Football Talk

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Φινάλε σε 19 χρόνια «προσφυγιάς» με έργα... τέχνης από Πινέδα και Άμραμπατ! (video)

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Φινάλε σε 19 χρόνια «προσφυγιάς» με έργα... τέχνης από Πινέδα και Άμραμπατ! (video)
Η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 2-0 (04/09), στο τελευταίο εντός έδρας ματς της, μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά από 19 χρόνια «περιπλάνησης»! Ένα γκολ-ποίημα του Πινέδα, με μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής κι ένα εξίσου εντυπωσιακό του Άμραμπατ στο 87' έκριναν την αναμέτρηση.
Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ μετά το «στραπάτσο» κόντρα στον Βόλο (27/08)! Η «Ένωση» νίκησε με σκορ 2-0 (04/09) τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Ριζούπολη, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League.

Κατά αυτόν τον τρόπο, έδωσε όμορφο φινάλε σε 19 χρόνια «περιπλάνησης» μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια, μιας και στο επόμενο ματς εντός έδρας, θα αντιμετωπίσει τον Ιωνικό (01 ή 02/10) στην OPAP Arena!

Ο Πινέδα άνοιξε το σκορ στο 39ο λεπτό, με ένα φοβερό σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής, προσθέτοντας ένα ακόμα «έργο τέχνης» στη συλλογή του, μετά το πανέμορφο γκολ που πέτυχε στην 1η αγωνιστική, κόντρα στη Λαμία. Στο 87' ο Νόρντιν Άμραμπατ, με πολύ ωραίο τελείωμα διαμόρφωσε το 2-0 ως τελικό σκορ.

Ντεμπούτο και για τον Ελίασον, που αγωνίστηκε για περίπου είκοσι λεπτά και έδειξε καλά αγωνιστικά στοιχεία.

1ο ημίχρονο
Η ΑΕΚ μπήκε με «ορμή» στην αναμέτρηση και μόλις στο 1ο λεπτό κατέγραψε την πρώτη της ευκαιρία, με τον Πινέδα να σουτάρει εκτός περιοχής και τον Σούλη να μπλοκάρει την μπάλα.


Η «απάντηση» του ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε στο 7ο λεπτό, με τον Ροσέρο να παίρνει την μπάλα από τα δεξιά, να «πατά» περιοχή, αλλά το σουτ του να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς.
 

Ο «ρυθμός» έπεσε από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα. Το ματς χρειάστηκε να φτάσει στο 35ο λεπτό, έως ότου σημειωθεί μία νέα καλή ευκαιρία. Ο Σιμάνσκι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, βρήκε τον Γκατσίνοβιτς εντός περιοχής και αυτός με τη σειρά του «έστρωσε» την μπάλα στο Πινέδα. Ο Σούλης, όμως, απέκρουσε το σουτ που επιχείρησε ο Μεξικανός μέσος.

Τρία λεπτά αργότερα (38') ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε στην αντεπίθεση με τον Ροσέρο, που σούταρε, αλλά ο Γιόνσον με σωτήριο τάκλιν απομάκρυνε!


Εν τέλει, η λύση στον «γόρδιο δεσμό» της ηπειρώτικης άμυνας ήρθε στο 39'.

Ο Τσούμπερ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, Αραούχο και Γκατσίνοβιτς δεν κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με την μπάλα, κάτι που έκανε, όμως, ο Πινέδα και με φοβερό σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής -με το «κακό» του πόδι- έκανε το 1-0 για την ΑΕΚ, διαμορφώνοντας το σκορ του πρώτου μέρους.


2ο ημίχρονο
Το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης ξεκίνησε ακριβώς όπως και το πρώτο: με μία καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ!

Τσούμπερ, Αραούχο και Πινέδα συνεργάστηκαν άψογα στο 46', η μπάλα «στρώθηκε» στον πρώτο, που με ωραίο φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, την έστειλε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Σούλη.

Οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» άμεσα, με τον Σόρια να ανεβαίνει από τα δεξιά, να «πατά» περιοχή και να γυρνά ιδανικά την μπάλα στο ύψος του πέναλτι για τον Ροσέρο, το σουτ του οποίου, όμως, κατέληξε πάνω από την εστία του Στάνκοβιτς.

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλάγες προσώπων και αναπόφευκτα, ο ρυθμός της αναμέτρησης «έπεσε». Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ της προβάδισμα, την ώρα που ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις μπροστά από την εστία του Στάνκοβιτς. Ο Νόρντιν Άμραμπατ, ωστόσο, δεν είχε την τελευταία του... κουβέντα!

Στο 87ο λεπτό, ο Μάνταλος έβγαλε τον Μοχαμάντι στην κόντρα με κεφαλιά, αυτός γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, βρήκε τον Άμραμπατ που με ωραίο τελείωμα «έγραψε» το 2-0 ως τελικό σκορ της αναμέτρησης, επιβεβαιώνοντας την επιστροφή της «Ένωσης» στις νίκες!



Ο MVP
Ο Ορμπελίν Πινέδα. Είναι ο παίκτης που «ανοίγει» τον δρόμο για τη νίκη, με μία δική του ωραία έμπνευση και μία ακόμα καλύτερη εκτέλεση, στο 39ο λεπτό. Εξαιρετικός και ο Γιόνσον που με ατελειώτα «τρεξίματα» βρισκόταν παντού.


Η φάση του αγώνα
Το σωτήριο τάκλιν του Γιόνσον στο 38ο λεπτό. Αν το σουτ του Ροσέρο είχε άλλη κατάληξη και ο ΠΑΣ Γιάννινα «άνοιγε» το σκορ, το ματς ίσως είχε πάρει άλλη τροπή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Γιόνσον, Σιμάνσκι (70' Ελίασον), Πινέδα (83' Μοχαμάντι), Τσούμπερ (76' Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (71' Μάνταλος), Αραούχο (70' Γκαρσία)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος, Καραχάλιος, Λιάσος (56' Ριένστρα), Μπιλμπάο, Μορέιρα (46' Τζήμας), Ροσέρο (76' Σταματελόπουλος), Παμλίδης

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0