Football Talk

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Τσέλσι 1-0: Σόκαρε τους Άγγλους ο Όρσιτς και οι «μόντρι» σημείωσαν την πρώτη έκπληξη στο Champions League! (video)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Τσέλσι 1-0: Σόκαρε τους Άγγλους ο Όρσιτς και οι «μόντρι» σημείωσαν την πρώτη έκπληξη στο Champions League! (video)
Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ με πρωταγωνιστές τον σκόρερ Όρσιτς και τον «κέρβερο» των γκολπόστ Λιβάκοβιτς, κατόρθωσε να σημειώσει την πρώτη έκπληξη της σεζόν στο Champions League, καθώς επικράτησε με σκορ 1-0 της Τσέλσι!

Η πρώτη έκπληξη του φετινού Champions League είναι γεγονός! Η πρωταθλήτρια Ευρώπης της σεζόν 2020/21, Τσέλσι, ηττήθηκε στο Μάξιμιρ από την αξιόμαχη Ντιναμό Ζάγκρεμπ με σκορ 1-0.

«Δήμιος» των Άγγλων ο Μίσλαβ Όρσιτς που σκόραρε μετά από εκπληκτική κούρσα, καταπληκτική εμφάνιση και από τον τερματοφύλακα των «μόντρι», Λιβάκοβιτς. Από την άλλη, η Τσέλσι έκανε μια κακή εμφάνιση, χωρίς να έχει καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, γεγονός που της στοίχισε.

Η Ντιναμό είχε υπομονή στο παιχνίδι της και παρά τις δύο καλές στιγμές της Τσέλσι πριν το δεκάλεπτο με Στέρλινγκ και Ομπαμεγιάνγκ, κατόρθωσε να μπει μπροστά στο σκορ.

Συγκεκριμένα, στο 13’ οι Άγγλοι ήταν στην επίθεση, αλλά εν ριπή οφθαλμού είδαν την εστία τους να παραβιάζεται. Ο Λιούμπισιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από κακό γέμισμα του Στέρλινγκ και με μια βαθιά μπαλιά βρήκε τον Πέτκοβιτς. Εκείνος με το κεφάλι, έπαιξε για τον Όρσιτς, ο οποίος με ένα κοντρόλ, άφησε τον προσωπικό του αντίπαλο πίσω και με μια άπιαστη κούρσα βρέθηκε απέναντι στον Κέπα. Ο Κροάτης είχε την ψυχραιμία να πλασάρει σωστά τον Ισπανό γκολκίπερ και έτσι έθεσε τις βάσεις για τη νίκη της ομάδας του.

 

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, οι Κροάτες, πιστοί στο πλάνο τους, αμύνθηκαν μαζικά και προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα. Δεύτερο γκολ μπορεί να μην πέτυχαν, αλλά κατόρθωσαν να μην δεχτούν κιόλας, παρά την πίεση της Τσέλσι!

Στο 53’ ο Ομπαμεγιάνγκ, στο ντεμπούτο του με τους «μπλε», βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά που η UEFA χρησιμοποίησε τη νέα τεχνολογία ημί-αυτόματου οφσάιντ.

 

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ριστόφσκι (55’) με ένα μακρινό σουτ ανάγκασε τον Κέπα να εκτιναχθεί και να αποκρούσει, με την μπάλα να βρίσκει στην συμβολή των δοκαριών και να μην καταλήγει στα δίχτυα! Αυτή ήταν η μεγαλύτερη στιγμή της Ντιναμό στο παιχνίδι.

 

Ο Τούχελ προσπάθησε με «φρέσκα» πόδια από τον πάγκο, να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, που ναι μεν έπαιζε στο μισό γήπεδο την Ντιναμό, αλλά δεν ήταν καλή στην τελική προσπάθεια.

Στο 86’ ο Ρις Τζέιμς έχασε την ευκαιρία του ματς για τους «μπλε», όταν με ένα ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στην συνέχεια της φάσης, ήταν σειρά του Λιβάκοβιτς να σώσει την Ντιναμό, σε εξ επαφής σουτ του Ζίγιεχ.

Κάπου εκεί οι παίκτες της Τσέλσι άρχισαν να ξεμένουν από δυνάμεις και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή του βρήκε στην πλευρά των ηττημένων. Έτσι, η Ντιναμό εκκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στον 5ο όμιλο του Champions League και έδειξε ότι θέλει να πρωταγωνιστήσει!

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Α. Κάσιτς): Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι (77’ Λαούριτσεν), Σούταλο, Πέριτς, Ριστόβσκι, Αντέμι, Μίσιτς, Ιβάνουσετς, Λιούμπιτσιτς, Πέτκοβιτς, Όρσιτς (77’ Σπίκιτς)

Τσέλσι (Τ. Τούχελ): Κέπα, Αθπιλικουέτα (46’ Ζίγιεχ), Κουλιμπαλί, Φοφανά, Τζέιμς, Μάουντ, Κόβατσιτς (59’ Ζορζίνιο), Τσίλγουελ (71’ Κουκουρέγια), Χάβερτς, Ομπαμεγιάνγκ (59’ Μπρόγια), Στέρλινγκ (74’ Πούλισιτς)

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0