Football Talk

Champions League, 6ος όμιλος: Έκανε τη δουλειά μέσα σε 4’ η Ρεάλ, αλλά «έχασε» τον Μπενζεμά – Θρίαμβος Σαχτάρ στη Λειψία με «ντόρτια»! (video)

Champions League, 6ος όμιλος: Έκανε τη δουλειά μέσα σε 4’ η Ρεάλ, αλλά «έχασε» τον Μπενζεμά – Θρίαμβος Σαχτάρ στη Λειψία με «ντόρτια»! (video)

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 3-0 της Σέλτικ στην Σκωτία, αλλά είδε τον Καρίμ Μπενζεμά να αποχωρεί τραυματίας από το ματς. Σπουδαία νίκη και για την Σαχτάρ Ντόνετσκ (4-1) στην έδρα της Λειψίας.

Μπορεί να άργησε να πάρει μπροστά, αλλά όταν το έκανε, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κοίταξε πίσω. Για ένα ημίχρονο η Σέλτικ ήταν ανταγωνιστική, όμως οι «μερέχνες» επέστρεψαν από τα αποδυτήρια αποφασισμένοι για τη νίκη και κατόρθωσαν να την πάρουν με το ευρύ 3-0.

Η Σέλτικ ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, με τον Γιακουμάκη αρκετά δραστήριο. Μάλιστα, ο Έλληνας φορ στο 21’, έχοντας πλάτη στην εστία, ήταν αυτός που έστρωσε την μπάλα στον ΜακΓκρέγκορ, ο οποίος με έναν «κεραυνό» την έστειλε στο δοκάρι.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, η Ρεάλ που δεν πατούσε ως τότε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, είδε τον αρχηγό της, Καρίμ Μπενζεμά, να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού.

Το δεύτερο μέρος βέβαια ήταν μια άλλη… ιστορία και η «Βασίλισσα» χρειάστηκε μόλις τέσσερα λεπτά για να δείξει την κλάση της. Στο 56’ μετά από μια αντεπίθεση για… σεμινάριο, ο Βινίσιους δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το 2-0 ήρθε σχεδόν άμεσα, με τον Μόντριτς να παίρνει την μπάλα από τον Αζάρ και με ένα όμορφο σουτ με το εξωτερικό νίκησε τον Χαρτ στο 60’. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Εντέν Αζάρ στο 77’ μετά από ασίστ του Καρβαχάλ.

 

Στο έτερο ματς του ομίλου η Σαχτάρ Ντόνετσκ σημείωσε μια θριαμβευτική νίκη στην έδρα της Λειψίας με σκορ 4-1. Οι Ουκρανοί ήταν «παθητικοί» στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα «δώρα» της γερμανικής άμυνας και έφτασαν στο «τρίποντο».

Ένα ολέθριο λάθος του γκολκίπερ της Λειψίας, Γκουλάσι, έδωσε τη δυνατότητα στον Σβεντ να κλέψει τη μπάλα και να προ κενής εστίας να «γράψει» το 1-0 στο 16’. Παρά την υπεροχή τους οι «ταύροι» δεν μπόρεσαν να βρουν γκολ πριν το ημίχρονο. Εν τέλει αυτό ήρθε λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, με τον Σιμακάν να είναι ο τελικός αποδέκτης μιας ωραίας συνεργασίας των παικτών της Λειψίας και να εκτελεί για το 1-1 (57’).

Οι γηπεδούχοι όμως κατόρθωσαν να μείνουν και πάλι πίσω στο σκορ… δευτερόλεπτα μετά την ισοφάριση. Σε μια αντεπίθεση, ο Σβεντ και πάλι ήταν αυτός που έστω και με δόση τύχης, έβαλε και πάλι σε θέση «οδηγού» την Σαχτάρ (58').

Η Λειψία είχε το μυαλό της στην επίθεση και είχε ξεχάσει την... άμυνα με αποτέλεσμα οι Ουκρανοί να κάνουν «πάρτι» στην κόντρα και να φτάσουν σε θρίαμβο. Στο 76' ο Μούντρικ βρέθηκε απέναντι από τον Γκουλάσι και δεν αστόχησε, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» πρόσθεσε ο Τραορέ στο 85' με πλασέ από την μικρή περιοχή.

 

Αποτελέσματα 1ης αγωνιστικής:

Σέλτικ - Ρεάλ Μαδριτης 0-3 (56' Βινίσους, 60΄ Μόντριτς, 77' Αζάρ)

Λειψία - Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-4 (57' Σιμακάν - 16', 58' Σβεντ, 76' Μούντρικ, 85' Τραορέ)

 

Βαθμολογία ομίλου:

1. Σαχτάρ Ντόνετσκ 3 1 (4-1)

2. Ρεάλ Μαδρίτης 3 1 (3-0)

3.Σέλτικ 0 1 (0-3)

4.Λειψία 0 1 (1-4)


Επόμενη αγωνιστική (14/9):

20:45 Σαχτάρ Ντόνετσκ - Σέλτικ

22:00 Ρεάλ Μαδρίτης - Λειψία

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0