Football Talk

Οταν οι θρύλοι έρχονται για τον Θρύλο: Οι υποδοχές των σταρ στον Oλυμπιακό είχαν πάντα την δική τους ιστορία! (video)

Οταν οι θρύλοι έρχονται για τον Θρύλο: Οι υποδοχές των σταρ στον Oλυμπιακό είχαν πάντα την δική τους ιστορία! (video)
Από το «έπος» της άφιξης του Ντέταρι και το τρελό καλοκαιρινό τριήμερο του '99 με τον ερχομό του Ζάχοβιτς και του Ζιοβάνι, μέχρι τις στιγμές απόλυτης λατρείας για τον Ριβάλντο και τον Σαβιόλα. Οι φίλοι του Ολυμπιακού ξέρουν να υποδέχονται με τον καλύτερο τρόπο μεγάλα αστέρια που έρχονται στην ομάδα τους και πλέον είναι έτοιμοι να κάνουν το ίδιο και με τον μεγάλο Μαρσέλο!

Το απόλυτο μεταγραφικό «μπαμ» της 10ετίας και… βάλε είναι γεγονός. Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να υποδεχθεί τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης, Μαρσέλο, σε μία κίνηση που έσκασε σαν βόμβα σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Οι φίλοι των Πειραιωτών είναι έτοιμοι να υποδεχθούν ακόμα ένα τεράστιο όνομα και αν κρίνουμε από το παρελθόν, αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι… επικό!

Λάγιος Ντέταρι (1988) :

Με διαφορά η πιο «θρυλική» υποδοχή ποδοσφαιριστή όχι μόνο στην ιστορία του Ολυμπιακού αλλά ολόκληρου του ελληνικού ποδοσφαίρου! Είναι μαγικό και πραγματικά αξιομνημόνευτο το γεγονός ότι εκείνο το καλοκαίρι του 1988, πάνω από 50.000 φίλοι των «ερυθρολεύκων» βρέθηκαν στο Δημαρχείο του Πειραιά για να υποδεχθούν τον θρυλικό Λάγιος Ντέταρι!

Βλέπετε, ο Ούγγρος στράικερ ήταν ένα τεράστιο μέγεθος για χάρη του οποίου δαπανήθηκαν 3 δις δραχμές δηλαδή 8.7 εκατ. σημερινά ευρώ! Το ποσό ήταν υπέρογκο για εκείνη την εποχή και για μία περίοδο ήταν η δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή στον κόσμο πίσω μόνο από αυτή του Μαραντόνα στη Νάπολι από την Μπαρτσελόνα.

lagios-ntetari.jpg

Όλεγκ Προτάσοφ (1990) :

Συνέχεια στο 1990 και συγκεκριμένα στις 2 Ιουλίου. Το αεροδρόμιο του Ελληνικού έχει κατακλυστεί από σχεδόν 5.000 οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι είχαν τρέξει να υποδεχθούν έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που είχε βγάλει η τότε Σοβιετική Ένωση, το «Ουκρανικό Μινγκ, Όλεγκ Προτάσοφ!

Ο σπουδαίος Ουκρανός άσος είχε συμφωνήσει με τον Αργύρη Σαλιαρέλη, σε μία μεταγραφική κίνηση που έφτασε σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, τα 650 εκατ. δραχμές! Οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ένα τέτοιο όνομα θα αγωνιζόταν με την αγαπημένη τους φανέλα ενώ και ο ίδιος ο παίκτης ήταν εντυπωσιασμένος με την απίστευτη υποδοχή που του επιφύλαξαν. Εξαιτίας του χαμού που επικρατούσε, ο Προτάσοφ αναγκάστηκε να φυγαδευτεί  από τον ίδιο τον Σαλιαρέλη και τον Τάσο Μητρόπουλο!


Ζλάτκο Ζάχοβιτς (1999) :

Το καλοκαίρι του 1999 οι φίλοι του Ολυμπιακού έζησαν κάτι μοναδικό, βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρά τους. Ένα τριήμερο σκέτη απόλαυση, με τους «ερυθρόλευκους» να πραγματοποιούν δύο από τις μεγαλύτερες μεταγραφές τις ιστορίας τους.

Η πρώτη άφιξη έλαβε χώρα στις 16 Ιουλίου, με τον τεράστιο Σλοβένο Ζλάτκο Ζάχοβιτς να φτάνει στην Ελλάδα και πάνω από 3.000 οπαδοί των Πειραιωτών να στήνουν πάρτι έξω από το αεροδρόμιο του Ελληνικού για να τον υποδεχθούν! Σχεδόν 5 δις δραχμές έδωσε τότε ο Σωκράτης Κόκκαλης για να φέρει τον Ζάχοβιτς στον Πειραιά, στην ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας!

