Football Talk

Σεβίλλη - Μάντσεστερ Σίτι 0-4: Χάαλαντ σταμάτα, δεν είναι πια αστείο! (video)

Σεβίλλη - Μάντσεστερ Σίτι 0-4: Χάαλαντ σταμάτα, δεν είναι πια αστείο! (video)
Απίστευτα πράγματα από τον Έρλινγκ Χάαλαντ, «καθάρισε» -και- τη Σεβίλλη στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι με 4-0 (06/09) στην πρεμιέρα της στο φετινό Champions League, σκοράροντας δύο φορές, για να «γράψει» ιστορία στον θεσμό!

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν καταλαβαίνει διαφορές. Τι κι αν αγωνίζεται με τη Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League, τι στο Champions League; Παντού σκοράρει κατά ριπάς!

Ο Νορβηγός φορ «τελείωσε» μόνος του την υπόθεση-τρίποντο στην πρεμιέρα των «πολιτών» στη φετινή διοργάνωση, σκοράροντας δύο φορές στη νίκη με 4-0 (06/09) κόντρα στη Σεβίλλη, φτάνοντας τα 11 γκολ σε επτά ματς φέτος και τα 25 σε 20 παιχνίδια στο Champions League! Το δεύτερο επίτευγμα, είναι ο μοναδικός που το φέρνει εις πέρας τόσο γρήγορα στην ιστορία του θεσμού! 

Φόντεν και Ντίας διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.


Η Μάντσεστερ Σίτι δεν χρειάστηκε να... προειδοποιήσει. Στην πρώτη ευκαιρία που της δόθηκε «άνοιξε» το σκορ. Ποιος σκόραρε; Περιττό να ειπωθεί! Μα φυσικά, ο Έρλινγκ Χάαλαντ!

Ο Νορβηγός φορ μετουσίωσε σε γκολ με κοντινή προβολή την μπαλιά του Ντε Μπρόινε στο 20ο λεπτό, για να «γράψει» το 1-0!


Δέκα λεπτά αργότερα (30') ο Ντε Μπρόινε λίγο έλειψε να γίνει από δημιουργός, εκτελεστής, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπόνο.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με την έναρξη του 2ου μέρους, με τον Βέλγο μεσοεπιθετικό να απειλεί και πάλι.

Με μία υπέροχη ατομική ενέργεια βρήκε λίγο ελεύθερο χώρο εκτός περιοχής, «ζύγισε» το πόδι του, σούταρε και ανάγκασε τον Μπόνο να απομακρύνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Εν τέλει, οι «πολίτες» καθάρισαν το ματς στο 58ο λεπτό, όταν ο Φιλ Φόντεν έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής, ταλαιπώρησε την άμυνα των Ανδαλουσιανών και με ωραίο τελειώμα στην αριστερή γωνία του Μπόνο, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0

Στο 67ο λεπτό, οι δυο τους συνεργάστηκαν ξανά κατά κάποιον τρόπο, για να δώσουν διαστάσεις «θριάμβου» στη νίκη της Σίτι.

Ο Φιλ Φόντεν έγινε από... εκτελεστής, άτυπα δημιουργός, αφού ο Χάαλαντ πήρε το ριμπάουντ του δικού του σουτ, και σκόραρε το 2ο γκολ του στη βραδιά, το 12ο στη φετινή σεζόν και το 25ο, μετά από 20 ματς στο Champions League!


Παρότι φάνηκε πως ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς θα διαμόρφωνε και το τελικό σκορ, εν τέλει το έπραξε ο Ρουμπέν Ντίας στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Ζοάο Κανσέλο έκανε ένα γύρισμα από τα δεξιά και ο προωθημένος Πορτογάλος αμυντικός, με ένα απλό «σπρώξιμο» της μπάλας προς τα δίχτυα, «έγραψε» το 4-0, που ήταν και το τελικό της αναμέτρησης.

Σκορ που δεν άφησε καθόλου ικανοποιημένους τους οπαδούς της Σεβίλλης, που με το σφύριγμα της λήξης, άρχισαν να... γιουχάρουν!

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Σεβίλλη (Γ. Λοπετέγκι): Μπόνο, Κάρμονα, Γκουντέλι, Νιάνζου, Νάβας, Ράκιτιτς (46' Μιρ), Ντιλέινι (46' Χορδάν), Ακούνια, Ίσκο (78' Γιανουζάι), Τέγιες (57' Ντόλμπεργκ), Πάπου Γκόμες (73' Σούσο)

Μάντσεστερ Σίτι (Π. Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Ακάνζι, Γκόμες, Ντε Μπρόινε (78' Μάχρεζ), Ρόδρι (78' Φίλιπς), Φόντεν (70' Πάλμερ), Σίλβα, Γκρίλις (62' Γκιντογκάν), Χάαλαντ (70' Άλβαρες)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0