Football Talk

Champions League σημαίνει… θέαμα: Τα καλύτερα γκολ στην ιστορία του θεσμού! (video)

Champions League σημαίνει… θέαμα: Τα καλύτερα γκολ στην ιστορία του θεσμού! (video)

Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη επιστρέφει και πάλι. Το UEFA Champions League κάνει πρεμιέρα και είναι έτοιμο να μας προσφέρει μοναδικές ποδοσφαιρικές βραδιές. Το BN Sports θυμάται μερικά από τα καλύτερα γκολ που άνοιξαν την αυλαία σε πρεμιέρες του θεσμού.

UEFA Champions League σημαίνει θέαμα, σημαίνει γκολ, συγκινήσεις και άπλετη ποδοσφαιρική μαγεία. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη επιστρέφει και όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου ανυπομονούν για την πρεμιέρα. Το BN Sports θυμάται μερικά από τα καλύτερα γκολ που άνοιξαν την αυλαία σε πρεμιέρες της διοργάνωσης.

1992/93 - Ντάνιελ Αμοκάτσι, Κλαμπ Μπριζ

Η αρχή της λίστας δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ο Ντάνιελ Αμοκάτσι σίγουρα δεν πέτυχε το ομορφότερο γκολ στην ιστορία του θεσμού όμως πέτυχε σίγουρα ένα από τα πιο ιστορικά μιας και είναι το πρώτο που μπήκε στην τότε νέα διοργάνωση την σεζόν 1992/93. Ο άσος της βελγικής ομάδας είχε σκοράρει στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης, δίνοντας μάλιστα τη νίκη στην ομάδα του.

 

1998/99 - Χοσέμπα Ετσεμπερία, Αθλέτικ Μπιλμπάο

Την σεζόν 1998/99 ήταν σειρά ενός Βάσκου να ανοίξει τον χορό των γκολ στη νέα σεζόν. Ο σπουδαίος Χοσέμπα Ετσεμπερία σκόραρε τότε μόλις στο 6’ της αναμέτρησης της Αθλέτικ Μπιλμπάο με την νορβηγική Ρόζενμποργκ, ωστόσο το τέρμα του δεν ήταν ικανό να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, με τον αγώνα να λήγει 1-1.

2002/03 – Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Άγιαξ

Ποιος να ξεχάσει αυτό που έκανε ο τότε 21χρονος Ζλάταν, στο ντεμπούτο του μάλιστα στη διοργάνωση; Στο εναρκτήριο ματς του Άγιαξ κόντρα στη Λυόν, ο Σουηδός στράικερ σκόραρε δύο γκολ, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη! Το πρώτο από αυτά το πέτυχε μόλις στο 11ο λεπτό, ήταν το πρώτο εκείνης της σεζόν και φυσικά ήταν… γκολάρα!

2005/06 - Φλοράν Σιναμά Πονγκόλ, Λίβερπουλ

Μόλις 2 λεπτά χρειάστηκε ο Φλοράν Σιναμά Πονγκόλ για να σκοράρει στον εναρκτήριο αγώνα της Λίβερπουλ κόντρα στη Ρεάλ Μπέτις στην Ισπανία. Το τέρμα του Γάλλου ήταν πανέμορφο και σίγουρα ένα από τα καλύτερα της καριέρας του. Φυσικά ήταν το πρώτο χρονικά για εκείνη την σεζόν στο Champions League.

2006/07 – Αντρές Ινιέστα, Μπαρτσελόνα  

Ο Αντρές Ινιέστα ήταν αυτός που πέτυχε το εναρκτήριο γκολ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης την σεζόν 2006/07. Ο Ισπανός θρύλος των «μπλαουγκράνα» χρειάστηκε μόλις επτά λεπτά για να ανοίξει λογαριασμό κόντρα στην άτυχη Λέφσκι Σόφιας, η οποία δέχθηκε άλλα τέσσερα στη συνέχεια του αγώνα!

2009/10 - Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρεάλ Μαδρίτης

Δεν θα μπορούσε να λείπει ο CR7 από την λίστα. Την σεζόν 2009/10 ο Πορτογάλος θρύλος άνοιξε την αυλαία της διοργάνωσης με υπέροχο γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 27’ του αγώνα κόντρα στη Ζυρίχη. Η Ρεάλ είχε σκορπίσει τους Ελβετούς σε εκείνον τον αγώνα, επικρατώντας με 5-2.


2011/12 - Πάτο, Μίλαν

Η πρεμιέρα του Champions League της σεζόν 2011-12 είχε ένα ματς τιτάνων ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Μίλαν. Ο Βραζιλιάνος Πάτο έχει να υπερηφανεύεται ότι σκόραρε ένα από τα πιο γρήγορα γκολ στην ιστορία του θεσμού μόλις στο 1’ της αναμέτρησης. Το γκολ του… σκέτη ζωγραφιά.

2013/14 - Νταβίντ Αλάμπα, Μπάγερν Μονάχου

Την σεζόν 2013/14 είχαμε δύο χρονικά πρώτα γκολ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης ωστόσο εκείνο του Νταβίντ Αλάμπα ήταν με διαφορά το καλύτερο! Στην πρεμιέρα της Μπάγερν Μονάχου κόντρα στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μόλις στο 4’ ο Αλάμπα εκτέλεσε απευθείας τον πορτιέρο των Ρώσων με φάουλ έξω από την περιοχή. Οι Γερμανοί είχαν επικρατήσει τότε εύκολα με 3-0.


2015/16 - Άνχελ Ντι Μαρία, Παρί Σεν Ζερμέν

Συνέχεια με την σεζόν 2015/16 και ο Άνχελ Ντι Μαρία δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να ανοίξει λογαριασμό στη διοργάνωση εκείνης της χρονιάς. Ο Αργεντινός άσος μόλις στο 4’ άνοιξε το σκορ για την Παρί Σεν Ζερμέν στον αγώνα της πρεμιέρας κόντρα στη Μάλμε. Με μία πολύ όμορφη προσωπική ενέργεια από τα δεξιά και με ακόμα ομορφότερο τελείωμα, ο Ντι Μαρία άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο την σεζόν.

2018/19 - Λιονέλ Μέσι, Μπαρτσελόνα

Γινόταν τέτοια λίστα χωρίς Λιονέλ Μέσι; Δεν γινόταν… Ο Αργεντινός σταρ πέτυχε το εναρκτήριο γκολ της διοργάνωσης με την Μπαρτσελόνα για την σεζόν 2018/19 με τον πλέον αγαπημένο του τρόπο. Απίστευτη απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον τερματοφύλακα της PSV να μην μπορεί να κάνει προφανώς τίποτα και το κοινό απλά να αποθεώνει τον μικρόσωμο θρύλο! Σκέτη μαγεία…



Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0