Ζιοβάνι (1999) :

Μόλις τρεις μέρες μετά την απίστευτη υποδοχή του Ζάχοβιτς, οι φίλοι του Ολυμπιακού έπαιρναν ξανά το δρόμο για το αεροδρόμιο του Ελληνικού για την άφιξη του κορυφαίου, για πολύ μεγάλη μερίδα φιλάθλων, ποδοσφαιριστή που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο «μάγος» Ζιοβάνι ντυνόταν στα ερυθρόλευκα, αφήνοντας την Μπαρτσελόνα, σε μία ακόμα τεράστια μεταγραφική κίνηση του Σωκράτη Κόκκαλη! Σχεδόν 4.000 κόσμος βρέθηκε εκείνη τη μέρα στο Ελληνικό για να υποδεχθούν όπως… πρέπει τον μεγάλο Βραζιλιάνο άσο.

Αυτό που επικράτησε την στιγμή που εμφανίσθηκε το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Ζιοβάνι δεν έχει προηγούμενο, με τους φίλους του Ολυμπιακού να προσπαθούν να σηκώσουν το αυτοκίνητο, το οποίο δεν μπορούσε ούτε κατά διάνοια να μετακινηθεί!

Ριβάλντο (2004) :

Από το καλοκαίρι του 2004 έχουμε πολλά να θυμόμαστε ως Έλληνες φίλαθλοι, για τους φίλους του Ολυμπιακού όμως, η άφιξη του τεράστιου Ριβάλντο στο λιμάνι σίγουρα θα έχει ξεχωριστή θέση στη καρδιά και τη μνήμη τους! Ο Σωκράτης Κόκκαλης για ακόμα μία φορά έκανε το χατίρι των οπαδών της ομάδας και έφερε το μεγαλύτερο όνομα ποδοσφαιριστή που έχει περάσει από τη χώρα μας, ο οποίος ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής και κάτοχος μίας χρυσής μπάλας!

Αυτό που έγινε τόσο στο αεροδρόμιο τη μέρα της άφιξης του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ όσο και αργότερα στα γραφεία του Ολυμπιακού ήταν απλά επικό. Πάνω από 4.000 εκστασιασμένοι φίλαθλοι έκαναν τρελό χαμό θέλοντας να δείξουν τη χαρά και τη λατρεία τους στον χαρισματικό άσο, ο οποίος είχε πάθει πλάκα από τα όσα έβλεπε! «Ο κόσμος είναι εξαιρετικός, ειλικρινά δεν το περίμενα. Μπορώ να τον συγκρίνω με τους φιλάθλους στην πατρίδα μου», είχε πει χαρακτηριστικά.

3000042.jpg

Άλμπερτ Ριέρα (2010) :

To 2010 ήταν μια χρονιά ορόσημο για την ιστορία του Ολυμπιακού, μιας και ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναλάμβανε τα ηνία του συλλόγου και φυσικά αυτό θα συνοδευόταν και από μία μεγάλη μεταγραφική κίνηση! Ο Άλμπερτ Ριέρα έμελλε να είναι η πρώτη πολύ μεγάλη μεταγραφή του νέου ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, σε ένα deal που ξεπέρασε συνολικά τα 8 εκατ. ευρώ!

Ο Ριέρα όντως μπορεί να μην απέδωσε τα αναμενόμενα αλλά ήταν σπουδαίο όνομα, σε πολύ καλή ηλικία και με αρκετές συμμετοχές στην ομάδα της Λίβερπουλ και αυτό ήταν από μόνο του αρκετό για να επικρατήσει χαμός κατά την άφιξή του στην Ελλάδα! Πάνω από 3.000 «ερυθρόλευκοι» οπαδοί δημιούργησαν μία εκρηκτική ατμόσφαιρα με πολλά καπνογόνα θέλοντας να υποδεχθούν με τον δικό τους τρόπο τον Ισπανό άσο.

Χαβιέ Σαβιόλα (2013) :

Ήταν Ιούλιος του 2013 όταν ο Πειραιάς σείστηκε και πάλι από τις φωνές των φίλων του Ολυμπιακού. Η αιτία; Η άφιξη ενός σπουδαίου Αργεντινού άσου, του Χαβιέρ Σαβιόλα! Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν συμφωνήσει σε όλα με τον πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα και παρότι στο αεροδρόμιο δεν έγινε το παραμικρό κατά την άφιξή του, αυτό που επικράτησε αργότερα στα γραφεία της ΠΑΕ ήταν η απόλυτη στιγμή λατρείας για εκείνον.

Σχεδόν 2.000 οπαδοί της ομάδας μετέτρεψαν την Πλατεία Αλεξάνδρας σε… Καραϊσκάκη! Με συνθήματα, πολύ χειροκρότημα και πυρσούς, οι φίλοι των Πειραιωτών υποδέχθηκαν όπως εκείνοι ξέρουν τον σπουδαίο Αργεντίνο, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε. «Μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές που έζησα ήταν η υποδοχή των οπαδών. Ήταν μια τεράστια έκπληξη που δε θα ξεχάσω ποτέ», θα τονίσει αργότερα σε συνέντευξή του ο ίδιος ο παίκτης.

 

Αντώνης Κεφαλωνίτης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0