Football Talk

ΟΦΗ: H κατηφόρα, συνέχεια της περασμένης σεζόν και οι λόγοι... προφανείς! (video)

ΟΦΗ: H κατηφόρα, συνέχεια της περασμένης σεζόν και οι λόγοι... προφανείς! (video)

Ο ΟΦΗ αποτελεί τη μοναδική ομάδα της Super League που παραμένει χωρίς βαθμό στην εκκίνηση της σεζόν και το BN Sports επιχειρεί να ρίξει «φως στο τούνελ» των αιτιών που συμβαίνει αυτό, μέσω του Νίκου Νιόπλια, όταν δυο χρόνια πριν έπαιζε προκριματικά Europa League.

Η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται λένε και στην περίπτωση του ΟΦΗ φαινόταν από… το προηγούμενο βράδυ. Ναι μεν είναι πολύ νωρίς ακόμα στη σεζόν για ασφαλή συμπεράσματα μιας και διανύουμε μόλις την τρίτη αγωνιστική όμως η εικόνα της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο και αυτό που βγαίνει προς τα έξω από τον πάντοτε αφοπλιστικό προπονητή της, Νίκο Νιόπλια, επιτάσσει μιας βαθύτερης ανάλυσης.

Ο ΟΦΗ με την παρουσία του τα τελευταία χρόνια (εξαίρεση αποτελεί η σεζόν 2020-21) έχει θέσει αυτομάτως τον πήχη ψηλά και έχει «κακομάθει» τους φίλους του αλλά και τους ουδέτερους σε κάτι θελκτικό. Ακόμα κι’ όταν δεν έρχεται πάντα το ανάλογο αποτέλεσμα.

«Καθρέφτης» ενός ολόκληρου ποδοσφαιρικού οργανισμού, είναι το γήπεδο. Η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στο χορτάρι. Και ο ΟΦΗ, μαζί με τους τραυματισμούς που προκύπτουν, «ξεγυμνώνεται» έως τώρα, επιβεβαιώνοντας τον προφητικό Νίκο Νιόπλια στις δηλώσεις μετά τη νίκη (1-0) των Κρητικών, στο «Τουρνουά Φλόγα» που διεξήγαγε η ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Ο αργοπορημένος μεταγραφικός σχεδιασμός ή έστω η υλοποίησή του, στοιχίζουν!

«Περιμένουμε παίκτες. Αν δεν πάρουμε μεταγραφές, τότε…κλάψτε μανούλες», είπε χαριτολογώντας ο 57χρονος «καπετάνιος» του κρητικού πλοίου την 7η του Αυγούστου από τον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού. Μάλλον βέβαια ο Νίκος Νιόπλιας έβλεπε τι είναι αυτό που ερχόταν με την υφιστάμενη κατάσταση και πίστευε τη φράση που ξεστόμισε πολύ περισσότερο απ’ όσο έδειξε.

Οι «Ομιλήτες» έχοντας χάσει στο… παρά ένα την είσοδο τους την περασμένη σεζόν στην 6αδα, ήξεραν τι πρέπει να επαναλάβουν για να φανούν και φέτος ανταγωνιστικοί. Ωστόσο τα πράγματα το καλοκαίρι δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι, παρόλο που ο σχεδιασμός ξεκίνησε ιδανικά με την ανανέωση του συμβολαίου του αρχηγού και πολύτιμου στην αμυντική γραμμή της ομάδας, Πραξιτέλη Βούρου.

Οι αποχωρήσεις ήταν γνωστές από καιρό, αφού ουσιαστικά μονάχα για τον Επασί ήρθε πρόταση και πουλήθηκε. Συνεπώς δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία. Αντίθετα οι αφίξεις άργησαν χαρακτηριστικά. Ο ΟΦΗ ξεκίνησε την προετοιμασία του και είχε αρκετά κενά στο ρόστερ στις θέσεις των πλάγιων μπακ, του κέντρου, των εξτρέμ και του σέντερ φορ. Ακόμα και τώρα, αρχές Σεπτέμβρη και οι πλάγιοι χαφ απουσιάζουν από το Ηράκλειο.
3582568_232553.jpg

Κεφάλαιο τραυματισμοί

Σαν να μην έφτανε αυτό, προέκυψε η «κακοδαιμονία», ή και όχι, των τραυματισμών και το «γλυκό ήρθε και έδεσε». Στους ήδη γνωστούς Τσιλιανίδη, Ντουρμισάι και Μπαλογιάννη, όλοι τους σημαντικά «κομμάτια του παζλ», ήρθαν προστεθούν μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό (2-0) στο Γεντί Κουλέ, οι εξίσου κομβικοί Νέιρα και Τοράλ. Όλοι τους με μυϊκό τραυματισμό.

Ως εκ τούτου αναγκάζονται να «τραβήξουν κουπί» πολύ σύντομα παίκτες που άργησαν να μπουν στην ομάδα και είναι εμφανώς ανέτοιμοι. Τα προβλήματα είναι πολλά και γνωστά, όπως παραδέχθηκε και ο κύριος Νιόπλιας, ενόψει της 3ης αγωνιστικής στο Βόλο (4/9, 19:00), με την ομώνυμη ομάδα, όμως ο σύλλογος καλείται να σταθεί στα πόδια του και να πορευθεί με ό,τι και όσους έχει διαθέσιμους.

Οι αλχημείες δε βοηθούν

Τα προβλήματα τραυματισμών και ο ελλιπής μεταγραφικός σχεδιασμός αναγκάζουν τον Νίκο Νιόπλια να κατεβάζει συνθέσεις ανάγκης στα δυο πρώτα ματς, με 17χρονους (βλέπε Θεοδοσουλάκης) τη μία μέρα να υπογράφουν επαγγελματικό συμβόλαιο και την άλλη να μπαίνουν στο γήπεδο μπας και αλλάξουν τη ροή του αγώνα και παίκτες χωρίς προπόνηση τα πόδια τους όλη τη βδομάδα, όπως ο Ντικό, να παίζουν 80 λεπτά.

Οι ελλείψεις γίνονται ορατές με «γυμνό μάτι», χωρίς να χρίζουν ιδιαίτερης ανάλυσης. Στο ματς της προηγούμενης εβδομάδας (28/8) απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο ΟΦΗ έπαιξε με τους Λάρσον και Θοράνινσον στα εξτρέμ, με τους ίδιους όμως να μη γνωρίζουν τη θέση (είναι πλάγιοι μπακ). Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Ισπανός Τοράλ, στο δεύτερο μόλις ματς της καριέρας του ως σέντερ φορ. Απέναντι σε έναν καλό και πειστικό αντίπαλο αυτά στοιχίζουν, όπως και έγινε δηλαδή. Άλλωστε, ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας μίλησε για πειράματα, μετά το τέλος της ήττας «με κάτω τα χέρια» την Κυριακή (28/8) από τους «πράσινους».

Όπως αναφέρθηκε και στην αρχή είναι πολύ πρώιμο το σημείο για ασφαλή συμπεράσματα. Η Super League είναι ένας μαραθώνιος με τη διαφορά πως φέτος ο πρώτος γύρος πρέπει να έχει συμπληρωθεί μέχρι τα μέσα Νοέμβρη, όταν και θα γίνει η διακοπή των πρωταθλημάτων ελέω Κατάρ. Το μόνο βέβαιο είναι πως ο ΟΦΗ πρέπει να βιαστεί να καλύψει τα όποια κενά έχουν μείνει από τη μέση και μπροστά, αν θέλει να προλάβει το κακό, πριν γίνει χείριστο.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0