ομάδα υποβιβάστηκε στην Τσάμπιονσιπ.

168030683.0_1.jpg

Το παράδοξο στην όλη υπόθεση ήταν ότι ο παίκτης έκανε καλές εμφανίσεις με την ομάδα των νέων και μάλιστα το 2013 θα ψηφιστεί καλύτερος παίκτης της χρονιάς για την ομάδα. Η Μπόλτον θα του κάνει πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του, όμως ο Αλόνσο έχει πάρει την απόφαση να φύγει για άλλη ομάδα όπου θα έχει χρόνο συμμετοχής. Τότε προέκυψε η περίπτωση της Φιορεντίνα και ο νεαρός Ισπανός δεν το πολυσκέφτηκε, παίρνοντας έτσι μεταγραφή για την Serie A.

Η απροσδόκητη επιστροφή στην Αγγλία και η καθιέρωση στους «βιόλα»

Παρότι ο Αλόνσο είχε την πίστη ότι επιτέλους θα έπαιρνε τις ευκαιρίες που ήθελε στην Ιταλία εντέλει δεν θα βρει ξανά χώρο στην πρώτη ομάδα. Τότε προκύπτει το ενδιαφέρον από την Σάντερλαντ, με τον τότε τεχνικό της και νυν ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Ελλάδος, Γκουστάβο Πογέτ, να τον πείθει να επιστρέψει στο Νησί ως δανεικός.

Με τις «μαυρόγατες» ο Αλόνσο θα κάνει 20 συμμετοχές και θα βοηθήσει στο να αποφύγει τον υποβιβασμό η ομάδα. Ο ίδιος στο τέλος της σεζόν θα εκφράσει την επιθυμία του να μείνει μόνιμα εκεί ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

marcos-alonso-1404475498-1002.jpg

Ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιντσέντζο Μοντέλα, βλέποντας την εξέλιξή του θα αποφασίσει να του δώσει την ευκαιρία που ήθελε και ο Αλόνσο θα γίνει ο βασικός αριστερός μπακ των «βιόλα»! Στη Φλωρεντία ο Ισπανός θα περάσει δύο απόλυτα παραγωγικά χρόνια όπου θα αγωνιστεί συνολικά 85 φορές με την ομάδα, αποτελώντας βασικό πυλώνα στο ρόστερ.

Η εκτόξευση στην Τσέλσι

Ο Αλόνσο με τις εμφανίσεις του στην Φιορεντίνα ήταν απόλυτα λογικό να προσελκύσει πολλούς μνηστήρες… Τελικά, ο Αντόνιο Κόντε θα καταφέρει να τον πείσει να πάει στο Νησί για τρίτη φορά στην καριέρα του, με την Τσέλσι να δαπανά πάνω από 25 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του!

marcus-alonso-chelsea-deadline-day_3776439.jpg

Το κόστος της μεταγραφής θεωρήθηκε από πολλούς αρκετά μεγάλο αλλά όπως αποδείχθηκε αργότερα, οι «μπλε» είχαν πετύχει διάνα με την επιλογή τους.

Έξι χρόνια στο Στάμφορτ Μπριζ, 154 συμμετοχές, 25 ασίστ, φοβερές εμφανίσεις, οι οποίες συνοδεύτηκαν με πολλούς τίτλους. Ο Αλόνσο στη θητεία του στην Τσέλσι κατέκτησε Champions League, Europa League, UEFA Super Cup, Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, Premier League και ένα Κύπελλο Αγγλίας! Κοινώς… τα σάρωσε όλα! Ο Αλόνσο ήταν ένας πολύ καλός αριστερός μπακ και στην Τσέλσι μεταμορφώθηκε σε έναν top class αριστερό οπισθοφύλακα, ο οποίος μάλιστα αγαπήθηκε πολύ από τους φίλους της ομάδας. Όλα τα κεφάλαια όμως κάποτε τελειώνουν και έτσι τελείωσε και αυτό της Τσέλσι για τον Ισπανό.

Επαναπατρισμός εκεί που λατρεύτηκε ο πατέρας του και… μισήθηκε ο παππούς του!

Ο Αλόνσο ύστερα από τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του στην Τσέλσι αποφάσισε να γυρίσει την Ισπανία, όχι όμως για χάρη της ομάδας που ανδρώθηκε αλλά για εκείνης με την οποία έγραψε ιστορία ο πατέρας του! Με την έλευση του 31χρονου Ισπανού, η Μπαρτσελόνα έπειτα από 35 χρόνια θα έχει στο ρόστερ της και πάλι έναν Μάρκος Αλόνσο, αυτή τη φορά όμως, τον γιο!

Ο Μάρκος Αλόνσο Πένια αποτέλεσε σπουδαία μορφή στην ιστορία της Μπαρτσα την δεκαετία του ’80. Το 1982 έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, με τους  «μπλαουγκράνα» να δίνουν 800.000 λίρες στην Ατλέτικο Μαδρίτης για να τον αποκτήσουν! Με την φανέλα των Καταλανών θα καταγράψει συνολικά 124 συμμετοχές και 28 γκολ και θα κατακτήσει Πρωτάθλημα, Κύπελλο αλλά και Σούπερ Καπ Ισπανίας, όλα από μία φορά.

«Ανέκαθεν ήθελα να γίνω μέλος αυτής της ομάδας, εξάλλου ο πατέρας μου με έφερνε σε αγώνες της Μπαρτσελόνα. Είμαι χαρούμενος που ήρθα εδώ όπου θριάμβευσε ο πατέρας μου», είπε ο Αλόνσο κατά την παρουσίασή του. Και αν ο πατέρας του έγραψε ιστορία με την Μπάρτσα, το φοβερό είναι ότι ο παππούς του υπήρξε θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης, με την φανέλα της οποίας αγωνίστηκε για 7 χρόνια και κατέκτησε πέντε Κύπελλα Πρωταθλητριών!

_methode_times_prod_web_bin_17ab6bae-be0e-11eb-8144-d3653cd81e51.jpg

Ο Μαρκίτος, όπως ήταν το ψευδώνυμο του Μάρκος Αλόνσο Ιμάζ, αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της θρυλικής ομάδας των Μαδριλένων που κατέκτησαν ΠΕΝΤΕ ευρωπαϊκά κύπελλα στη σειρά! Μαζί με τους Ντι Στέφανο και Πούσκας, ο Αλόνσο λατρεύτηκε σαν μύθος στη Μαδρίτη. Συνολικά, ο Μαρκίτος έπαιξε 158 φορές με τη Ρεάλ Μαδρίτης και κέρδισε ενώ αγωνίστηκε και με τα χρώματα της εθνικής Ισπανίας, όπως ακριβώς και οι άλλοι δύο της οικογένειας.

Τρεις γενιές, η κάθε μία ξεχωριστή και επιτυχημένη, συνέθεσαν μία τρομερή ποδοσφαιρική ιστορία…

DmSGMaVXgAEfK4-.jpg


Αντώνης
Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0